reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej dziewczyny,
Tak ciezko mi Was nadrobic ze zamiast pisac to caly czas czytam zaleglosci:-)

Dagmara tak mi przykro ze musialas taki stres przezyc faceci jednak sa nie normalni jak mozna tak stresowac kobiete w ciazy.
Asiu co z twoimi krwotokami bo nie moglam przeczytac bylas u lekarza?
Paula gratuluje SYNA!!!!!!!!! A co do czestego USG to ja mialam bardzo czesto robione i pytalam lekarza czy to szkodzi dzidzi i powiedzial zeby sie nie martwic teraz to juz jest taki sprzet ze nie ma prawie w ogole wplywu.

Ja mialam miec wizyte za tydzien w srode ale gina nie ma i zadzwonil czy mozna przelozyc wizyte no i ide w poniedzialek choc jest jeden problem bo moj maz akurat wyjezdza do Wroclawia:( i tak mi smutno bez niego tym bardziej ze tak sie denerwuje waga malego(ostatnio cos malo kopie albo poprostu tak sie dziwnie ulozyly ze czuje dwoch w jednym miejscu) no i ta szyjka troszke sie skraca:( I w sumie wolalabym ze moj M byl ze mna ale z drugiej strony bede sie mniej stresowala bo mniej czekania

Glowa do gory! Moje brzdace tez ciagle kopia po jednej stronie:tak: Czasami mam wrazenie, ze strace w niej czucie:-D

reklama
nie martw sie na zapas przeciez wiesz ze wyjatkowa rzadkoscia jest ze bliznieta nawet jednojajowe rodza sie z identyczna masa urodzeniowa, zawsze jest jakas roznica, a ta twoja nie jest jakas mega duza, mysle ze gdyyby bylo zle to lekarz by ci juz pwoiezial cos o tych pecherzach czy o wodach plodowych, bo to jest w naszym przypadku bardzo wazne.
A tym kopaniem to ja juz sie przestalam martwic, bo tez tak mialam ze przez tydzien to czulam tylko tego prawego bąbelka,a lewy to strasznie rzadko cos tam kopnol, a pozniej odwrotnie, wiec to zalezy jak sie uloza, napewno jest wzytko okej.
No tez tak sobie tlumacze ale w tym szpitalu to sama nie wiem jakos to wszystko mialam wrazenie bylo haotyczne tak wiec wole to uslyszec od mojego gina i w ogole z nim pogadac bo w szpitalu mi powiedzieli ze mam normalnie chodzic a on ze jednak sie oszczedzac no i wogole ostatnia wizyte mialam 5 tyg temu wiec chce z nim pogadac jak i co

Po prostu są złe opinie o moim już teraz byłym ginie, że podobno wad nie wykrywa itp.:-(

a hemoglobina 11.9 to dobra nie??

Norma dla kobiet w 3trymestrze to >11 ;) wiec jest okej

Szczerze mowiac to probuje o tym nie myslec i zajmowac sie czyms innym ale ciesze sie ze mi o te dwa dni przesunal zawsze to mniej czekania.A teraz probuje sie zajmowac czym innym wczoraj bylam wybrac wozek i juz jestem zdecydowana na 100% na model PEG PEREGO jest super zwrotny,lekki i do tego malo miejsca zajmuje. Tylko teraz problem czy kupic nowy czy uzywany ja raczej nie jestem za uzywanym ale moj maz ze 1000zl droga nie chodzi.No niby tak ale z drugiej strony nowy to nowy i ma nam sluzyc na dluzej

ja to juz nie wiem jaki wozek wybrac myslalam o implascie blizniaczym ale jak zobaczylam w komisie jaki jest waski to sie przerazilam, a w necie tak fajnie wyglada, ale ma 77cm szerokosci, teraz zastanawiam sie nad tym on jest szerszy ma 92cm szerokosci Jumper Duo 2w1 TAKO+ Parasol WYS.0 ZŁ-OD PRODUCEN (727264990) - Aukcje internetowe Allegro ale on w zadne drzwi nie wjedzie juz sama nie wiem, plus to ze sie foteliki w niego wpina...
A ta spacerowke w tym peg p... mozna ustawic inaczej niz tylko tak zeby jedno dziecko siedzialo za drugim, np twarzami do siebie?

