reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Zuza,nie żurek:no: tylko barszcz biały:-p;-):tak::-D:-D.

ja robie z torebki i mieszam barszcz bialy z zurkiem.do tego jajeczko i biala kielbaska.miodzio:-)dosypuje majeranku ,pieprzu,ciut wegety,troszke octu,listem,ziele,zaprawiam smietana i git:-):-):-):-):-)

Hej dziewczyny
Witam wśród żywych. Co prawda lepiej czułam się już wczoraj, ale dziś udało mi sie wskoczyć na kompa. Lecę nadrabiać, ale póki pamiętam, wczoraj byłam przebić uszy Wiktorii, poszłam do najlepszego salonu w mieście, bo tak zachwalali, i zapłaciłam 2 razy drożej niż gdzie indziej za krzywo przebite uszka. No cholera mnie trafiła. Kazała przyjść za tydzień, żeby poprawić, jak dlamnie trza by było ten jeden kolczyk wyciągnąć, żeby dziurka się zagoiła i zarosła, a ta każe go zostawić, co Wy na to?

witaj kobieto a dopiero o Tobie myslalam;)))))))))
jak dla mnie to lepiej wyjac kolczyk i niech dziurka zaratsa

Anabuba, Anka ma rację, moja jak latała na bosaka, to lała raz za razem po troszku, teraz mus skarpecie i bućki. No i na noc parze rumianek i jest git!!!

Oj u nas ostatnio 3 sie ruszyly i jest masakra. Na wieczór dostała 39 goraczki, w nocy pobudki placz co chwila, o 4 rano wzielam ja do nas, bo juz nie moglam, zarzygala nas i łózko i w koncu zasnela, rozwolnienie do tego i normalnie wymiekam

to posikiwanie bylo jednirazowe przez katar.tak ma zeczesciej sika jak jest przeziebiona
a Twoja mala moze to gardlo?a nie zeby,albo ucho?moja jak plakalaco chwile w nocy to usyz miala chore

u mnie dzis upał 28C,dalej konam cos ostatnio bolesne miesiączki mi wróciły :tak::tak::tak::tak::tak:
statnio bolesne miesiączki mi wróciły :tak::tak::tak::tak::tak:

u nas tylko 25stopni w cieniu ale juz powietrze nie to co w lipcu.no i brzozy juz gubia liscie,dzis widzialam klucz zurawi i stado bocianow zbierajacych sie do odlotu

A i wyzywające ubieranie sie nie tylko w domu ale i na dwor działa na S. dzisiaj stwierdzil "wkoncu moja zona wyglada"

piekbnie!!!!!!!!!!!11:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej
Dziewczyny jestem po wizycie bedziemy mieli 100 % CORECZKE :-D:-D:-D:-D
Ale sie cieszeee, bo przyznam ze moj m chcial drugiego chlopca ale najwazneijsze ze Ona :cool2: jest zdrowa :tak::tak::tak::tak:
a wogole to ekarz do mnie ze mam juz starszne duzy brzusio i czy czasem nie mam blizniakow hahaha ale jest jedno wiec jest git :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a na zdjeciu slicznie widac ze to Ona :tak:

No nic to na tyle dobrych wiadomosci, z kredytem ciezej.... czepaiaja sie wszystkiego i juz cos mowia ze niby zdolnosci mozemy nie miec.... :eek::-:)confused2:
moj jest tak zly ze nawet sie nie odzywa zebynie bylo pare slow za duzo :sorry2: - no wiecie o co chodzi :confused2:

gratuluje coruni:-)
ja tez mialam przeboje z kredytem ale po wielu trudach w koncu przeszlo wszytsko:-)

