reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam mamusie!!! melduje sie po wczorajszym USG i oswiadczam ze w moim brzuszku mieszkaja dwaj chlopcy :))) ulozone sa glowkowo i rozwijaja sie super dobrze jak narazie. milalam nadzaieje na dziewczynki ale i tak sie bardzo ciesze tylko ze imion dla nich nie mam, dla dziewczynek juz mialam heheh no i oczywiscie nie mogla sie powstrzymac juz i kupila dwie parki niebieskich bucikow sa takie slodkie :))) pozdrawiam mamusie i zycze poprawy pogody :)))
Gratuluję:-):-):-)

reklama
Monia gratuluje zdrowych chłopaków :tak:

ja odnotowałam 900g na plusie czyli waga pomału rośnie :tak: mdłości dziś mam znowu okropne :sorry::baffled:

u mnie młoda od rana wywija ....maluszek od rana 2 razy już się przebudził i fikał na całego .....mąż zaraz jedzie do pracy i pewnie wróci rano a mi się nic nadal nie chce obiecałam sobie ze zrobię porządki ale mam lenia :cool:

WITAM WEEKENDOWO:-)
Mam dziś koszmarny dzień, brzuszek boli, bo na spacerze nas jakiś bezdomny wilczur zaatakował i kilometr przynajmniej niosłam synka na rękach do domu, po przyjściu dostałam takich skurczy, że już miałam do szpitala jechać...:-:)-:)-(
Koszmar jednym słowem, teraz trochę mniej boli, idę leżeć, bo tylko to pomaga...:-(

oj oj uważaj na siebie i duuuuzo odpoczywaj:tak:dzisiaj lepiej w domku posiedziec a pogoda pewnie jak wszędzie i tak nieciekawa:sorry:

Witam mamusie!!! melduje sie po wczorajszym USG i oswiadczam ze w moim brzuszku mieszkaja dwaj chlopcy :))) ulozone sa glowkowo i rozwijaja sie super dobrze jak narazie. milalam nadzaieje na dziewczynki ale i tak sie bardzo ciesze tylko ze imion dla nich nie mam, dla dziewczynek juz mialam heheh no i oczywiscie nie mogla sie powstrzymac juz i kupila dwie parki niebieskich bucikow sa takie slodkie :))) pozdrawiam mamusie i zycze poprawy pogody :)))

gratuluje 2 synków:-)

A mi Alanek nie dał zasnąć wczoraj:-ptak mi kopał że kurka musiałam zmieniac pozycje że może się nieco uspokoi no ale nie dał za wygraną i nad ranem tak samo:-Dszaleje synuś szaleje:rofl2:a Dominiś tez mi coś w nocy się budził ale tak już nad ranem w sumie i szybciej wstał co bawił się w łóżku zabawkami a ja sobie dalej leniuchowałam aż o 9 dopiero wstałam z M:-pno ale potem trzeba było się wziąść za sprzątanko pomywanko no i wtedy śniadanko a M do pracki:sorry:

Super podwójne szczęście:-):-):-):-)

Gratuluje Monia:-) Ale Ci zazdroszcze, że juz wiesz jaki kolorek kupowac:tak: Ale obydwaj pokazali siusiaczki? Czy tylko jeden? A ze jednojajowe to stwierdzili ze chlopcy? bo ja jakas nieufna jestem i chcialabym obu dobrze sie przyjrzec:tak:

Witam jestem nową użytkowniczką:) Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamusie.:-)

Witaj w naszej styczniowej rodzinie:-)

dzwonilam do szpitala w ktorym zamierzam rodzic i wiecie co zaczynam rozwazac opcje porodu w wodzie podobno jest rewelacyjnie woda lagodzi bol masuje i relaksuje...narazie to koszt 300zl ale do stycznia powinien on staniec tak babka ze szpitala mowila.a co wy o tym sadzicie?
U mnie na samo parcie muszę wyjść z wanny, ale całą fazę pierwszą i druga moge przesiedzieć w basenie, tym bardziej że jest w mojej sali porodowej:tak:

