Chérie
Mama Danielka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Ja miałam 10.6 hemoglobinę;-) Ale od tego czasu stosuję dietkę żelazną i jem 4x dziennie Biofer. Czekam na cud, że się podniesie to dziadostwoHeloł,
Witam się po dłużeszej nieobecności. Najpierw morze (powrót w n-le) a potem mega dół - ale mam nadzieje że już troszke go zakopałam.
Georgina - a jaką masz teraz tą hemoglobine? Nie moge znaleźć a też mam z tym problem. Ja mam 10,1 i właśnie mi lekarka zmieniła żelazo na jakieś inne na s... i czekamy. Ale jak spadnie poniżej 10 to zastrzyki mnie czekają.
Mea - obczaiłam i przetestowałam wózie MIKADO :-):-):-)![]()

a później pewnie napiszę podanie o indywidualny tok studiów, to jutro zostawiłabym w dziekanacie po spotkaniu z opiekunem.
To przy mnie masz jeszcze wysokąJa miałam 10.6 hemoglobinę;-) Ale od tego czasu stosuję dietkę żelazną i jem 4x dziennie Biofer. Czekam na cud, że się podniesie to dziadostwo![]()

To przy mnie masz jeszcze wysoką![]()
[/SIZE][/FONT]
Ale ludzie mieli ubaw pewnie... Za małe buty, za mała kurtka, za wielkie spodnie - ot zakupy ciężarówki 
. W pewnym momencie wykładu miałam ochotę złapać pierwszy lepszy samolot do Polski i już tam zostać. To jakaś paranoja jest... Później dopiero położna powiedziała, że można sobie zażyczyć gaz rozweselający i znieczulenie zewnątrzoponowe i że 70% kobiet to robi. Ale tak to nie... Po co mówić, lepiej oddychać, wbijać igły i razić prądem... Do tego nie golą, nie nacinają i nie dają lewatywy tutaj. Wszystko na żywioł. Dodatkowo dowiedziałam się, że dziecka nie należy kąpać przez pierwszy tydzień, a najlepiej dwa. I że pierwsze (i praktycznie ostatnie szczepienia) dla malucha są w 3 miesiącu życia. Nic wcześniej, najwyżej coś potem. Sama już nei wiem co mam o tym wszystkim myśleć...
a ile??? - moja lekarka powiedziała że da mi szanse i dopiero przy 9,5 zdecydujemy się na zastrzyki. Narazie zamiast tardyferonu dała mi Sorbifes Durules i zobaczymy. A Ty bierzesz wogóle żelazko? Jak często?Moja jest poniżej 10:-(