reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam serdecznie ;-)
U mnie dzis pochmurno i deszczowo. Piję kawkę i budzę się :laugh2:
Dorciaa bardzo fajny pomysł na poranną pobudkę. Muszę spróbować. Choć wiem, że nie powinnyśmy się zrywać rano to mnie przeważnie pęcherz zrywa... :szok::laugh2: i zapominam co miałam robić - ale spróbuję.

reklama
Witam poranną Inusią :)
Niestety dzisiaj nie posiedze na forum bo do 17 siedze na uczelni - myslałam że tenostatni rok dadzą nam święty spokój a tu męczą i męczą ! :no::no::no:;-)

Co do Tych bliźniaków juz urodzonych to współczuje mamie nerwów o dzieci i nie chciała bym być na Jej miejscu - w każdym razie trzymajmy kciuki żeby wszyscy zdrowi i cali wrócili do domku !

trzymajcie się ciepło dziewczyny i juz się boje ile będe miała do czytania jak wróce wieczorem do domku :-):-):-)

Paulinaa rzeczywiście dziwna ta twoja glukoza ale moze akurat u ciebie robią tak dokładnie?:eek:
No właśnie tez się martwie bo wiem że powinno byc sprawdzane po godzinie:-( Ale dzisiaj idę po wyniki po południu więc Wam wszystko dokładnie napiszę.Idę po ta glukoze, morfologie, i odczyn Coombsa.Więc trzymajcie kciuki bym choc troszke zbiła tą potworna anemie:wściekła/y:;-)i by wynik coombsa był ujemny jak wcześniej.

A tak wogóle to witam Was dziewczynki poranną deszczową i pochmurna porą dobrze że dzisiaj wolne od pracy bo nawet nie chce mi się wynurzac z domu:-D:-) Wyjdę tylko na chwilę po południu i mam nadzieję ,że do tego czasu się poprawi pogoda.:-p a najpierw wezmę się za sprzatanko i ugotuję kalafiorową;-):happy:Mój M wczoraj mnie juz zdenerwował na maksa powiedział że od tej soboty zacznie mu się delegacja, nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt ,że w niedziele wypada nasza pierwsza rocznica ślubu:-:)szok::eek: Więc się załamałam . Ma jeszcze pogadac w pracy czy coś się zmieni czy nie:no:. Jak nie to spędzę ją pewnie w samotności na kanapie oglądajac TV masakra:no:. Życzę Wam kobietki miłego poranka zajrzę do Was w międzyczasie idę się troche ogarnąc bo siedzę jeszcze w pidżamce:laugh2::-D Trzymajcie się cieplusio..:*:*

Ja juz kuchnie posprzatalam teraz chwilka odpoczynku i zabieram sie za reszte pokoij , a to juz pestka , Nicola dzisiaj grzeczniejsza wiec trzeba korzystac.Pogoda tez cudna wiec moze z mala na krotki spacerek wyjde po obiadku , a na obiad golabki z ziemiaczkami, pychotka.

No właśnie tez się martwie bo wiem że powinno byc sprawdzane po godzinie:-( Ale dzisiaj idę po wyniki po południu więc Wam wszystko dokładnie napiszę.Idę po ta glukoze, morfologie, i odczyn Coombsa.Więc trzymajcie kciuki bym choc troszke zbiła tą potworna anemie:wściekła/y:;-)i by wynik coombsa był ujemny jak wcześniej.

A tak wogóle to witam Was dziewczynki poranną deszczową i pochmurna porą dobrze że dzisiaj wolne od pracy bo nawet nie chce mi się wynurzac z domu:-D:-) Wyjdę tylko na chwilę po południu i mam nadzieję ,że do tego czasu się poprawi pogoda.:-p a najpierw wezmę się za sprzatanko i ugotuję kalafiorową;-):happy:Mój M wczoraj mnie juz zdenerwował na maksa powiedział że od tej soboty zacznie mu się delegacja, nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt ,że w niedziele wypada nasza pierwsza rocznica ślubu:-:)szok::eek: Więc się załamałam . Ma jeszcze pogadac w pracy czy coś się zmieni czy nie:no:. Jak nie to spędzę ją pewnie w samotności na kanapie oglądajac TV masakra:no:. Życzę Wam kobietki miłego poranka zajrzę do Was w międzyczasie idę się troche ogarnąc bo siedzę jeszcze w pidżamce:laugh2::-D Trzymajcie się cieplusio..:*:*