Czesc stycznióweczki.Ja już po połówkowym:tak:
Z malutkim wszystko w jak najlepszym porzadku:-)Waży 440 gram:tak:termin mi sie przesunął z 15 na 12 stycznia,wszystkie narządy ok,moja szyjka długości 3,5 cm.Zrobił mi próbe czy ze spojeniem wszystko ok jak mu powiedziałam ,ze mnie boli i okazało sie ze ok,stwierdził ,ze byc moze mi cos uciska i dlatego boli.Tylko moja waga go troszke przeraziła już plus 7 kg czyli przez 2 tyg przytyłam 2,5 kg:tak:ale ja stwierdziłam ,ze jakbym chodziła do toalety codziennie ,a nie raz na tydzien to byłoby mniej ze 4 kg i dał mi środek na zaparcia ,ale najpierw popróbuje naturalnych metod:tak:nastepna wizyta 21 wrzesnia:tak:i nadal mam brac luteine:tak:Jak bede miała chwile to wkleje piekne zdjecie siusiorka i jajaczek-super ujecie:-DCiesze sie bo moja mama wróciła do pracy i nie mamy czasu sie kłócić,ale za to wszystke obowiązki spadły na mnie i mam mniej czasu bo ledwo małego do szkoły zaprowadze ,zakupy zrobie i juz trzeba po niego leciec ,pózniej obiad ,sprzatanie ,pranie i juz wieczór-byle tylko moja szyjka na tym nie ucierpiała:tak:a jaką wy macie długą szyjke?
Gratuluje zdrowego syneczka:tak: Co do szyjki to ja nie mam pojęcia, ani razu nie byłam badana ginekologicznie ale wymyślam sobie, że jest wporządku:tak:
Witam !!
Po wczorajszym połówkowym wszystko ok. Dzidziuś waży już 0,5 kg!!!!!!!!! :szok:Z wrażenia zapomniałam zapytać ile mierzy. Nie pokazał co ma, więc trzymam się ostatniej wersji ze chłopak:-)
Dziś powiedziałam w pracy o ciąży, okazało się że jest nas więcej;-)
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i spróbuję przeczytać zaległe strony:)
Gratuluję:-)

Witam Was wszystkie:) Właśnie dziś się dowiedziałam,ze noszę chłopczyka.byłam na badaniu anatomicznym i wszystko jest ok a mały rozkrok zrobił i pokazał co tam kryje:) Mam wszystko na płycie i teraz cięzko mnie od dvd odciągnąć:)
Tylko okazało się,że położenia jest główkowe i to bardzo nisko umieszczone i gin pow. że mam dużo leżeć i odpoczywać. Wiecie może na czym to polożenie dokładnie polega i jakie mogą być tego konsekwencje? bo ja z wrażenia ze znam płeć nawet o to nie zapytałam.
Kolejny chłopczyk, gratuluję:-)

Ale fajnie będą razem sobie broić:-p:-)
Wczoraj na weselu o dziwo było fajnie:tak:, wytańczyłam się znowu z moim M:tak:. Ale za to dzisiaj jestem nie do życia po zarwanej nocy, ale chyba uderzę gdzieś na city, może coś sobie sprawię:tak:
Wrócę jeszcze na chwilkę do mojej koleżanki:zawstydzona/y:, jest już po porodzie, nie musieli wywoływać bo poród sam się zaczął, rodziła na oddziale gdzie ja będę rodzić, czyli osobna sala z dala od innych matek i dzieci, nawet trafiła na polska położną:tak:. Okazało się, że dzidziuś miał poważne wady genetyczne, zniekształconą czaszkę i sama położna im powiedziała, że powinni dziekować Bogu za to co sie stało. Więc myślę, że teraz się szybko pozbierają:tak:

U nas zanim by mnie zbadali to bym Rota Wirusa złapała. Wylądowałam z młoda na izbie w lutym to 5 gopdzin czekałam na przyjęcie na oddział. Szkoda gadac. A mamy tylko jeden szpital

u nas w szpitalu jest osobna izba przyjęć ginekologiczno-położnicza i lekarz od razu przychodzi:-D
Gorzej jest na normalnej izbie przyjęć, bo tam całymi godzinami się czeka

Witam nowe styczniówki i gratulacje dla tych które poznały płeć:-)