Kubuś bardzo fajnie zareagował na szkołę,pomimo,że od kilku dni krzyczał,że on do szkoły nie idzie. :szok::szok::szok:
Dziś jednak tak fajnie dziewczyny go zagadały w szkole i podeszły profesjonalnie do tematu,że byłam w szoku.Kubuś powiedział pani,że jutro przyjdzie z plecakiem do szkoły i będzie z nią pracował.
Zobaczymy na ile zapału mu starczy :-D:-D:-D
Jestem naprawdę mile zaskoczona podejściem nauczycielek do Kubusia.
Po spotkaniu ogólnym miałam 1.5 godzinną rozmowę z nimi i wypytywały dosłownie o wszystko.
Jak reaguje na to...na tamto...
Na jakim jest poziomie emocjonalnym,manualnym,edukacyjnym.
Co lubi a czego unikać...Jakie sytuacje go stresują,czego mogą się spodziewać,jak reaguje na inne dzieci,jakie nagrody,czy stosować kary w formie wyciszenia na korytarzu czy inna forma...
Jakie stosujemy pomoce i co można z nim robić w ramach terapii.
Wiem,że jako nagroda będzie układał puzzle i ma wziąć z domu ulubioną książeczkę,którą będzie mógł pooglądać jak skończy wcześniej jakieś zadanie.Jako nagroda za cały dzień będzie naklejka,którą Kubuś sam wybierze.:tak:;-) (o tym już mały wie i oczywiście tych naklejek już nie może się doczekać :-D:-D )

to super ze Kuba zadowlony:-)
dobrze bedzie zobaczysz
no ja z Paulina nie mialam dzis zadnycgh problemow

dobra mykam myć i karmic Oliwke bo nieługo moje seriale "Barwy szczęścia" i "M jak Miłość: Hurrraaaa :-D:-D:-D:-D wreszcie sie doczekałąm :tak::tak::tak::-D:-D:-D

"na wspolnej" dopiero za tydzien
szkoda ze o M jak milosc nie wiedzialam
kiedy kolejny odcinek

a ja na pierwsza milosc :tak::tak::tak::tak::tak:

witam was kochane ja juz po lekarzu :tak::tak::tak::tak:

nie spytalam sie o przytulanki (oczywiscie o czyms musialam zapomniec :sorry::sorry::sorry:) ale po kolei:tak::tak::tak:
weszlam zbadal mnie mowi ze mialam jakis stan zapalny i to moglo byc przyczyna :-:)-:)-:)-:)-(
ja od 4-5 dni juz nie krwawie wiec wiedzialam z jest ok
mowi ze wszystko jest ladnie zagojone
(po tym wnioskuje ze przytulanki nie sa zakazane :eek::eek::eek::eek:)
nie ma zadnych zmian ani nic sie nie dzieje
w październiku mam sie zglosic na badanie kontrolne i cytologie
nie zlecil mi zadnych badań :no::no::no::no:
mowi ze od4-6 tyg powinnam dostac okres
oczywiscie zalezy od mojego organizmu :sorry::sorry::sorry:
spytal sie czy chcielismy dziecko
ja mu na to ze wlasnie mielismy zaczac sie starac ale kropek nas wyprzedzil i ze nastepne chce jak najszybciej
powiedzial ze dobrze by bylo poczekac jeszcze dwa mies az zrobie ta cytologie i po drugim cyklu mamy zielone swiatelko :tak::tak::tak::tak:
na odchodne mi powiedzial : no i w listopadzie moze pani zachodzić"
zadzwonilam odrazu do m jak sprawy stoja i tak przez tel wnioskuje ze mu chyba ulzylo :tak::tak::tak::tak:
a jak powiedzialam ze w listopadzie moge zachodzic to sie tylko zasmial :sorry::sorry::sorry:
czyzby zmienil zdanie:eek::eek::eek::eek::eek:
w kazdym badz razie wszystko jest w porzadku

tylko nie wiem czy doczekam tego trzeciego cyklu:sorry::sorry::sorry::sorry::confused::confused::confused::confused::-D:-D:-D:-D:oo::oo::oo::oo::oo::oo:

super wiesci:-)

reklama
Wpadłam do Was się pożegnać.
Mąz pojechał na PKP po przesyłkę dla mnie i go wcieło...
Ryby właśnie do Warszawy przyjechały i bedę miała pół nocki z głowy...

