reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

DZIEŃ DOBRY:-)

Ja miło zaczynam dzień a dlatego bo pierwszy synek konczy 2 latka a drugi synek zaczyna 27 tc:-D
(...)
Wszystkiego najlepszego dla synusia!!! Samych radosnych dni!!!

(...)
Ps. A test zrobie jutro rano bo mąż pojechał do apteki i za nim wróci to mi pęcherz pęknie... wiem że mogę zrobić po południu, ale będę spokojniejsza jak zrobie go rano:-)
Kurcze, jak my wytrzymamy to napiecie czekajac az do jutra na Twoj tescik:eek:
A cuda sie zdazaja, wiec licze na II:tak:
I gratulacje z okazji zdania prawa jazdy!!!
(...)
Royanna a ja nie wiem czy Mały sie spieszy na świat czy nie bo nie mam porównania tak jak Ty z poprzednią ciążą :sorry: ale też chciałabym donosić do końca, albo trochę krócej, mogłabym rodzić na koniec października :-) myślisz że historia lubi się powtarzać w przypadku Twoim i mamy? hmm zobaczymy, ja życzę Ci żebyś do końca donosiła ciążę i tak jak mówiła połozna poród był błyskawiczny, oby tylko zdążyć do szpitala dojechać ;-):-)(...)
Hmm, ja chce donosic jak najdluzej i po dzisiejszej wizycie jestem pozytywnie nastawiona:tak::-):-):-)
Ps. Fete jem systematycznie przynajmniej raz w miesiacu:eek:

royanna lepiej by bylo gdybys donosila ciaze zawsze dzidzi dobrze u mamusi i nigdzie indziej nie dostanie tego co u ciebie w lonie..wiec kulaj sie jakos do konca..
Dam rade:-), powiedzialam mojemu M, ze chocby za 2tyg miala juz lezec tylko, ale donosze do terminu;-):-D:-D:-D

Anufifi- glupie i nieodpowiedzialne zarty niektorzy sobie robia...Ale miej sie na bacznosci.

Betti- i ja przylaczam sie do zyczonek urodzinowych!!! Wszystkiego najlepszego!

Wszystkie dziewczynki pozdrawiam!

Ja dzis pozno bo miala wizyte u gin i wszystko jest ok. Rozwarcie sie nie powieksza, leki mam nadal brac(a myslalam, ze kaze powoli odstawiac)wiec na pewno dotrwam do konca choc lezec nie musze. Wyniki chyba tez dobre, mowie chyba bo nic nie mowila, a ja jeszcze do nich nie zagladalam. Ochrzanila mnie, ze za duzo waze, bo jak to potem zrzuce:sorry:, nie pocieszyla mnie tym...fakt, przez ostatnie 4tyg nabralam 3kg a przedemna jeszcze 5tyg:szok:. Od wagi wyjsciowej mam 13.5kg na plusie:szok::szok::szok:
Wrocilam taka glodna bo to wszystko sie przeciagnelo, ze wciagalam do brzucha wszystko co sie dalo...i jak nie tyc...Zaraz chyba sie poloze, bo od rana u nas lalo, teraz mzy, a mnie sennosc ogarnia...tylko ja nie umiem lezec w dzien:eek:
Tyle w skrocie:) dosc duzym;-) zreszta...

reklama
mieszkanie posprzątane mam.. pranie nastawione a na kuchence pyrkocze zupa pomidorowa. Za chwilę zabiore się za krokiety ale narazie zrobilam sobie małą przerwę:) i ze szklanką pluszza spoglądam przez okno. Dzisiaj dzień zachmurzony i deszczowy tak jalk pisałam wczesniej a nawet i jakis taki ospały.. Filip maluje farbami jesień po swojemu:) ja słucham sobie lagodnej muzyczki i tak mi jakoś melancholijnie. Patrze jak wiatr porywa liście do tańca.. fajny widoczek. Tak jakby zapraszały na jesienny bal hehe ale nie skusiłabym się wyjść w ten deszcz.
Ludzie zazwyczaj narzekają na jesień, ale ja nawet ją lubię. najbardziej dlatego bo żadna pora roku nie jest tak kolorowa. i zachwycająca swoimi barwami.
Zapatrzyłam sie w te jesienne drzewa, zasłuchałam w muzyce i się rozmarzyłam oczywiście o macierzyństwie...
Ta muzyczka i pogoda tak na mnie dziś działa...
Kończę wiec pluszaa i biore się w koncu za te krokiety :)
Jeżeli ma ktoś ochote na zupę pomidorową z krokietami to serdecznie zapraszam!:-)

hej laseczki wrocilam z ktg..wszystko ok..lekarka powiedziala ze widac poprawe a ja sie dobrze czuje:-)i oby tak zostalo:-)nastepne ktg w nastepny piatek:-)

