reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Hej dziewczeta, prania porozwieszane, obiad ugotowany i dla nas i małej tez, na kolacje watróbka drob. Mężuś dziś później wróci bo z autem do mechanika, po 14 ma kurier sie zjawic( kupilam dla chrzesniaczki fotel na allegro na roczek). Póżniej na spacer.

Dzwoniłam do tego salonu gdzie krzywo małej uszka przebiła, to renomowany salon, bede rozmawiac z wlascicielem, jesli nie naprawia tegi i nie przeprosza chociazby to taka opinie im puszcze w miasto, ze sie kuxwa zdziwia. olac ta kase, ale nie dosc, ze krzywo zrobila, to nie miala zamiaru powiedziec mi, ze krzywo i zdziwiona jak ja jej uwage zwróciłam, i skasowała bezwstydnie jak normalnie, mi by bylo wstyd, no i przepraszam nie usłyszalam, ze male dziecko dwa razy meczyc bedzie!!! Ech. Zobaczymy co powiedza...

Poki co czas chyba sie ubrac, bo kurier lada moment, hihi

A tu widze szkolne zakrecenie, az sie boje co to bedzie, w przyszlym roku nasza ( mam nadzieje) do przedszkola.....

Witam Od rana mam nerwa bo zadzwonili ze szpitala że mam jutro o 7,30 sie stawić z Zuzia na czczo na scyntygrafię. Miało być za 3-4 tyg. Z jednej strony fajnie że tak szybko a z drugiej? sterta prania, a tu deszcz pada:wściekła/y::wściekła/y:No i powiedzieli mi wcześniej że kontrast następny można podac po m-cu a tu 2 tyg minęły:shocked2:

U mnie mąż złota rączka więc ja się nie muszę wykazywać...gwożdzia wbiję, uszczelkę zmienię i wystarczy:tak::-D

mój tez złota rączka tylko wszystko musi mocy urzedowej nabrać-a terminy długie:-D:-D

to nie masz duzej nogi.teraz 39 to mala stopka:-)
ja tez mam tyle a dla porownania moja 9letnia Paulina nosi 36:szok::szok::szok:
co do siostry to doskonale ja rozmumeim ja tez ciagle sprztanie itd.a co do karmienia-2 i 3 meisiac to skoki rozwojowe dziecko wtedy duzo pokarmu potrzebuje.niech kupi sobie herbatke mlekopedna w aptece ale taka do zaparzenia bo ta granulowana slabo dziala i niech je cos gotowanego bo na kanapkch szybko pokarm stracoi.
a co do ulewania-nech ja wyzej uklada-pod lozeczko od strony glowy grube ksazki i koniecznie po kazdym jedzenie odbijanie.

specjalistyczne usługi opiekuncze przeznaczone dla dzieci z calosciwoymi zaburzeiami rozwojowymi takimi jak autyzm czy asperger

tapetowalam 2 czy 3 raz w zyciu ale calkiem dobrze mi to szlo:-)
rozmumiem o co Ci chodzi z nietolerancja,wolalam zapytac:-)

po każdym jedzeniu bierze ja do odbicia, a w łóżeczku wogóle nie śpi bo ją parzy normalnie:zawstydzona/y:

no musi się siostra przestawić że narazie to dziecko rządzi jej ryutmem dnia a po łóżeko niech podłoży książki tak żeby głowa była wyżej i niech może odda swój pokarm do zbadania jaki jest odżywczy :tak:wiem że mówi się w tej nagonce na naturalne karmienie że nie ma mleka słabego ale okazuje sie że jest jestem tego żywym dowodem mleko miałam badane kilka razy i no cóż antka nim nie wykarmiłam a kjak dostał butlę ja wyłam że chcę go karmić że nie tak miało być a dziecko zjadło 120 ml i spało 7 godzin:tak::tak:

Mleko chyba wartościowe bo przez miesiąc 1,100kg przybrała:-)

Nie no, mój też potrafi sporo zrobić, na prawdę, ale fakt, złożóny wniosek musi mocy urzędowej nabrać i na dodatek bez pomagierów się nie obędzie ( chociażby mnie). A ile marudzenia......................................