hej nie łam się kochana,ja mam jutro urodziny i tez je spędze sama bo mąż w delgacji co prawda wraca jutro ale bardzo poźno wiec i tak czeka mnie smaotny wieczor a to jeszcze nie jest powiedziane ze bedzie pamietal;-) bo jak mu nie przypomnie to zdarza mu sie zapomniec...niestety:-(

ale pogoda dzis paskudna, nic tylko siedziec pod kołuderką i czytać książke;-)
a ja dzis ide na USG :-)podejrzec mojego małego robaczka;-) piszę robaczka bo wczoraj byłam na konferencji i chyba młodej sie nudziło bo tylko widziałam jak pod sweterkiem cos mi pełza i nie mogłam sie skupić na tym co mądrzy ludzie mówia;-)nigdy nie sadzilam ze to bedzie takie wspaniale uczucie...budze się rano i czuję jak mały robaczek wędruje mi w brzusszku...hmmm...coś pieknego.

ps. tak wogule to wlasnie zauwarzyłam na suwaczku ze zaczynam 27tc to juz chyba 7 miesiac;-);-);-)

Dzień doberek przy porannej kawusi:-D
U mnie za oknem piękne słoneczko:tak:
Zaraz zmykam po zakupy, bo po 4 dniach wygrzewania się w łóżeczku to w lodówce przeciągi;-) Wiecie, jak tojest jak chłop robi zakupy ;-):-D
Już czuje się dobrze, tylko ten katar nadal męczy więc troche świeżego powietrza dobrze mi zrobi:tak::-D

Co do naparów z malin lub z liści malin to czytałam różne opinie, że powinno się pić i że nie powinno:sorry:
Myśle, że to tak jak we wszystkim umiar jest wskazany i nie należy przeginać w żadną strone.

A jutro wizyta u gina:-D ciekawe co tam słychać u mojego maleństwa i czy nadal jest chłopcem;-):-D

Dziewczyny moge wziac tabletkie do ssanie na bol gardla?:sorry:

Tantum Verde napewno można:tak:

tam dziewczyna napisała że nawet maluszków nie widziała :no: sa wywiezione gdzie indziej a ona z gorączką walczyła w szpitalu i jej nie wypisali :-(i opisała czemu tak wcześnie urodziła że dostała skurcze i przyszło małe rozwarcie założyli jej szwy wytrzymały 2 tygodnie ale dzieci je rozerwały i zrobiły całkowite rozwarcie i szybko ją zabrali na CC . Maleńkie okruszki niby w 28 tygodniu się urodziły

Waśnie sobie uświadomiłam, że to coraz bliżej do porodu :shocked2:

Mój M wczoraj mnie juz zdenerwował na maksa powiedział że od tej soboty zacznie mu się delegacja, nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt ,że w niedziele wypada nasza pierwsza rocznica ślubu:-:)szok::eek: Więc się załamałam . Ma jeszcze pogadac w pracy czy coś się zmieni czy nie:no:. Jak nie to spędzę ją pewnie w samotności na kanapie oglądajac TV masakra:no:.

Paulinko, zawsze możecie rocznice świętować troche wcześniej, np. w piątek;-):-D
A mojego chyba nie będzie cały listopad:wściekła/y::-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny witam poranną herbatką. Kawkę już wypiłam :-D
Robiłam teraz morfologię i glukozę. Zobaczymy co dziś powie lekarz na kontroli. A co do morfologii wyszła mi w sumie minimalnie lepsza. A ostatnią morfologię robiłam dwa miesiące temu. Łykam codziennie kwas foliowy i żelazo. No i do tego staram się pić przynajmniej szklankę dziennie soku (multiwitamina). Także z wyników mogę być zadowolona. Tylko ta glukoza. Niby źle nie jest. Ale tak hiper super też nie..