Gie-oska patrze a u ciebie juz 36 tydzien leci....jesooooo zaraz mozesz się rozpakowac.....
Te ciąze to w sekundkę zlecialy!!!!
nom juz koncowka nie wiem kiedy to zlecialo:-)
Czernina lub czarnina to specyficznie polska zupa, której podstawowymi składnikami są rosół i krew z kaczki lub kury, królika,
fuuuu....mam nadzieje ze nikogo nie obrazilam:cool2::cool2::cool2:

Jadę do miasta odebrać w końcu moje prawo jazdy, które zdałam 2 tygodnie temu... Bardzo się stresowałam każdym egzaminem i może to miało wpływ na to że miałam problemy z zajściem... teraz mam to z głowy i na pewno się uda... A powiedzcie mi dziewczyny co polecacie, jakie witaminki dla facecika żeby wzmocnić żołnierzyki? Bo mój mąż prowadzi bardzo aktywny tryb życia, w ciągłym biegu i stresie i może to też się przyczynia do sprawności facetków:-D co polecacie?
Gratulacje:-)

Ja dzis pozno bo miala wizyte u gin i wszystko jest ok. Rozwarcie sie nie powieksza, leki mam nadal brac(a myslalam, ze kaze powoli odstawiac)wiec na pewno dotrwam do konca choc lezec nie musze. Wyniki chyba tez dobre, mowie chyba bo nic nie mowila, a ja jeszcze do nich nie zagladalam. Ochrzanila mnie, ze za duzo waze, bo jak to potem zrzuce:sorry:, nie pocieszyla mnie tym...fakt, przez ostatnie 4tyg nabralam 3kg a przedemna jeszcze 5tyg:szok:. Od wagi wyjsciowej mam 13.5kg na plusie:szok::szok::szok:
Wrocilam taka glodna bo to wszystko sie przeciagnelo, ze wciagalam do brzucha wszystko co sie dalo...i jak nie tyc...Zaraz chyba sie poloze, bo od rana u nas lalo, teraz mzy, a mnie sennosc ogarnia...tylko ja nie umiem lezec w dzien:eek:
Tyle w skrocie:) dosc duzym;-) zreszta...​

super ze u Ciebie ok:-)ja przez dwa tyg przybralam na wadze 700deko wiec nie duzo..ale moze to dlatego ze ponad tydz tak zle sie czulam i brak apetytu mialam a jadlam tylko po to aby nie umrzec z glodu??

Pyszczku to widze obie chcemy urodzic pod koniec pazdziernika hehe:-)ciekawe czy nam sie uda??

Patrysiu wszystkkiego najlepszego dla Dominisia:-)

Beti dla Ciebie tez wszystkiego najlepszego aby fasolka rosla zdrowo:-)i zeby Ci sie ten maly facecik sprawdzil:-)

Paula strasznie dlugo kaza Ci czekac na cytomegalie:szok::szok:

a ja we wtorek mialam robione paciorkowce i we wtorek mam odbior wyniku!!

MUSICIE SOBIE POCZYTAC TEN WĄTEK JEST SUUUPER :laugh2:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/porod-na-wesolo-7030/

hej laseczki wrocilam z ktg..wszystko ok..lekarka powiedziala ze widac poprawe a ja sie dobrze czuje:-)i oby tak zostalo:-)nastepne ktg w nastepny piatek:-)

Patrysiu wszystkkiego najlepszego dla Dominisia:-)

bardzo się ciesze że juz dobrze się czujesz że nastawiona optymistycznie tak trzymaj:-)ps.dziekuje :-):-):-)

Wszystkiego najlepszego dla synusia!!! Samych radosnych dni!!!