Anabuba, no właśnie ja tez az takiej tyci nozki nie mam, dlatego podalam dlugosc stopy na ktora wchodza te kozaczki. ja generalnie noszę 38-39

Ostatnia edycja:
Anabubka ,lubię twoje komentarze :-Dmasz racje on i tv,no zgroza:-D
klaudia w szkole ksawek w domu ,ale dziś o dziwo odebrałam wyniki i jutro do zerówki startuje,popłoch ,pod szpitalem nie jedna wkurzona mama z naszego przedszkola ,która sie obudziła,ano tak to z pamiecią bywa:tak:
m szoruje lodówke ja robie obiadek,sączymy sobie trixika,tak w biały normalnie dzień,ach jak bosko jest w domku:-):-):-):-):-)

Anabubka ,lubię twoje komentarze :-Dmasz racje on i tv,no zgroza:-D
klaudia w szkole ksawek w domu ,ale dziś o dziwo odebrałam wyniki i jutro do zerówki startuje,popłoch ,pod szpitalem nie jedna wkurzona mama z naszego przedszkola ,która sie obudziła,ano tak to z pamiecią bywa:tak:
m szoruje lodówke ja robie obiadek,sączymy sobie trixika,tak w biały normalnie dzień,ach jak bosko jest w domku:-):-):-):-):-)
Madzila jak nic jesteś przpracowana skoro pobyt w domu tak cie zachwyca:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
adam po szkole zadowolony ale jak to powiedział "mama to tylko szkoła więc było ok bez szału":sorry:
julka po zerówce zachwycona wychodzimy a ona"żeby już było jutro rano":happy:więc jak widac zadowolone dzieciaki a ja liczę że codzienny spacerek 1.5 km razy 4 +praca w ruchu pomoże spalić nadmiar zbędnego balastu na mym cielsku co by nie powiedzieć jak julia na "mym boskim ciele":rofl2::cool2::cool2::cool2::rofl2:
u nas dzisiaj pogoda boska słonczko pali wiaterek lekki wieje no tak by mogło być cały rok:tak:bo jak sobie pomyślę o tych spacerach w deszczu ,śniegu ,mrozie,wietrze brrrrrr:crazy:

Malina ,ale pomyśl jak te lodowe podmuchy wiatru ,na mrozie i śniegu wyciągną całe zapasy tłuszczyku:tak::-p
Klaudia wróciła informując nas,że brakuje jej ćwiczeń do polskiego ,a pani już jej groziła pałą jutro jak nie będzie miała,no nie będzie ,bo dopiero jutro kupimy,pierwsze koty za płoty:eek:

Malina ,ale pomyśl jak te lodowe podmuchy wiatru ,na mrozie i śniegu wyciągną całe zapasy tłuszczyku:tak::-p
Klaudia wróciła informując nas,że brakuje jej ćwiczeń do polskiego ,a pani już jej groziła pałą jutro jak nie będzie miała,no nie będzie ,bo dopiero jutro kupimy,pierwsze koty za płoty:eek:
taaa upał nie wytopił to i mróz nie wywieje :-p:-p:-pjak dupska nie ruszę i na lodówkę kłódki nie powieszę to.........
u adama połowa klasy nie ma książki od czegoś albo ćwiczeń i pani powiedziała że w ciągu 2 tygodni mają uzupełnić braki książkowe:tak::tak:a babka od polskiego klaudi to myśli że klaudia pstryknie w palce i już będzie w kamieniu albo w gryficach w księgarni:szok:a kto ją uczy polskiego???

czesc babeczki

Ja dzis zsalenstwo z rana polecialam z Laura na miasto zrobilam troche zakupkow.Oczywiscie takich do domku bo tak nic nie bylo.Zaszlam do banku bo mialam pelno drobnych zeby je wymienic i mnie szoklo jak sie wyswietlila kwota:szok:Wrocilam do domku wzielam sie za obiadek i robie ciasto :))

Zaraz jade do Agnieszki na klawulca :))

Nadrobie wieczorkiem :*

reklama
Hej!

Patrysia to cieszę się że Córa i że zdrowa, powodzenia w załatwianiu kredytu!

Pozdrawiam!!!
nie dziekuje ;-)
A tu co się wyrabia? Jakieś picie się szykuje hehe :-D:-D piszę się na to tylko ja mam baaardzo słaby łeb :tak::tak:

Ale żem się dzisiaj wkurzyła z tą pracą co mi teściowa załatwiła w zakładach buckmacherskich :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: prawdopodobnie nie poinformowała Dominiki (kierowniczki, kuzynki Radka) że się zgadzam na tą robotę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a wszystko szło przez nią ona miała jej powiedzieć bo ma z nią kontakt. A ona nic jej nie powiedziała. Trzy tygodnie już minęły i chyba dupa z pracy a drugiej takiej nie znajdę. Do 6 godzin w dzień i to minimum 3 dni w tygodniu w pracy za 1300 złoty na rękę i szlag to wszystko trafił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a już myślałam że uda nam się pójść na swoje :no::no::no: ja już jej pięknie podziękuję. Normalnie mam ochotę zabić tą kobietę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a taki fajny humor miałam dzisiaj :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a teraz mam takiego nerwa że szkoda słów :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: teraz niech Radek z nią gada na ten temat bo ja jak wybuchnę to jej wygarnę za to a ja nie będę owijać w bawełnę, ja walę zawsze prosto z mostu :tak::tak::tak:

No byście nie zabiły takiej baby za takie coś??? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
szkoda ze sie nie udalo :-(moze trafi sie cos lepszego - oby :tak:
Gratuluje córeczki:-):-):-)
Z kredytem tez bedzie dobrze jeśli sie nie uda to moze w innym banku?;-)

ja jutro sie za sprzątanie biorę, a potem do siorki pojadę bo mała jej nadal spi po 5 min. a Siostra płacze razem z nią bo nawet ciuszków nie ma kiedy poprasować. Była z nią juz u lekarza bo niedosyć że nie spi to bardzo ulewa. Na noc daje jej Viburcol i Debridat 3x dziennie. nabiał odstawiła a mała Olka ciagle na cycu by wisiała. A moja siostra nauczona co dzień sprzatania a teraz nie ma kiedy i kręćka dostaje:baffled::baffled:
no wiesz na inny bank nie ma czasu - chemy sie wyrobic do stycznia co dzidzi na nowe przyjdzie....
a co jest z dzieckiem siostry - co lekarz powiedzial ??
gratuluje coruni:-)
ja tez mialam przeboje z kredytem ale po wielu trudach w koncu przeszlo wszytsko:-)
ja mam nadzieje ze i u nas tak bedzie :cool2:
hura córeczka:-D:-Dno a zresztą kto ci ja wywróżył no kto????:-D:-D:-D z kredytem się uda zobaczysz a pomęczyć trochę muszą żebyście mieli co wspominać:cool2:

zaczeła się szkoła jupi:-D:-D:-D:-D
witam kochane moje:happy:
ja już od 6 na nogach a antek w nocy nie spał od 2 do 4 a o 5.45 wstał wyspany zaliczył drzemkę jak odprowadzałam dzieciaki do szkoły ale spał tylko 25 minut więc postaram się go koło 11 położyć:tak:julka ma dzisiaj zajęcia do 13.20 została chętnie w szkole zadowolona szczęśliwa:tak:adam plan ma nawet fajny w poniedziałek ma tylko na póżniej tzn na 12 a tak to ma na 8 i w piątek na 10 a julka w poniedziałek na 10.30 i we wtorek na 9.30 a tak na 8 i do 13.20 albo 14 więc plan ok
rano wstać im trochę ciężko ale się przyzwyczają ja wstałam po 6 bo kawkę wypić śniadanko im zrobić antoniowi poszykować ich uczesać julkę no i zaprowadzić a wyjść trzba tak koło 7.30:sorry:ale znów poranne spacerki brakowało mi ich:-p:rofl2:
no widzisz jak Ci brakowalo spacerkow to za niedlugo bedziesz ich miala juz po uszy :laugh2:
no i malina ja Ci powiedzialam ze bedzie jak powie wrozbitka Malina :-D:-D:-D
kurde ale mam lenia- nie chce mis ie malowaci wychodzic z domu:-(
co do wózka- to tak teściowa dołoży- połowe:sorry::-)
dobrze ze polowa - to zawsze cos :tak:
ja startuje znow od "zera" :tak:
Hej dziewczeta, prania porozwieszane, obiad ugotowany i dla nas i małej tez, na kolacje watróbka drob. Mężuś dziś później wróci bo z autem do mechanika, po 14 ma kurier sie zjawic( kupilam dla chrzesniaczki fotel na allegro na roczek). Póżniej na spacer.

Dzwoniłam do tego salonu gdzie krzywo małej uszka przebiła, to renomowany salon, bede rozmawiac z wlascicielem, jesli nie naprawia tegi i nie przeprosza chociazby to taka opinie im puszcze w miasto, ze sie kuxwa zdziwia. olac ta kase, ale nie dosc, ze krzywo zrobila, to nie miala zamiaru powiedziec mi, ze krzywo i zdziwiona jak ja jej uwage zwróciłam, i skasowała bezwstydnie jak normalnie, mi by bylo wstyd, no i przepraszam nie usłyszalam, ze male dziecko dwa razy meczyc bedzie!!! Ech. Zobaczymy co powiedza...

Poki co czas chyba sie ubrac, bo kurier lada moment, hihi

A tu widze szkolne zakrecenie, az sie boje co to bedzie, w przyszlym roku nasza ( mam nadzieje) do przedszkola.....
dokladnie nie podarowalabym i ja takiego czegos - daj znac jak po rozmowie i czy przeprosili :tak:
czesc babeczki

Ja dzis zsalenstwo z rana polecialam z Laura na miasto zrobilam troche zakupkow.Oczywiscie takich do domku bo tak nic nie bylo.Zaszlam do banku bo mialam pelno drobnych zeby je wymienic i mnie szoklo jak sie wyswietlila kwota:szok:Wrocilam do domku wzielam sie za obiadek i robie ciasto :))

Zaraz jade do Agnieszki na klawulca :))

Nadrobie wieczorkiem :*
no to milego kawkowania:tak:

Do góry