Hej kobitki,ale pamiętacie mnie jeszcze???:-D
Witam powakacyjnie ,pierwszy września zaliczony i na półkę :-D:-D Klaudia moja dumna 4-to klasistka ma jutro 6 lekcji i przeżywa okrutnie ,czy aby na pewno jej jeden bidon picia starczy:laugh2::laugh2:Ksawek w zerówce,ale jutro ma jeszcze wolne ,bo zapomnieliśmy mu wyników na owsice zrobić( u nas wymagają tego ,inaczej do przedszkola nie wpuszczą dziecka ,a że zerówka przy przedszkolu ,to choć obowiązek szkolny jest to bez badań i tak nie wpuszczą)w piątek mają być wyniki ,więc od poniedziałku Ksawek idzie:happy:
Patrysia no super że wymarzona dziewczynka ,gratulacje kochana:-)
As fajnie ,że u Kubusia dobrze dzień rozpoczęty:-)
Malinka co znowu julka nawywijała???:-D

Ja mam dziś dzień wolny,jutro też :-Dteraz będe mogła więcej tu zaglądać i pisać z wami ,bo tęskniłam okrutnie:tak:
Tymczasem robimy z m porządki powakacyjne,dzieci juz z powrotem u sievbbie w pokoju ,a my dziś w sypialni śpimy(latem wynajmujemy co sie da i sie gnieciemy z dziecmi na małej powierzchni)no pełny luksus,a skoro dzieci u siebie to kompa mam wolnego i mogę z wami pobajerzyć chwilkę:tak:

no kochana witamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
o Tobie tez wspomnialam potem patrzy a Ty bylas dzis:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
jak milo
lec do rowu nadrob zaleglosci

a z tymi badaniami to jestem w szoku:szok::szok::szok::szok::szok:
pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam ale sumie dobrez,bo sie nie bedzie mialo co roznosic

Witaj Marta....
hi ,hi to ja w takim razie razie odlatuję ...idę trochę do m ,żeby nie fochał ,że znowu przesiadywanie na bb sie zaczyna:-D:-D:-D

niech nie bedzie taki hop do przodu,poki co nie przesiadujesz
a jak on ptzed tv siedzi to jest dobrze tak?

a no tak, morze jak sie zacznie sezon to to samo sie dzieje co u nas w Karpaczu zimą

jest totalna masakra :tak::tak::tak::tak:

no to może brudzia???

z żadną nie piłam....

zdrowko:-)

zawsze można na indianina:-p:-D:-D:-D

Pozdrawiam!!!

racja:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Ddszczegolnie jak koncowka:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

A tu co się wyrabia? Jakieś picie się szykuje hehe :-D:-D piszę się na to tylko ja mam baaardzo słaby łeb :tak::tak:

Ale żem się dzisiaj wkurzyła z tą pracą co mi teściowa załatwiła w zakładach buckmacherskich :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: prawdopodobnie nie poinformowała Dominiki (kierowniczki, kuzynki Radka) że się zgadzam na tą robotę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a wszystko szło przez nią ona miała jej powiedzieć bo ma z nią kontakt. A ona nic jej nie powiedziała. Trzy tygodnie już minęły i chyba dupa z pracy a drugiej takiej nie znajdę. Do 6 godzin w dzień i to minimum 3 dni w tygodniu w pracy za 1300 złoty na rękę i szlag to wszystko trafił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a już myślałam że uda nam się pójść na swoje :no::no::no: ja już jej pięknie podziękuję. Normalnie mam ochotę zabić tą kobietę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a taki fajny humor miałam dzisiaj :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a teraz mam takiego nerwa że szkoda słów :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: teraz niech Radek z nią gada na ten temat bo ja jak wybuchnę to jej wygarnę za to a ja nie będę owijać w bawełnę, ja walę zawsze prosto z mostu :tak::tak::tak:

No byście nie zabiły takiej baby za takie coś??? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

bez komentarza

No nie każdy ma stope jak Kopciuszek ja mam 39 niestety:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja jutro sie za sprzątanie biorę, a potem do siorki pojadę bo mała jej nadal spi po 5 min. a Siostra płacze razem z nią bo nawet ciuszków nie ma kiedy poprasować. Była z nią juz u lekarza bo niedosyć że nie spi to bardzo ulewa. Na noc daje jej Viburcol i Debridat 3x dziennie. nabiał odstawiła a mała Olka ciagle na cycu by wisiała. A moja siostra nauczona co dzień sprzatania a teraz nie ma kiedy i kręćka dostaje:baffled::baffled:

to nie masz duzej nogi.teraz 39 to mala stopka:-)
ja tez mam tyle a dla porownania moja 9letnia Paulina nosi 36:szok::szok::szok:
co do siostry to doskonale ja rozmumeim ja tez ciagle sprztanie itd.a co do karmienia-2 i 3 meisiac to skoki rozwojowe dziecko wtedy duzo pokarmu potrzebuje.niech kupi sobie herbatke mlekopedna w aptece ale taka do zaparzenia bo ta granulowana slabo dziala i niech je cos gotowanego bo na kanapkch szybko pokarm stracoi.
a co do ulewania-nech ja wyzej uklada-pod lozeczko od strony glowy grube ksazki i koniecznie po kazdym jedzenie odbijanie.

