reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Z tymi ściekami to jest tak. Jakieś 2 km od mojego bloku jest stary budynek rehabilitujący niepełnosprawnych i tam 3 raz w tym miesiącu nawaliła kanaliza.A że mój blok stoi na górce to szambo wywala u nas w piwnicy. Dzisiaj przyjechali ze spółdzielni i zalali te otwory na amen. Ciekawa jesem gdzie teraz będzie odbijało...

Aż chc się wyć. A to Polska właśnie....

Marzycielko trzymam kciuki.

to ja tez mam 2 razy w tygodniu niezly smrodek na dworzu:szok: ale przed 8 rano tylko a zadko wstaje o tej godzinie chyba ze musze do pediatry isc...
a smrodek z rozlewni oleju z olivek cuchnie ze az mdlosci biora:crazy:
a pamietam jak jeszcze w starachwicach mieszkalam to smrodek z constaru jak kolo 21 w poniedzialek palili skory i kosci ale smorod ochyda palacej sie sierrsci i to kilka kilometrow sie ten smrod roznosil nie do wytrzymania...

reklama
to ja tez mam 2 razy w tygodniu niezly smrodek na dworzu:szok: ale przed 8 rano tylko a zadko wstaje o tej godzinie chyba ze musze do pediatry isc...
a smrodek z rozlewni oleju z olivek cuchnie ze az mdlosci biora:crazy:
a pamietam jak jeszcze w starachwicach mieszkalam to smrodek z constaru jak kolo 21 w poniedzialek palili skory i kosci ale smorod ochyda palacej sie sierrsci i to kilka kilometrow sie ten smrod roznosil nie do wytrzymania...
nie wiedziałam, ze zoliwy z oliwek smrod jest:eek:

a ten u nas aż taki straszny jak z tych palonych zwlok to chyba nie jest

czołem dziewczynki!
Nadrobiłam dzisiejszy dzionek ale jakoś m smutno i martwię się okropnie.
Tydzień temu byłam z małym u dr z tym katarem i ona go słuchała i powiedziała, że przy serduszku jakieś szmery słyszy i się mnie pytała czy byłam już u kardiologa. A przecież od urodzenia gobadała i nic. I skąd ja mam tego kardiologa niby wziąć bez skierowania. I dziś mój maleńki zaczął pokasływać, więc myślę pójdę to może coś o tym serduszku mi powie. Znów go zbadała i znów mówi tosamo ale skierowania żadnego nam nie dała.
Normalnie się w domu poryczałam co to zaszmery tam słyszy i nic z tym nie robi i postanowiłam że pójde prywatnie do tego kardiologa tylko nie wiem gdzie znaleźć takowego.

a książka zawitkowskiego też mi się podoba. Ja woją pożyczyłam, może kidyś odzyskam, hihi.

Po pierwsze wróc do lekarki i wymuś skierowanie! Po drugie znajdź prywatnego kardiologa bo na skierowanie i tak z miesiac będziesz czekac i sie zamartwiać!
Po trzecie to moze być nakładający się oddech jak dziecko ma cos z oskrzelami.
A po czwarte my też mamy szmery bo mamy małą dziurkę między komorami i nic sie nie dzieje, Zuzia się rozwija normalnie....i ponoć 65% ludzi ma takie dziurki tylko nic o nich nie wie...
Ja juz wiem teraz ze przy następnym dziecku od razu do kardiologa na wszelki wypadek będę się kierowac.

A po piąte nie panikuj na zapas!

Z tymi ściekami to jest tak. Jakieś 2 km od mojego bloku jest stary budynek rehabilitujący niepełnosprawnych i tam 3 raz w tym miesiącu nawaliła kanaliza.A że mój blok stoi na górce to szambo wywala u nas w piwnicy. Dzisiaj przyjechali ze spółdzielni i zalali te otwory na amen. Ciekawa jesem gdzie teraz będzie odbijało...

Aż chc się wyć. A to Polska właśnie....

Marzycielko trzymam kciuki.

Kocham Cię Polskooooo ;-):-D;-):-D;-):-D

problemy, problemy, jak coś się złego zaczyna dziać, a ja czuję, że już nic zrobić z tym nie mogę, i że to juz nie zależy ode mnie....aj, trudno to opisać...taka w tym i panika, i histeria, i wszystkie uczucia zmieszne...taka mieszanka wybuchowa....
dobra uciekam...papaty

problemy sie rozwiaza niepotrzebenie sie nerwujesz...

U moich rodziców na osiedlu domków zrobili kanalizację ale jej jeszcze nie uruchomili. I na jaki pomysł wpadli genialni sąsiedzi zeby nie płacić za wywóz szamba???? Oczywiście wkładają rureczki do tej nieczynnej kanalizacji i spuszczaja tam sowje gówienka....a że dom rodziców jest najniżej to wszystko kumuluje się np kiedy robimy grilla w ogródku:)

A co najśmieszniejsze moi rodzice nie mają czego spuszczać bo maja oczyszczalnię przydomową:)

masakra mówię wam

amo mi mowil ze smrodek stamtad pochodzi nie wiem co oni tam robia ale moze sie w jakis sposob pozbywaja pozostalosci po oliwkach jak juz ten olej wycisna nie mam pojecia... ale smrod jest nieciekawy jakbyu cosik zdechlo :szok::sorry::eek:

reklama
U moich rodziców na osiedlu domków zrobili kanalizację ale jej jeszcze nie uruchomili. I na jaki pomysł wpadli genialni sąsiedzi zeby nie płacić za wywóz szamba???? Oczywiście wkładają rureczki do tej nieczynnej kanalizacji i spuszczaja tam sowje gówienka....a że dom rodziców jest najniżej to wszystko kumuluje się np kiedy robimy grilla w ogródku:)

A co najśmieszniejsze moi rodzice nie mają czego spuszczać bo maja oczyszczalnię przydomową:)

masakra mówię wam

polak potrafi:-D:-D:-D nawet na gownie zaoszczedzic:-D:-D:-D

Do góry