reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Gratuluje Monia:-) Ale Ci zazdroszcze, że juz wiesz jaki kolorek kupowac:tak: Ale obydwaj pokazali siusiaczki? Czy tylko jeden? A ze jednojajowe to stwierdzili ze chlopcy? bo ja jakas nieufna jestem i chcialabym obu dobrze sie przyjrzec:tak:

obydwaj pokazali co tam chowaja no ale trzeba przyznac ze jeden jest lepiej wyposazony :tak: u obu sprawdzala dwa razy zeby sie upewnic ale ja to te pysiorki od razu zauwazylam. a ty kiedy masz usg?? bede trzymac kciuki za chlopcow

reklama
Wrócę jeszcze na chwilkę do mojej koleżanki:zawstydzona/y:, jest już po porodzie, nie musieli wywoływać bo poród sam się zaczął, rodziła na oddziale gdzie ja będę rodzić, czyli osobna sala z dala od innych matek i dzieci, nawet trafiła na polska położną:tak:. Okazało się, że dzidziuś miał poważne wady genetyczne, zniekształconą czaszkę i sama położna im powiedziała, że powinni dziekować Bogu za to co sie stało. Więc myślę, że teraz się szybko pozbierają:tak:
Zgadzam się z opinią, ze Pan Bóg wie co robi, ale straszne jest to, co przeżyli

Ja właśnie kupiłam sobie 2 kg jabłek i jak będe miała ochote to tylko jabłuszka:-D
a w domu to jedynie słodki mam cukier żeby nie kusiło, bo jak coś leży pod ręką to zaraz w dziwny sposób znika:-p;-)
Dziś stanęłam na wage i w ciągu 2 tygodni przybyło mi kolejne 2 kg, to razem już 8 na plusie.:szok: Ginka mnie chyba powiesi za tą wage:szok: we wtorek wizyta

wysłałam M po owoce też się staram nie jeść jak prosiak, ale czasem się nie udaje:zawstydzona/y: ja mam 3 kg na plusie ale to efekt ostatnich 5 tyg. Jak tak dalej pójdzie to masakra. Powodzenia we wtorek, moja mówi żeby się wagą nie stresować, ale łatwo powiedzieć

Ostatnio edytowane przez moderatora:
obydwaj pokazali co tam chowaja no ale trzeba przyznac ze jeden jest lepiej wyposazony :tak: u obu sprawdzala dwa razy zeby sie upewnic ale ja to te pysiorki od razu zauwazylam. a ty kiedy masz usg?? bede trzymac kciuki za chlopcow
Hehe, ale super!!!My idziemy w poniedziałek na 13.00. Nie moge sie doczekac juz! Wielkie dzieki:-) Pewnie u mnie dziewczynki jak na chlopcow sie nastawiam..Wazne zeby byly zdrowe;-)

Cześć mamuski
mamy sobotę, dosyć pochmurną, no ale jeszcze troszkę ciepełka jest. Zaraz zmykam do odkurzania i mycia podłóg, a potem słodkie leniuchowanie:-D
Wczoraj szalałam na zakupach ale jak się chce coś kupić to nic nie ma, więc znalazłam tylko bluzeczkę i sweterek, żeby jako mamusia jak czlowiek wyglądać:-D
Kupiłam też butelki, przybornik do pazurków, a nawet chusteczki pampers, mama się uśmiała ze mnie bo to wcześnie, no nic ale radochę miałam przednią:-D
Dzisiaj budziłam się od 4, co jest z tym spaniem:eek:nie mogłam sobie miejsca znaleźć:sorry:

Ulenka gratulacje super!:-D
Witam nowe mamusie:-D rośniemy w siłę! hehe i w kilogramy:-D
Karoli4 trzymam kciuki za egzaminy, nie denerewuj się, my mamusie mały siłę z kosmosu i na pewno wszystko pozdajesz, ja w ciąży skończyłam pisać pracę mgr pracując w dwóch miejscach i studiując w weekendy, a w lipcu obroniłam, myśląc o dzidzi żeby się nie denerwować i udało się:-Dtakże trzymam kciuki:-D
Nikki poszłam za Twoją radą i wzięłam aparat, żeby to zdjęcie zrobić i dupa hehe baterie padły zaraz zrobię bo naładowałam:confused2:

Dorciaa, dzieki za kciuki. Musze pozdawac. Ja tez mialam podejsc do obrony w lipcu, ale zrezygnowalam z lotu w obawie, ze cos moze sie stac z ciaza podczas lotu w I trymestrze (wyczytalam, ze lepiej unikac wznoszenia sie w gore) i dlatego lece teraz. Tez zawsze studiowalam, pracowalam i robilam wiele innych rzeczy, tyle, e nie bylam w ciazy i troche mi obecnie zapal spadl.
A obrona to generalnie pro forma. To bedzie juz moja trzecia, wiec nia sie nie stresuje.
Tylko najbardziej stresuje mnie jeden egzamin z literatury wloskiej, bo jeszcze nic kompletnie nie umiem i oczywiscie lektur nie przeczytalam.
Dorcia, a tak swoja droga, to jesli studiowalas filologie i uczysz angielskiego, to nie powinno Ci byc obce pojecie falszywych przyjaciow tlumacza?? Nie mam dostepu do zadnej ksiazki, info z internetu juz wykorzystalam, a potrzebuje info na ten temat jesli chodzi o zabawe jezykiem i nauczanie jezyka. Wiesz cos na ten temat?

Witam mamusie!!! melduje sie po wczorajszym USG i oswiadczam ze w moim brzuszku mieszkaja dwaj chlopcy :))) ulozone sa glowkowo i rozwijaja sie super dobrze jak narazie. milalam nadzaieje na dziewczynki ale i tak sie bardzo ciesze tylko ze imion dla nich nie mam, dla dziewczynek juz mialam heheh no i oczywiscie nie mogla sie powstrzymac juz i kupila dwie parki niebieskich bucikow sa takie slodkie :))) pozdrawiam mamusie i zycze poprawy pogody :)))

Moje gratulacje:-))

Ja za niedlugo zmykam do parku uczyc sie. Zazdroszcze Wam tej brzydkiej pogody, bo ja mam ladna i uczeniu sie ona totalnie nie sprzyj:-((

Witam mamusie!!! melduje sie po wczorajszym USG i oswiadczam ze w moim brzuszku mieszkaja dwaj chlopcy :))) ulozone sa glowkowo i rozwijaja sie super dobrze jak narazie. milalam nadzaieje na dziewczynki ale i tak sie bardzo ciesze tylko ze imion dla nich nie mam, dla dziewczynek juz mialam heheh no i oczywiscie nie mogla sie powstrzymac juz i kupila dwie parki niebieskich bucikow sa takie slodkie :))) pozdrawiam mamusie i zycze poprawy pogody :)))

Gratuluje synków!Podwójne szczescie!

Gratulacje!!:-)

No nareszcie dzisiaj poczulam jak się dzieciątko rusza pod ręką. Mało nie padłam na zawał:-D a wieczorami już tak ładnie kopie jak sobie leżę:tak:ale tylko wieczorem w dzień jakoś leniwa strasznie jest.

No nareszcie dzisiaj poczulam jak się dzieciątko rusza pod ręką. Mało nie padłam na zawał:-D a wieczorami już tak ładnie kopie jak sobie leżę:tak:ale tylko wieczorem w dzień jakoś leniwa strasznie jest.
No to świetnie że już to czujesz ja tez, wspaniałe uczucie:) Podobno to normale że ruchliwośc maleństwa jest wtedy większa kiedy my jesteśmy spokojne:tak::-)

reklama
Do góry