reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam porannie
sorki za nieobecnosc.ja wam pisalam pozarlam sie przedwczoraj z p i to niezle,od slowa do slowa i z pierdoly wyszla awantura.ale juz jest ok.humor mam taki sobie ale ostatnio sporo sie dzieje.
wczoraj nie mialam czasu kompa odpalic.mala wstala juz po 7 i nie bylo jak.mialam sporo roboty,pozniej do szkoly a pozniej poszlam do mamy tapetowac,mam nadzieje ze dzis skonczymy.wczoraj wieczorem juz nie mialam sily wchodzic na bb

dziewczyny jeszcze spia,zaraz bede Pauline budzic.

ostatnio sie z Weroniki usmialam bo najlepsza zabaa na podworku jak nie ma Pauliny-siedzeie z psami w ich kojcu:-D:-D:-D:-D:-D
co najlepsze jak kazala psom wejsc do kojca to weszly,jak yjsc to wyszly:-)moze robic z nimi co chce:-)

ide poczytac

reklama
cześć kochane :-)

mnie dziś Oliwka obudziła o 6.00 tak więc jestem troche niewyspana :tak::tak::tak:

As Ty to masz powera :-D:-D:-D:-D:-D:-D ja bym chyba nie potrafiła byc zorganizowana ja ty,podziwiam Cię:tak::tak::tak:

mamita jesli chodzi o kręgosłup kup sobie alef (nie wiem jak to sie pisze),mojemu M szczykło cos bo przedźwignał się i od jakiegoś czasu ma problem z kregosłupem.chyba wszystkie maści wypróbował i nic a odkąd bierze te tabletki alef przestało go boleć i na teściowa tez zadziałały.więc warto spróbować.i są tanie bo M za opakowanie zapłącił niecałe 5,50.

czekam na Brzydule:tak::tak::tak:

Wpadam tylko żeby sie przywitać, znów zabiegany dzień ale tylko do popołudnia. Póżniej jakoś to bedzie.

Amstrong ląduje na Księżycu. Wysiada z lądownika i mówi:
- To jest mały krok dla człowieka, ale duży dla... Zaraz, co to?
Patrzy, a parę metrów dalej pali się ognisko, przy którym siedzi troje ludzi i pieką kiełbaski. Okazuje się, że są to Rosjanin, Egipcjanin i Polak.
- A wy co tu robicie? - pyta Amstrong.
- No, ja akurat doiłem krowę, i jak pieprznęło w Czarnobyl to aż tu doleciałem - mówi Rosjanin.
- A ja - mówi Egipcjanin - chodziłem po piramidach i tak jakoś mnie przerzuciło.
- No a ty? - pyta Polaka.
- Kur.. nie wiem - z wesela wracam

wpadam tylko żeby sie przywitać, znów zabiegany dzień ale tylko do popołudnia. Póżniej jakoś to bedzie.

amstrong ląduje na księżycu. Wysiada z lądownika i mówi:
- to jest mały krok dla człowieka, ale duży dla... Zaraz, co to?
Patrzy, a parę metrów dalej pali się ognisko, przy którym siedzi troje ludzi i pieką kiełbaski. Okazuje się, że są to rosjanin, egipcjanin i polak.
- a wy co tu robicie? - pyta amstrong.
- no, ja akurat doiłem krowę, i jak pieprznęło w czarnobyl to aż tu doleciałem - mówi rosjanin.
- a ja - mówi egipcjanin - chodziłem po piramidach i tak jakoś mnie przerzuciło.
- no a ty? - pyta polaka.
- kur.. Nie wiem - z wesela wracam

:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

Witam i ja
Niedlugo ide zaprowadzic mlodego do szkoly
Pogoda znowu zapowiada sie super:-):tak:Ja nadal zawalona ale mam nadzieje ze niedlugo mi przejdzie

Witam i ja z ranca
Ale jestem niewyspana:no:Prawie cala noc nie spalam bo mlode mi sie co chwile na zmiane budzily:no::wściekła/y:Chyba bola Je gardla no i maja zawalone noski:no:Ja tez jestem cala zawalona:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Teraz ma byc cieplutko przez pare dni wiec mam nadzieje ze nam przejdzie
Dominik je wlasnie sniadanko i niedlugo spylam zaprowadzic Go do szkoly:-):tak:

zdrowka dla was

Witam
Słonko pięknie od rana daje a ja chyba bardziej znmęczona niz wczoraj wieczorem. Straszna noc, koszmarne sny.Bleeeeeeee

bo pelnia byla.jatez mialam koszmary.no i chyba przesilenie jesienne sie zaczyna bo tez laze jak zombie

Gdyby nie moja paranoja, hihi, to zrobiłabym to samo co Ty, w prawdzie mój tak się przyzwyczaił do kółek, że na autobutach już mu się nie chce, ale gdybym miła prawko ile mniej latania np wczoraj, a tak...ledwo żyję, nogi mi jeszcze z tyłka nie wylazły a kolana aż pulsują z bólu, i znów mówię Bleeeeeeee, hihi

ale na zdrowie Ci to wyjdzie:-D
ja teraz jak biore detralex to juz mniej mnie nogi bola:-)

ja ogladalam Brzydule wczoraj ale nie ogladalam Na Wspolnej.Powtorki sobie nie obejrze bo napewno nie bedzie mnie o tej godzine w domu
Zaraz zmykam smazyc nam jajecznice na sniadanko
a o ktorej powtorka na wspolnej?bo wczoraj nie ogladalam

słuchajcie moim dzieciakom chyba odwala:sorry:
adam koszulki takiej nie założy bo go pogrubia spodni takich nie bo mu odstają tu tam zwisają itp....
julka leginsy czerwone nie pasują do jeansowej tuniki ,trampki są nie modne...
oszaleję z nimi narazie tylko toniek nie protestuje jak go ubieram:sorry::sorry:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja oglądałam ta zagramaniczną:-D wersję wieki temu ale coś tam jeszcze pamiętam,no wiele to oni nie zmianiają, ale nie cierpię jak ktoś opowiada mi książkę czy film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dowikla no cos tam ponoc w ddtvn opowiadali, ale nie oglądałam, w wakacje tez cos tam nabąkiwali co bedzie.
A ja jeszcze na jeden serial tvn czekam-miał byc już w zeszłym roku we wrzesniu, rok obsuwy, no bagatelka.

ja tez ogladalam brzydule oryginlna

Naznaczony pierwszy odcinek leci w środę jeśli dobrze pamiętam 21.30

o czym ten serial?

W dzien spi ok 1-1,5h tylko 1 raz i tyle,i byl na dworzu i sie wybiegal i najedzony --nie wiem co sie stalo on teraz ma takie fazy albo spi dobrze powiedzmy bo od 1,5 roku(prawie) nie przespalam nocy całkowicie i jedynym poki co moja "zachcianka" jest przespanie sie od 23-7-8 rana bez pobudki bo tak to spie max 2,3h przerwa i znowu spania jakis czas.Dlatego tez wkurza mnie podejscie S.
A mnie glowa boli,katar jest,wcoraj sie nafaszerowalam tabletkami,i tz jest troszke lepiej.

a i suzkam jakiejkolwiek pracy dorywczej.Niestety koncza nam sie pieniadze ja nie wiem jak to bedzie,a S tylko o tym mowi.

mojej jak wychodzily 5 to tez sie potrafila budzic kilka razy w nocy z placzem

U nas zas lekarze mowia ze mleko tylko do 1 r.z ja jak bylam na bilansie roczniaka to mi juz lekarz mowil zednego mleka wiecej tylko normalne sniadannie obiad i kolacje:tak::tak::tak:

moja kocha kasze z melkiem:-)

Zgadzam się z Tobą w 200 % .
Dzieci to nie cielaki i mleko im tak długo nie potrzebne.
Wyrastają z niemowlęctwa i mleko powinno isc w odstawkę.
Zawsze mnie zastanawia dlaczego tylko tak rozwinięte ssaki jak ludzie terroryzują dzieci na siłe mlekiem.
Jak dziecko lubi to oki,a jak nie chce to nie zmuszać,słodkie mleko nie jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.Lepiej podać ser lub twarożek czy jogurt ,bo organizm nie walczy z laktozą.
Patrząc na ssaki widać,że przychodzi czas kiedy matka odgania szczenieta warczeniem czy podgryzaniem i nie daje im ssać.
Tak każe natura.
Chyba coś w tym jest ;-);-):sorry:

na szczescie moaj pije nutramigen i on chyba bez laktozy:-)

Malinka jeśli mu podajesz kaszki z mlekiem modyfikowym to mleko je tylko o tym nie wie,bo nie wyczuwa.:-D:-D:-D:-D
A swoją drogą podawanie mleka modyfikowanego i słodkiego picia u dzieci po okresie ząbkowania to najgorsza zaraza dla zębów.
Pruchnica butelkowa bardzo prawdopodobna w szybkim tempie,choć nie u wszystkich dzieci.;-)
Antoś nieźle musiał być zmęczony.:-D:-D:-D:-D:-D
No to tyle byłam z Wami.
Spadam po małego do szkoły.

Paulina pila kasze z butli do 4 lat i na szczescie nie ma prochnicy,na szczescie bo musialaby miec narkoze zeby cos zrobic

juz wlasciciele powiedzieli ze jeszcze za wrzesnien nam oplaca ale za pazdZiernik sami juz zaczniemy placic ....
jak dostana kase za mieskzanie to powiedzielo ze do 2 tyg sie wyprowadza,....
czyli jeszcze tak zostalo isc do notariusza tam 2 dni czeka sie na dokum potem z dokumentami do banku i czekac do 10 dni na przelew no i az oni sie wyprowadza :tak:

najwazniejsze ze wszytsko na dobrej drodze,pojdzuecie na swoje i odzyjecie;)

A Wy co dzisiaj same jajka na śniadanie jecie? Jakiś jajeczny dzień :-D:-D Ja mam na obiad zupkę i jakieś mięsko w kapuście kiszonej mniam mniam :tak:
W urzędzie nie byłam bo ludzi jak cholera. Palca nie bylo gdzie wcisnąć :no: jutro pójdę. I po telefon też, bo się okazało że baba dała mi nie ten cennik co trzeba i tam były niższe ceny :no: ach brak słów :wściekła/y: Kubek śpi i mam nadzieję że da mi trochę odpocząć bo coś mi się oczy zamykają. I zaraz muszę iść obiad robić bo to już przed 14 :szok: szybko zleciało :tak:
Ach zapomniała bym się pochwalić moją sąsiadką. Wszyscy wyszli do pracy a psa na balkonie zamknęli :no: nie mam słów a tam teraz samo słońce, nawet nie ma gdzie się schować. Wsadziłam mu miskę z wodą, żeby chociaż się napił :no: co za ludzie. U nas kiedyś był artykuł że pies wyskoczył z 3go piętra. Baba go zamknęła na balkonie na cały dzień, w słońcu :wściekła/y: a to owczarek niemiecki był. To przecież nie głupie psy :no: nie mam słów. Coś mi się klawiatura w laptopie zacina :no: oj żeby nie poszła do wymiany :tak:
Lecę obiad zrobić. Zajrzę potem, czyli wieczorem jak nie zasnę z Kuba :-D

ja tez maialm jajaecznice na snaidanie wczoraj:-D:-D:-D:-D

Wpadłam tylko napisać co u lekarza bo oczy mi strasznie łzawią i wogóle mam zapalenie spojówek. Jak weszłam do gabinetu to pani doktor od razu zaczęła od razu przepraszać za tamtą a nawet nie zdążyłam nic powiedzieć i powiedziała że z nią porozmawia. Chłopaki dostali antybiotyk i ja też. No szkoda ale jak trzeba to trzeba a nasza lekarka daje antybiotyk w ostateczności. A mam do wasz pytanko jak się podaje osłonę przed antybiotykiem czy to niema znaczenia? Bo już dawno nie dawałam i nie pamiętam.

ten wrzesien,zaczynja aise choroby....
zdrowka!

Dziisaj jak wyszlam o 17 tak wrocilam po 20-stej z Miloszem oczywiscie-bo jak mam sluchac jak Milosz nie ma co ze soba zrobic w domu to wole byc z nim na dworzu.S. oczywiscie sie nie rusza z domu.Ale gdy przyszlam to siedzial kolega wypili po piwku i kolega poszedl a S. zaczal grac,a na slowa czy znajdzie kiedys czas dla nas,a nie znowu my sami sobie --o"no pojutrze"wiec wykapalam malego,polozylam spac i siedze sama w pokoju a S. gra.

co za chlop!
musisz go wychowac,bo jak teraz odpuscisz to tak juz bedzie

Oj kochana też by mi było przykro.
Współczuję.:wściekła/y::wściekła/y:
Ja bym go chyba przez okno wyp....
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...

Kochane tak wyglądał mój dzisiejszy dzień :-D:-D:-D:-D:-D
7 pobudka ,
potem małego do szkoły,
zakupy,
sprzątanie,
pojechałam do urzędu pracy,
odwiedziłam hurtownię w sąsiednim mieście(Radzymin),
po małego do szkoły,
obiad na biegu,
bo na 16.30 z Kubusiem do szkoły na karate,
o 18 Kubusia integracja sensoryczna i musiałam go zaprowadzić,
19 znów po małego ,
obiad dla męża,
z małym lekcje,
ogarnęłam nieco mieszkanie ,
położyłam małego spać (a to cały godzinny rytuał)
i teraz mam chwilkę na forum.
Za chwilę idę poprasować,bo ciuchów mało w półkach mają.
Potem spacer z psem
kąpiel i jestem wolna.:-D:-D:-D
To tak w telegraficznym skrócie.:-D:-D:-D:-D
Przed pierwszą na bank się nie położę :no::no::no:.
Od rana znów podobnie będzie....;-)
Miłej nocki kochane.
Pozdrawiam Was wszystkie __________________

urwanie glowy:-)

Wpadam tylko żeby sie przywitać, znów zabiegany dzień ale tylko do popołudnia. Póżniej jakoś to bedzie.