Ona to w ogóle jakaś... nawet nie wiem jak to nazwać :crazy: nie tutejsza jakaś :eek: widać co się dzieje z człowiekiem jak całe życie mieszka tam gdzie prąd w kablach zawraca :tak:

tego tekstu nie znalam.u nas sie mowi-tam gdzie wrony zawracaja,albo gdzie psy dupami szczekaja,albo gdzie konie kracza:-)

Anabubka co to jest SUO?

specjalistyczne usługi opiekuncze przeznaczone dla dzieci z calosciwoymi zaburzeiami rozwojowymi takimi jak autyzm czy asperger

Anabuba tapetowanie?:szok::szok::szok: to Ty zdolna kobieta jesteś:tak:
Z celiaki się nie wyrasta bo przy celiace nie ma kosmków odpowiedzialnych za wchłanianie glutenu, przy nietolerancji się wyrasta jak ze skazy...choć nie zawsze ze wszystkiego

tapetowalam 2 czy 3 raz w zyciu ale calkiem dobrze mi to szlo:-)
rozmumiem o co Ci chodzi z nietolerancja,wolalam zapytac:-)

Ide spać bo oczka mi się kleją...;-) Dobranoc Kobitki:-)

dobranoc

A ja wpadlam na chwilke i lece sie przytulic do mojego mezulka :)) Poszedl pod prysznic to korzystam zeby sie zameldowac :))

Dobranoc:-)
dobranoc

Dobranoc miłej nocki życzę Mamita :-D:-D:-D
dobranoc

U mnie mąż złota rączka więc ja się nie muszę wykazywać...gwożdzia wbiję, uszczelkę zmienię i wystarczy:tak::-D

moj tta to zlota raczkaa moj maz.....uczy sie powoli ciale czegos nowego ale w niektorychzadaniach ja wiecje umiem od niego

Ja mówię dobranoc i idę spać, bo jutro trzeba wstać:tak:

picture7588.gif

Witam
Normalnie nie wierze-jestem pierwsza:szok::szok::szok::-)
Mlody juz nie spi:szok:Obudzil sie tak sam od siebie,wiec zaraz zje cos i pojde Go zaprowadzic do szkoly:-):tak:Ale bede miala spokoj:tak::tak::tak:

Agnes dziś się chyba seriali nie doczekałaś:no::-(

a to dlaczego???? :eek: oglądałam oglądałam ,siedziałam jak magnes przy ekranie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

A tu co się wyrabia? Jakieś picie się szykuje hehe :-D:-D piszę się na to tylko ja mam baaardzo słaby łeb :tak::tak:

Ale żem się dzisiaj wkurzyła z tą pracą co mi teściowa załatwiła w zakładach buckmacherskich :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: prawdopodobnie nie poinformowała Dominiki (kierowniczki, kuzynki Radka) że się zgadzam na tą robotę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a wszystko szło przez nią ona miała jej powiedzieć bo ma z nią kontakt. A ona nic jej nie powiedziała. Trzy tygodnie już minęły i chyba dupa z pracy a drugiej takiej nie znajdę. Do 6 godzin w dzień i to minimum 3 dni w tygodniu w pracy za 1300 złoty na rękę i szlag to wszystko trafił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a już myślałam że uda nam się pójść na swoje :no::no::no: ja już jej pięknie podziękuję. Normalnie mam ochotę zabić tą kobietę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a taki fajny humor miałam dzisiaj :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a teraz mam takiego nerwa że szkoda słów :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: teraz niech Radek z nią gada na ten temat bo ja jak wybuchnę to jej wygarnę za to a ja nie będę owijać w bawełnę, ja walę zawsze prosto z mostu :tak::tak::tak:

No byście nie zabiły takiej baby za takie coś??? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

też tego nie skomentuję :no::no::no::no: szkoda słów :no::no::no:

Ona to w ogóle jakaś... nawet nie wiem jak to nazwać :crazy: nie tutejsza jakaś :eek: widać co się dzieje z człowiekiem jak całe życie mieszka tam gdzie prąd w kablach zawraca :tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dopeiro jej zeby ida???????????
mojej patrzec jak piatki wyjda...
?

no jeszcze idą :tak::tak::tak::tak: jej zeby późno zaczęły wychodzić bo dopiero jak miała 10mies skończone a szły jej nie pokolei,juz dawno ma wszystkie czwórki np a dwójki jej dopiero idą.nie zawsze musi byc po kolei :tak::tak::tak::tak:

Hej dziewcęta, witam porannie, widzę, że już nie jestem pierwsza, hihi. Nadrobiłam, odpisuję...

Kurcze szkoda że taki mały rozmiar :-( a ile ma wkładka wewnętrzna cm?
A zdjęcia ze ślubu takie małe a jak się na nie kliknie to się powiększą Kochane :tak:
25cm ma moja stopa, wkładki wewn nie bede mierzyc, bo jest wezana na dole i jak ktos ma waska zgrabna stopke, to i wieksza od mojej wejdzie.
Jak klikam na zdjecie kochana, to mi jakas strona wyskakuje, ale bez zdjecia.

As zdrowia dla tesciowej i dobrej zabawy w szkole dla Kuby.

Natali cos mi się wydaje, że mężuś jednak w tych staraniach o dziecko Ci pomoże:-D.

Madziula, no jesteś kobito, ales na s opuściła na długo-tak, wiem, że musiałaś, ale tu tesknoty takie wieczorami wylewały, że daj spokój, miągwy takie, że szok:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DŻartujem sem.
Witaj kochana.

Witam!Ja na pewno nie zaraziłam Ciebie na te kamulce.
Marcia, skoro nie TY to już wiem kto, hihi.
O, ta niżej:-D:-D:-D

Wyszłabym z siebie stanęła obok teściowej i przestraszyła n śmierć. No ale Ci kuźwa pomogła, nie ma co.
Ja też sama tapetuję, kładę kafle, naprawiłam telewizor( ale taki z kineskopem) i raz kładłam szwedzką podłogę. Generalnie jestem tego samego zdania, jak sama robie to wiem ile czasu podziała, no i na pewno dłużej, poza tym mojego sie doprosic, 3 tyg smarował zawias bo aczely skrzypic. no i posmarował, nadal skrzypia...hihii

witaj kobieto a dopiero o Tobie myslalam;)))))))))
jak dla mnie to lepiej wyjac kolczyk i niech dziurka zaratsa

a Twoja mala moze to gardlo?a nie zeby,albo ucho?moja jak plakalaco chwile w nocy to usyz miala chore
Dziś pójdę do innej kosmetyczki i zobace co mi powie, a z uszami raczej nie, bo by reagowala przy dotknieciu, a ona twardo, ze nic, odpada.

Wpadłam do Was się pożegnać.
Mąz pojechał na PKP po przesyłkę dla mnie i go wcieło...
Ryby właśnie do Warszawy przyjechały i bedę miała pół nocki z głowy...
I dobrze Ci tak:-D:-D:-D:-D, ja bym prosila fotki juz po zarybieniu, chyba zasłużyłam, co???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziendoberek:-)

ja poki mi sie chce ide wstawic pranie i cos ogarnąć w domku- zaraz rozkładam deske i biore sie za prasowanie- bo jak tego nie robie teraz jak sie rozsiade i rozleniwie to ju nic mi sie nie bedie chcialo:confused2:

reklama
Taaa pomaga tylko jeszcze moglby sie dzieckiem troszke zająć.
Wczoraj Miłek wywinął orła w domu na podłodze--poprostu sie poslizgnął ja w tym czasie i ogarnialam i suszylam włosy i wszystko na raz a on grał,gdy mu zwrocilam uwage to sie obuzyl i powiedzial ze mam juz isc z nim na dwor.A dzisiaj znowu nocka nie przespana,co prawda chłopaki jeszcze spia ale ja nie moge.
A co do nogi do syzne zdjęcto i okazalo sie ze pęknieta kosc piszczelowa przy kostce na szczescie w gips nie wlozyli tylko nosi stabilizator.

Do góry