Z tymi maluchami to straszna historia. Oby wszystko skończyło się dobrze.

aaa wiecie co zrobiłam sobie taki mały rytuał na poprawę humorku codziennie rano zanim wstanę leżę z 10minut z rękami na brzuchu i czekam i synuś wtedy kopie mamusię na dzień dobry może wyczuwa cieplejsze miejsca na brzuchu bo kopie centralnie w ręce!
bardzo fajny pomysł, ja ostatnio tak zrobiłam w sobotę. Miły początek dnia.

Paulinaa Za wyniki będę trzymać kciuki. Widzę, że nie tylko ja postarałam się z mężem szybko o dzidzię. My z mężem 26 września mieliśmy pierwszy roczek po ślubie. :-D A zawsze się zarzekałam, że po ślubie z dzieckiem to trzeba zaczekać :-p

Beti81 faceci to takie duże dzieci. Czasem trzeba przypilnować. ;-) Mój ostatnio zapomniał o wizycie u dentysty. Też idę dziś do lekarza i już liczę minuty do wizyty. :-D

Cześć!! Nadrobić Was tutaj, to trzeba być nie wiem kim :-D
Zaraz wezmę się za czytanie, póki co tylko tak pobieżnie ... :-p
Wczoraj wieczorem sobie komputer włączyłam,przeczytałam, że u grudniówek już poród był, weszłam do nich, przeczytałam, popłakałam się i mąż mi zabrał komputer...

Wczoraj byłam na uczelni i stwierdzam, że to już chyba nie jest dla mnie...:-( Wolałabym prowadzić zajęcia niż siedzieć i słuchać, bo to aż pupa boli :-( Co chwila też mi się siusiu chce... Jak jestem w szkole, to dzidziuś mi wiecznie na pęcherzu siedzi :tak::tak:
Jak wracałam do domku, to miałam wizje moich kanapek, podusi, łóżeczka...
Wchodzę do domku, a tu smród!! Patrzę, a mój kochany mąż wziął się za remoncik... Ściany malował :tak::-D I z jednej strony cieszyło mnie to, a z drugiej... Chciałam spać:-( No, ale pomogłam mu trochę... A wieczorem - jak skończyliśmy - brzuszek mnie coś pobolewał :-( Już chyba nie można pracować na tym etapie... W końcu to już 7 MIESIĄC!! Beti81, tak, to już 7!!:-D:-D I niestety poród zbliża się i muszę Wam powiedzieć, że cholernie się go boję :-( A co będzie jak też wcześniej zacznę rodzić!! A zajęcia w szkole rodzenia dopiero od listopada mam - tak było miejsce... Nie mam nic jeszcze! Ani łóżeczka, wózka, nic nie mam z takich poważniejszych spraw!!

Kuźwa! Nie pracuję już miesiąc, a wciąż dzwonią i pupe zawracają!! Nie cierpię ludzi, z którymi pracowałam :wściekła/y::-(

Dziewczyny moge wziac tabletkie do ssanie na bol gardla?:sorry:

ja brałam homeopatyczne, ale nie pamiętam jak sie nazywają :-)

Witam brzuchatki i łączę się w smutku ztymi, których mężowie są w rozjazdach. Mój wrócił wczoraj po drugiej zmianie przed północą i mówi mi, że dzisiaj idzie na 12.00... więc widzieliśmy się tyle, co w przelocie między jego łazienką i moim robieniem kanapek, nawet z psem nie zdążył wyjść :-( buuu....
trzymam klciuki za maleństwa i mamę, oby wszystko było w porządku.

reklama
Ale zazdroszcze Wam Dziewczynki wizyt dzisiejszych... :tak::-D Ja już też chcę zobaczyć mojego szkraba!! A najchętniej, to bym kupiła sobie urządzenie do USG i codziennie robiła!!!:-p:rofl2::-D
Trzymam kciuki!!:tak::tak::-)

Do góry