Siostra mojego męża miała straszne przeżycia na Karowej przy pierwszym dziecku, w porodzie brało udział 10 studentów, tak popękała że założyli jej 15 szwów. Po powrocie do domu dostała krwawienia i pojechła do szpitala, a lekarz który ją badał był pijany i stwierdził poronienie, próbowała mu wytłumaczyć że jest po porodzie, a on dalej swoje, w końcu narobiła rabanu i wezwali drugiego lekarza, okazało się że zrobił jej się krwiak, a rany po szyciu goiły się 3 miesiące.
Jeszcze przez długi czas jak jakiś gin zobaczył jej krocze to był w szoku.
Po tych przeżyciach drugie dziecko postanowiła rodzić na Czerniakowskiej i ja też tam będę rodzić, tam pracuje moja ginka i koleżanki mówiły że jest ok.

Mój mały szaleje od godziny, ale w dzień było spokojnie.

10 studentów :crazy: litości, tu kobieta się męczy, a tu takie zbiegowisko i sobie wszystko oglądają w najlepsze, wrr... rozumiem jeden, dwóch, no bo wkońcu muszą się też uczyć, ale aż 10.:wściekła/y:

I ja Witam

u nas szaro buro i chłodno i pewnie będzie padać ale wolę taką pogodne niż upał ja już upałów mam dość zwłaszcza jak córa mnie wyciąga do piaskownicy a ja się smażę w tym słońcu bo cienia nie ma :sorry:

Ja też wole taką pogode niż te upały. Przynajmniej normalnie funkcjonuje.
I pomyśleć, że jeszcze w tamtym roku potrafiłam leżeć plackiem i się smażyć na słoneczku...

Witam!. Od trzech dni mam straszny apetyt:szok: nie mogę przestać jeść, a do tego mam ochotę na słodycze:szok: Chyba się zabiorę za sprzątanie

Ja właśnie kupiłam sobie 2 kg jabłek i jak będe miała ochote to tylko jabłuszka:-D
a w domu to jedynie słodki mam cukier żeby nie kusiło, bo jak coś leży pod ręką to zaraz w dziwny sposób znika:-p;-)
Dziś stanęłam na wage i w ciągu 2 tygodni przybyło mi kolejne 2 kg, to razem już 8 na plusie.:szok: Ginka mnie chyba powiesi za tą wage:szok: we wtorek wizyta

Wrócę jeszcze na chwilkę do mojej koleżanki:zawstydzona/y:, jest już po porodzie, nie musieli wywoływać bo poród sam się zaczął, rodziła na oddziale gdzie ja będę rodzić, czyli osobna sala z dala od innych matek i dzieci, nawet trafiła na polska położną:tak:. Okazało się, że dzidziuś miał poważne wady genetyczne, zniekształconą czaszkę i sama położna im powiedziała, że powinni dziekować Bogu za to co sie stało. Więc myślę, że teraz się szybko pozbierają:tak:

Ja też znam podobny przypadek, myślę, że Pan Bóg jednak wie co robi. To straszne dla rodziców i wspólczuję im bardzo - jednak myślę, że tak po prostu było lepiej i dla tego Aniołka i dla nich.

reklama
10 studentów :crazy: litości, tu kobieta się męczy, a tu takie zbiegowisko i sobie wszystko oglądają w najlepsze, wrr... rozumiem jeden, dwóch, no bo wkońcu muszą się też uczyć, ale aż 10.:wściekła/y:
Można nie wyrazić zgody na obecność studentów przy porodzie - pytałam o to i nie ma z tym problemu - zgłasza się jak przyjmuj do szpitala i sie wypełnia papiery, że pacjentka nie wyraża zgody na obecność studentów i praktykantów podczas porodu i po problemie- nikt oprócz osób koniecznych oglądać rodzącej nie będzie:-)
A jak się tego nie zatsrzeże to potem takie zbiegowisko się może zrobić, więc zawsze lepiej znać wszystkie mankamenty szpitala gdzie się idzie rodzić, a nie potem taka niespodzianka i to niezbyt miła:eek:

monia1110: gratuluję dwóch małych rozrabiaków - ale będziecie mieli pełne ręce roboty:)))
labamba: czasem tak lepiej, choć na początku może się to wydawac smutne, ale Pan Bóg wie co robi..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry