reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
5 letnie? nie 6?
zastanawiałaś się już nad specjalizacją? coś mówiłaś o ginekologii kiedyś.
farmacja 5 lat, prawo 5 lat, tylko moje studia 6 lat na dobry poczatek oczywiscie.
No chcialabym zrobic te gineksy ze wzgledu na to ze chcialam zrobic potem endokrynologie, a to jest specjalizacja szczególowa, zeby moc ja robic to musze najpierw zrobic ktoras z tych:
- interna
- pediatria
- chirurgia
- ginekologia, pierwsze 3 odpadaja, a ginekologia mi sie podoba bo jest bardzo wiele rzeczy ktore mozna potem robic, poczawszy od ginekologi operacyjnej, onkologicznej, ultrasonigrafia, poloznictwo, patologie ciazy duzo fajnych rzeczy :)
No wiec ja mysalam zrobic gineksy, a potem endokrynologie jak Bozia da i leczyć niepłodność. Ale ostatnio jak przyjmowali na specjalizacje to 50 miejsc bylo na cala polske na ginekologie! :O strasznie malo, ale u mnie w lodzi jest matka polka a to wielki szpital wiec zawsze kakos tam troche wiecej chyba tych miejsc jest. no mam nadzieje ze sie uda..

ja tam nie wiem, ale dla mnie, na chłopski rozum, skoro obciążenie, no to powinno być więcej jak przed obciążeniem :confused2: ale może źle myślę, nie bić! :laugh2:
nie koniecznie chyba, to wszystko zalezy od tego jak szybko nasza trzustka wydziela insuline, nie ma reguly ze po obciazeniu musi byc wiecej/ mniej niz na czczo. To nie jest istotne. Wazne co by sie miescic w normie

farmacja 5 lat, prawo 5 lat, tylko moje studia 6 lat na dobry poczatek oczywiscie.
No chcialabym zrobic te gineksy ze wzgledu na to ze chcialam zrobic potem endokrynologie, a to jest specjalizacja szczególowa, zeby moc ja robic to musze najpierw zrobic ktoras z tych:
- interna
- pediatria
- chirurgia
- ginekologia, pierwsze 3 odpadaja, a ginekologia mi sie podoba bo jest bardzo wiele rzeczy ktore mozna potem robic, poczawszy od ginekologi operacyjnej, onkologicznej, ultrasonigrafia, poloznictwo, patologie ciazy duzo fajnych rzeczy :)
No wiec ja mysalam zrobic gineksy, a potem endokrynologie jak Bozia da i leczyć niepłodność. Ale ostatnio jak przyjmowali na specjalizacje to 50 miejsc bylo na cala polske na ginekologie! :O strasznie malo, ale u mnie w lodzi jest matka polka a to wielki szpital wiec zawsze kakos tam troche wiecej chyba tych miejsc jest. no mam nadzieje ze sie uda..
Fajnie gratulacje tez kiedys chcialam byc lekarze hihi ale jakos sie nie zlozylo i skonczylam zarzadzanie;/

- interna
- pediatria
- chirurgia

oby ci sie udało zrobic tak jak sobie wymarzyłas
mi tez sie marzyła medycyna no ale wyszło jak wyszło i staram sie byc dobra w tym co robie i nie załowac tego co mnie omineło

Ale pogaduchy tu dzisiaj:-) Jutro idę ostatni dzionek do pracy- w weekend wyjazd do Olsztyna i studiujemy;) ciekawe co znajomi powiedzą jak zobaczą moją piłeczkę;-)

reklama
OMG!!!!! Moja się tak wypycha, rusza, że właśnie widziałam jej nóżkę lub rączkę:) Bynajmniej kształtem tak przypominało to:)) Mam wrażenie, że mi zaraz Perła wyjdzie:p Pewnie powiększa sobie domek:)

Do góry