reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Georgina, nie wiem czy herbatki są zdrowe, ale mnie po nich od dawna (jeszcze przed ciążą żołądek bolał), więc zakładam że jednak maja w sobie jakies Edwieścieileś, albo cuś niezdrowego :-)

A jeśli chodzi o orzeszki włoski, to dobrze jeść niezależnie od tego, czy się jest w ciąży.
Ja mam teraz problemy z koncentracją i pamięcią (tzn. w porównaniu z tym jakimi dysponowałam wcześniej - po prostu trudniej mi się skupić na czynnościach i kupa rzeczy wylatuje mi z głowy. Pierwszy raz prowadze kalendarz:szok:), to mi mówią, że mi mała rozum odbiera :-D

reklama
Co by się nie wkurzać znowu na swoją cerę to dziś zakupiłam sobie tonik i kremik pod puderek. Oczywiście zaznaczyłam, że w ciąży jestem i na pewno w tych specyfikach nie może być wit A.
Mam nadzieję, że zdziałają cuda te specyfiki. Tzn jestem dobrej myśli bo wcześniej miałam z czego zdaję sobie sprawę zbyt tłusty krem pod puder a tłuste kremy też lubią pryszcze;/ Ostatnio mam zły humor jak widzę pryszcza na mojej twarzy. Może też dlatego są bo gdyby nie ciąża kończyłabym okres a wówczas zawsze miałam wysyp;/

Ja tabletki odstawilam we wrzesniu( w sierpniu bylo ostatnie opakowanie jakie wybralam ) ....po 7 latach ich łykania :eek:. Mialam taka burze hormonalna ze przysiegalam sobie ze juz wiecej nigdy nie bede lykac tego swinstwa.Spac nie moglam ,oblewaly mnie poty zimne - gorace! Bolały mie piersi tak ze nawet sie umys nie moglam ,bolala mnie glowa ,raz sie smialam zaraz plakalam.wszyscy mnie wkurzali .Bolal mnie brzuch ,a @ przychodzila kiedy chciala - raz na 2 miesace itp .
Zaszlam w ciaze po wybraniu hormonow dopiero w marcu :szok:. Tabletki tak spusztoszyly moje cykle ze ,az balismy sie ze nie bedziemy mogli miec wiecej dzieci !

wiesz.., też się o to bałam... zważywszy na to że pierwsze tabletki zapisano mi bez zrobienia hormono-testów, i okazało się (po 2 latach!!!!) że zawierają ogromną ilość hormonów, o wiele za dużo jak dla mnie, potem zmieniono na inne po których czułam sie koszmarnie(podobnie jak Ty) więc sama na własną rękę je odstawiłam, no i potem się zaczęło -okres był kiedy chciał, albo nie było go przez ponad 2 miechy, itp.. Także ogromnie cieszę sie że Filipek się począł, i mam nadzieje że jest zdrowiutki:) Tylko zastanawiam się jak juz młody będzie na świecie jaką formę zabezpieczenia wybiorę po porodzie... Myślała juz może któraś z Was o tym ?

ZDAŁAM, ZDAŁAM, ZDAŁAM !!!
Jaka ja byłam mądra jak odpowiadałam:-D chyba to zasługa synusia:tak:

was to normalnie nie można zostawić na parę godzin nawet, bo płodzicie tyle tekstu:laugh2:

Co do moich doleglowości mam dziś całodniową zgagę:confused2:
piecze jak choinka w przełyku:wściekła/y: może to coś młody majstruje mi albo w żołądek kopie
Mój T tradycyjnie pojechał na 'megapilne' konsultacje i nie mam z kim świętować zwycięstwa...upijam się za to procentami. 100% to za dużo?:laugh2::laugh2:

ZDAŁAM, ZDAŁAM, ZDAŁAM !!!
Jaka ja byłam mądra jak odpowiadałam:-D chyba to zasługa synusia:tak:

was to normalnie nie można zostawić na parę godzin nawet, bo płodzicie tyle tekstu:laugh2:

Co do moich doleglowości mam dziś całodniową zgagę:confused2:
piecze jak choinka w przełyku:wściekła/y: może to coś młody majstruje mi albo w żołądek kopie
Mój T tradycyjnie pojechał na 'megapilne' konsultacje i nie mam z kim świętować zwycięstwa...upijam się za to procentami. 100% to za dużo?:laugh2::laugh2:

czem predzej sle gratulacje !!!!

Hej dziewczynki a ja dzis sie zle czuje bo mnie jakies chorobsko zlapalo gardlo boli, glowa boli, katar i nic sie nie chce zjadlam chyba z pol glowki czosnku i pije wode z cytrynka no i rutinoscorbin bo nie wiem czy cos jeszcze mozna wziac a moja ginka w ogole nie odbiera ode mnie tel:(
Poczytalam Was troszke i mi sie milo zrobilo jak opowiadalyscie o tych testach i w ogole jak sie cieszylyscie ja odstawilam w sumie tabletki w grudniu ale moj T wrocil dopiero pod koniec lutego nie staralismy sie jakos specjalnie o dzidzie nie myslalam o tym stwierdzilismy ze bedzie co bedzie i kiedy pora przyjdzie ale wiadomo wiedzialam ze cos sie wydarzy jak sie nie zabezpieczam hihi NO i udalo sie dosyc szybko bo w niecale 2 miesiace i bardzo sie cieszylismy. Moj T do tej pory sie ze mnie smieje ze wyszlam z tym testem jak sparalizowana i sie jakalam ze tu sa dwie kreseczki a on tylko sie pytal czy na pewno bo bal sie cieszyc za szybko:) NO i zlecialo juz sie nie moge doczekac jak nasza Oliwka wyskoczy:D

Oliwka - ładne imię:) Luuuzna gratulacje!!:)

Mocno kciuki trzymałaś:-)
Dzięki
Myślałam, że będzie gorzej...ale poszło gładko, aż się wszyscy zdziwili, jak wyszłam po 5 min uśmiechnięta

Zaraz przyjdzie moja 'okresowa' siostra - bidula ma problemy z miesiączką i ją zalało w pracy:no:

reklama
Do góry