Tyle w skrocie:) dosc duzym;-) zreszta...

nieprzejmuj się wagą zgubimy to po porodzie;-)teraz jedz korzystaj bo po porodzie to będziemy musiały sobie dietke zrobić dla karmiących mamusiów:tak:super że rozwarcie nie zmieniło się:-)ps.dziekuje :-):-):-)

Grzeczny grzeczny ale czkawkę to ma non-stop!!!!

Beti, Dominiczku....100 lat dla Was:)))

14062_misio6.jpg

mój synek nie ma tak ćkawki ale Dominiś to miał duuużą:rofl2:ps.dziękuje :-):-):-)

DOMINIKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANY Z OKAZJI 2 LATEK:-):-):-)

u mnie jak narazie wszystko ok, maleństwo się dobrze rozwija, teraz 12 idziemy znowu popodglądać jak rośnie:-)

to super tylko się cieszyć i oby tak dalej:-)ps.dziękuje :-):-):-)​

Paula strasznie dlugo kaza Ci czekac na cytomegalie:szok::szok:

Gosiu strasznie długo prawda?! :confused2: poprzednie odebrałam po 2 dniach a teraz tyle musze czekać jak jutro ich nie będzie to sie zdenerwuję :wściekła/y:
dobrze że u Ciebie wszystko oki i lepiej się czujesz :tak: trzymam kciuki za dobre wyniki :tak:

Royanna cieszę się że i u Ciebie wszystko dobrze :tak: a wagą się nie przejmuj 13,5 kg to wcale nie jest dużo...zrzucisz szybko po porodzie przy dwóch swoich chłopakach :tak:

Kinga widzę że masz dzisiaj bardzo melancholijny nastrój :tak: ale to prawda jesień ma swoje uroki :tak: ja w pracy mam widok z okna na park to widać te piękne kolory drzew :-) i dzieci bawiące się w liściach :-) i mamusie spacerujące z wózeczkami :-) ech...aż chce się mieć kolejnego dzidziusia :tak:

PAULA super sygnaturki:-)a to zdjęcie z Kacperkiem mi się bardzo podoba :tak:

Ja mam już obiadek ale poczekam jeszcze chwile bo chce z M zjeść;-)

Kinga widzę że masz dzisiaj bardzo melancholijny nastrój :tak: ale to prawda jesień ma swoje uroki :tak: ja w pracy mam widok z okna na park to widać te piękne kolory drzew :-) i dzieci bawiące się w liściach :-) i mamusie spacerujące z wózeczkami :-) ech...aż chce się mieć kolejnego dzidziusia :tak:
tak.... aż się chce tego drugiego dzieciaczka.... :tak::-) Super zdjecie syneczka masz! :happy:

royana nie przejmuj sie tak tymi kg, zgubisz potem na pewno zobaczysz. Ja przybrałam w ciąży 14kg! a teraz ważę zaledwie 54. tak wiec nie masz sie co przejmować, maluch z ciebie wyciągnie co trzeba;-)
gosia ciesze się i ja że lepiej sie czujesz i wszystko jest okej :happy:

jesso nie nadarzam za wami......
przydałby mi się jakiś tydzień urlopiku:-)

Paula mam nadzieje, że badanka wyjdą ok, trzymam mocno kciukaski za to:-)
i pozdrów chłopaków od nas:-)

Royanka 13,5kg toz to prawie jak wcale:-) po porodzie będziesz spowrotem szczypiorek:-)

i dziękuje laseczki za zyczonka:-)

PAULA super sygnaturki:-)a to zdjęcie z Kacperkiem mi się bardzo podoba :tak:

Patrysiu dziękuje :-)

tak.... aż się chce tego drugiego dzieciaczka.... :tak::-) Super zdjecie syneczka masz! :happy:

Kinga dziekuje :-) a masz jeszcze trochę tej zupy z krokietami? bo strasznie głodna jestem ;-):tak:

Paula mam nadzieje, że badanka wyjdą ok, trzymam mocno kciukaski za to:-)
i pozdrów chłopaków od nas:-)

Beti dziękuje i również pozdrowienia dla rodzinki :tak:

reklama
paula super foteczka..tez nam zrobilas tu piekny nastruj jesieni..twoj synek na tych lisciach super...

beti co u ciebie jeszcze kochana slychac,,celowalas na chlopca czy bylo ci obojetnie co bedzie..pozdrawiam..napisz mi prosze swoje gg na pw..tulam

Do góry