Patrzy, a parę metrów dalej pali się ognisko, przy którym siedzi troje ludzi i pieką kiełbaski. Okazuje się, że są to Rosjanin, Egipcjanin i Polak.
- No, ja akurat doiłem krowę, i jak pieprznęło w Czarnobyl to aż tu doleciałem - mówi Rosjanin.
- A ja - mówi Egipcjanin - chodziłem po piramidach i tak jakoś mnie przerzuciło.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam
ja dzisiaj robie fasolke po bretońsku- fasola mi sie namczyla, kiełbache pokroiłam- miecho mi sie jeszce rozmraża bo nei dążyło przez noc- poza tym w koncu muse M do tego lekara napisac, ale o tym naT napisze...:-(
jak nie beda odberac znow to bede sie musiala tam przejsc, bo nie moge tego odkladac...

nie wiem ale ja nie rozumiem tego Twojego męża :no::no::no::no: ja bym tak nie zostawiła tej sytuacji tak jak teraz,nie pozwoliłabym na takie zachowanie z jego strony.trzeba nim potrząsnąć i to porządnie nieh zrozumie że ma dom,zone i dziecko które tez potrzebuje ojca.
dokladnie- ja bym na to nie powoliła:no::no::no:

Ja tez nie rozumiem,wg niego to ja przyszlam do domu za pozno.
A poza tym on ma noge zlamana "biadaczek" i mu lekarz powiedzial ze ma siedziec w domu 4 tyg i oszczedzac sie wiec to robi.
słuchaj- noga złamana ok... ale- np możes mu pod nos podstawić śmietnik garnek wodą nóz i ziemniaki i niech obiera- nie musi ruszać nogą:-) zrób tak diisiaj jak bedziesz robić obiad- a jak bedie ie wykrecal to powiedz że noga mu w niczym nie przeszkadza i ze oszczedzac ma nogę a nie ręce:-) i jak jeszcze bedzies potrebowała cos pokroic zrób tak samo- bynajmniej ja bym tak zrobiła:tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:rofl2:

Paulina juz wyprawiona do szkoly
mala tez juz wstala i siedzi mi na kolanach
strasznie calusna ostatnio:-D:-D:-D:-D:-D:-D

trzeba jakies pranie wstawic i sie wziac za robote.Paulina dzis konczy o 13,30 wiec mam godzine dluzej wolnego:-)

Witam
ja dzisiaj robie fasolke po bretońsku- fasola mi sie namczyla, kiełbache pokroiłam- miecho mi sie jeszce rozmraża bo nei dążyło przez noc- poza tym w koncu muse M do tego lekara napisac, ale o tym naT napisze...:-(
jak nie beda odberac znow to bede sie musiala tam przejsc, bo nie moge tego odkladac...

dokladnie- ja bym na to nie powoliła:no::no::no:

słuchaj- noga złamana ok... ale- np możes mu pod nos podstawić śmietnik garnek wodą nóz i ziemniaki i niech obiera- nie musi ruszać nogą:-) zrób tak diisiaj jak bedziesz robić obiad- a jak bedie ie wykrecal to powiedz że noga mu w niczym nie przeszkadza i ze oszczedzac ma nogę a nie ręce:-) i jak jeszcze bedzies potrebowała cos pokroic zrób tak samo- bynajmniej ja bym tak zrobiła:tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:rofl2:

Medeuska-dobrze powiedziane:-D
rak nie musi oszczedzac:-D

a mieso wloz to letenij wody to sie szybciej rozmrozi

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to jestem
Dominik juz w szkole,a dziewczynki wlasnie wstaly:tak:Ale na szczescie nie marudza
Na obiad mam dzisiaj kotlety z piersi z kurczaka i do tego cos wymysle:-)Na jutro rozmrazam juz mielone i bede robila spaghetti
Jak pogoda sie utrzyma to chce sobie dzisiaj posiedziec na sloneczku

ANABUBKA
Powtorka Na Wspolnej jest o 11-przynajmniej wczoraj tak byla:-);-)

reklama
No to jestem
Dominik juz w szkole,a dziewczynki wlasnie wstaly:tak:Ale na szczescie nie marudza
Na obiad mam dzisiaj kotlety z piersi z kurczaka i do tego cos wymysle:-)Na jutro rozmrazam juz mielone i bede robila spaghetti
Jak pogoda sie utrzyma to chce sobie dzisiaj posiedziec na sloneczku

ANABUBKA
Powtorka Na Wspolnej jest o 11-przynajmniej wczoraj tak byla:-);-)

ja dzis robie kotlety mielone:-)

Do góry