reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

Mnie to karmienie piersią śni się po nocach..I nie są to miłe sny, a karmienie cycem zawsze jest w nich nieudane. Mam podobnie jak Wy. Coraz częściej o tym myślę, niedawno jeszcze byłam przekonana do karmienia swoim pokarmem. teraz mniej. Zobaczymy ;-) Jeśli będę mogła karmić (a o to się jakoś nie martwię), to fajnie, ale nie dłużej niż pół roku, jeśli nie, to się tym nie załamię ;-) Guziczku, nic na siłę :tak:

reklama
Ale mam ochotę i się pewnie skuszę na kawkę Bocianek (ponoć medeli), bo lekko padnięta jestem z rana ;-)

spróbowałam już ją, jak smakuje, a co! :-D:-D I mogę Ci napisać, że może tak trochę przypomina ew. Inkę, ale normalną kawę już nie.. No i trzeba użyć bardzo dużo wyobraźni i autosugestii by taka "kawka" postawiła kogoś rano na nogi ;-)Ale i tak jak dla mnie - smakowo ten napój wygrywa z herbatką :tak:

Co do herbatki hippa, skład wygląda następująco (tej granulowanej): glukoza, maltodekstryna, wyciągi z: melisy, pokrzywy, kminku, anyżu, kopru włoskiego i rutwicy lekarskiej. Jest też wersja bio do zaparzania, która zawiera anyż, koper włoski, kminek, werbenę cytrynową, melisę. Ja pijam na przemian tą granulowaną (z wygody) i Fito Mix IV (melisa, anyż, koper). Ta ostatnia jest do zaparzania. Ale mam ochotę i się pewnie skuszę na kawkę Bocianek (ponoć medeli), bo lekko padnięta jestem z rana ;-)

dla mnie i tak powinnaś dostać oskara za to, że w ogóle znajdujesz chwilę aby tutaj wejść:-D:-D:-D

Laski odebrałam dzisiaj ostatnią z zamowionych na allegro paczek (te kuriery dziwnie juz na mnie patrzą:-D).
Odważyłam się (bo nie chciało mi się do sklepu jechac) zamówić na allegro te biustonosze do karmienia z Alles i wiecie co?????
Jestem zachwycona! Są nie dość że śliczne to jeszcze dobrej jakości i z rozmiarem trafiłam! Są dobre już teraz, mają odrobinkę luzu gdyby powiększyły się przy karmieniu piersi, lub na wkładkę laktacyjną...
i tak sobie myślę, że jak już skonczę karmic to sie chyba zaopatrzę w normalne staniki tej firmy... Normalnie jestem przezadowolona! :-) i w koncu nie wyglada to jak dwa zeszyte czepki kapielowe albo worki na kartofle :-D

hehehehehe ja bym się nie odważyła kupić biustonosz na allegro:happy: fajnie, że się udało:tak:

spróbowałam już ją, jak smakuje, a co! :-D:-D I mogę Ci napisać, że może tak trochę przypomina ew. Inkę, ale normalną kawę już nie.. No i trzeba użyć bardzo dużo wyobraźni i autosugestii by taka "kawka" postawiła kogoś rano na nogi ;-)Ale i tak jak dla mnie - smakowo ten napój wygrywa z herbatką :tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam nową mamusię: Anowi82 :-)

A pytanie do doświadczonych mam: jak długo stosuje się te herbatki laktacyjne? Czy to stymuluje laktację i jak ona już jest OK to się herbatki odstawia czy pije się non top? Bo tak mnie naszło...

Aga,pije sie cały czas!!!Bo nie tylko wspomagaja laktacje ale tez np prace jelitek maluszka.:-)

Laski odebrałam dzisiaj ostatnią z zamowionych na allegro paczek (te kuriery dziwnie juz na mnie patrzą:-D).
Odważyłam się (bo nie chciało mi się do sklepu jechac) zamówić na allegro te biustonosze do karmienia z Alles i wiecie co?????
Jestem zachwycona! Są nie dość że śliczne to jeszcze dobrej jakości i z rozmiarem trafiłam! Są dobre już teraz, mają odrobinkę luzu gdyby powiększyły się przy karmieniu piersi, lub na wkładkę laktacyjną...
i tak sobie myślę, że jak już skonczę karmic to sie chyba zaopatrzę w normalne staniki tej firmy... Normalnie jestem przezadowolona! :-) i w koncu nie wyglada to jak dwa zeszyte czepki kapielowe albo worki na kartofle :-D

Moglabys Abejko podac linka to do tego biustonosza, ktory kupilas?

Co do karmienia piersia... to i mnie to troche przeraza... boje sie, ze nie bede potrafila dobrze przystawic malucha.. itd.. albo, ze stres tak na mnie podziala w szpitalu, spojrzenia pielegniarek i polozynych.. ehhh

no ja też się zdecydowałam na zakup jednego ze staników Alles.. ale na szczęście wybierałam go w sklepie, bo rozmiar na jakim skończyłam przymierzanie samą mnie nieźle zaskoczył..
ale zdecydowanie moim faworytem jest odkryta parę dni później Anita - materiał w dotyku jest jeszcze znacznie bardziej milszy niż ten allesowy..

Ostatnia edycja:
reklama
Abeja super cyconosze:-D:-D kurcze też się napalam na tą firmę bo widać że to stanik!!!! Ja się zaopatrzę ale w październiku- teraz kryzys kasowy:baffled:

Ale za to na zakupach wczoraj wymacałam podpaski alweysy w promocji takie classic z bawełenki a nie siaty która odparza tyłek (Fffu)

Do góry