Hej dziewczyny,
Tak ciezko mi Was nadrobic ze zamiast pisac to caly czas czytam zaleglosci:-)

Dagmara tak mi przykro ze musialas taki stres przezyc faceci jednak sa nie normalni jak mozna tak stresowac kobiete w ciazy.
Asiu co z twoimi krwotokami bo nie moglam przeczytac bylas u lekarza?
Paula gratuluje SYNA!!!!!!!!! A co do czestego USG to ja mialam bardzo czesto robione i pytalam lekarza czy to szkodzi dzidzi i powiedzial zeby sie nie martwic teraz to juz jest taki sprzet ze nie ma prawie w ogole wplywu.

Ja mialam miec wizyte za tydzien w srode ale gina nie ma i zadzwonil czy mozna przelozyc wizyte no i ide w poniedzialek choc jest jeden problem bo moj maz akurat wyjezdza do Wroclawia:( i tak mi smutno bez niego tym bardziej ze tak sie denerwuje waga malego(ostatnio cos malo kopie albo poprostu tak sie dziwnie ulozyly ze czuje dwoch w jednym miejscu) no i ta szyjka troszke sie skraca:( I w sumie wolalabym ze moj M byl ze mna ale z drugiej strony bede sie mniej stresowala bo mniej czekania
Moje krwotoki ustaly ,mialam dwa dni pod rzad i zaczelam lykac rutinoscorbin no i przeszlo , napewno wplyw miala tez pogodaaa starsznie parno i goraca bylo ostatnio.Narazie ustaly a ja czuje sie bdb ,jak sie powtorza mam dzwonic do gina i wtedy mnie poloza w szpitalu na obserwacji - odpukac narazie jest dobrze!

A ty nie martw sie kochana ,maluszki sa zdrowe i wsio jest dobrze :)

Ostatnia edycja:
He he, marta to ja też 6 tabletek. Każą mi brać MagneB6 - a do najtańszych niestety nie należy.

Dziewczyny, dziś mi ktoś podpowiedział sposób na złą morfologie - strasznie stary patent. Bierze się garść rodzynek i zalewa wrzątkiem. Następnego dnia zjada się rodzynki a wodę wypija. :szok::szok::szok: Słyszałyście kiedyś o tym????
o tym sposobie nie slyszalam, nie wiem jaki mechanizm dzialania tych rodzynek mial by byc hehehe
ja tez biore Mg i B6, AsmagB kosztuje 8,50 jakos 50 tabletek, a Ty jakie bierzesz tabsy i ile placisz?

ale sobie obiad wykombinowałam... makaron z sosem serowo-szpinakowym (wiem wiem, wiele z Was nie lubi szpinaku :-p). a jak Niuni smakowało, obkopała mnie tymi swoimi maleńkimi nóżkami i rączkami.
mąż niech się zadowoli pizzą. mam dziś takiego lenia, że nie zamierzam się już ruszać spod kołdry (chyba że do wc). wreszcie mam czas na oglądnięcie sterty filmów :laugh2:
Ja uwielbiam szpinakkkkkkkkkkkkkk ,nawet surowy ! Wlansie dawno nie jadlam !

Moje krwotoki ustaly ,mialam dwa dni pod rzad i zaczelam lykac rutinoscorbin no i przeszlo , napewno wplyw miala tez pogodaaa starsznie parno i goraca bylo ostatnio.Narazie ustaly a ja czuje sie bdb ,jak sie powtorza mam dzwonic do gina i wtedy mnie poloza w szpitalu na obserwacji - odpukac narazie jest dobrze!
to dobrze ze przeszlo , ja nie mam takich krwotokow, ale co rano taka ze tak pwoeim zaschnieta krew w nosie, i strasznie dziasla mi krwawia, bralam rutinoscorbin 3x2tabl i ustalo troche, przestalam brac i znowu to samo

reklama
Do góry