reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

A ja jakoś z tą torbą do szpitala się ociągam.:baffled:

Zostało mi 2,5 tc do terminu a ja nie mogę się zmobilizować. Codziennie mówię że się spakuje i na tym się kończy. Ale dziś już napewno to zrobię ;-)

Co do ubranek to ja dla maleństwa nie biorę. Położne powiedziały że oczywiście można swoje wziąć, ale potem trzeba ich pilnować. A powiem wam że w przychodni u gina wisi kartka, że oddział noworodkowy wymaga ubranek. :confused:

Co do koszul do rodzenia to na przed ostatnich zajęciach w szkole rodzenia połozna mówiła że nie mają obowiązku dawać i trzeba mieć swoją, a wczoraj była inna położna i mówiła że dają jednorazowe :confused:

reklama
Aguś zapytam bo w końcu mnie też to grozi :-)
A faktycznie ... no to czekam na wieści.

takie amerykanckie;-):-D
Takie ochydne, ta zieleń jest zabójcza a mi w zielonym nie do twarzy :-D:-D:-D. Tralalala

Mayo - gotujesz ciuszki?? Ja właśnie wrzuciłam 1 partię prania, ale jestem happy dziś, mówię Wam - tak po prostu mordka mi się uśmiecha!

Amelka - no to niezły strach.. ale db,że to tylko to.A pewnie,że się spakuj!

Mayo - gotujesz ciuszki?? Ja właśnie wrzuciłam 1 partię prania, ale jestem happy dziś, mówię Wam - tak po prostu mordka mi się uśmiecha!QUOTE]
Nie gotowalam bo moje "zdobyczne" sa po jednym "znajomym" malenstwie ale pewnie lumpkowe bym gotowala.Raz probowalam wygotowac biala bielizne i myslalam ze moja pralka sie rozleci - nie jest pierwszej nowowsci;-):-)

Nie gotowalam bo moje "zdobyczne" sa po jednym "znajomym" malenstwie ale pewnie lumpkowe bym gotowala.Raz probowalam wygotowac biala bielizne i myslalam ze moja pralka sie rozleci - nie jest pierwszej nowowsci;-):-)
Coś źle zjarzyłam :-) Myślałam, że tak jak dawniej wielki gar wrzątku, takie drewniane pałki do gotowania ciuchów i heja! I byłamzaskoczona... no ale teraz wszystko jasne.

Pszczółka
- brawo za mobilizację!

czesc wam dziewczyny, ja na forum pierwszy raz, zacheciły mni wasze wypowiedzi, bo mozna sie czegos przydatnego dowiedziec i swoja wiedza podzielic
ja mam termin porodu na 15 pazdziernik i trudno mi sie zabrac za pakowanie:zawstydzona/y: wiem ze jescze troche czasu zostalo ale wolałabym juz wstepnie sie spakować.
Co myslicie o biustonoszach do karmienia, zastanawia mnie rozmiar miseczek,wiadomo piersi sa juz duze, ale przy nawale pokarmu beda chyba jeszcze wieksze. moze biustonosz kupic po porodzie:confused:
w naszym szpitalu połozniczym trzeba miec kilka par majtek jednorazowych, gdzie je sie kupuje i jakiej firmy sa dobre:confused:

anula nawał pokarmu występuje krótko - jakis tydzien po porodzie i trwa kilka dni. W tym czasie faktycznie piersi mogą się jeszcze bardziej powiększyć, ale to dość krótki okres potem laktacja normuje się i nie nosi się już cegiełek w staniku :-) ja kupowałam teraz biustonosze do karmienia wg wymiarów, które noszę obecnie.
Co do majteczek - trudno polecić producenta :-) Mnie w pierwszej ciąży odparzały te takie co się lubią drzeć...... nie wiem co to za materiał... teraz kupiłam siateczkowe Semi Seni.

No i przestraszyło mnie to tak, że dzisiaj na bank się pakuję.

no no. chwila grozy musiała być...

i co spakowana jesteś?

czesc wam dziewczyny, ja na forum pierwszy raz, zacheciły mni wasze wypowiedzi, bo mozna sie czegos przydatnego dowiedziec i swoja wiedza podzielic
ja mam termin porodu na 15 pazdziernik i trudno mi sie zabrac za pakowanie:zawstydzona/y: wiem ze jescze troche czasu zostalo ale wolałabym juz wstepnie sie spakować.
Co myslicie o biustonoszach do karmienia, zastanawia mnie rozmiar miseczek,wiadomo piersi sa juz duze, ale przy nawale pokarmu beda chyba jeszcze wieksze. moze biustonosz kupic po porodzie:confused:
w naszym szpitalu połozniczym trzeba miec kilka par majtek jednorazowych, gdzie je sie kupuje i jakiej firmy sa dobre:confused:

ja kupiłam dowolne siateczkowe. mam nadzieję, że będą ok. nie powinny odparzać ani nic.
a kupić można chyba w większości sklepów pt. "wszystko dla mamy i dziecka"

reklama
U mnie z braku jakiś specjalistycznych sklepów towarem takim dysponują apteki :tak::-D I myślę, że w każdej aptece spokojnie kupisz majciochy poporodowe. Te jednorazówki to są z czegoś takiego jak fizelina... tu Abeja ma chyba rację - raczej odparzające będą. Kupiłam siateczkowe na sztuki.

Do góry