reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Cześć dziewczyny:-)
Dziś już mi wrócił humorek choć znów się nie wyspałam....na lewym boku mnie jakieś skórcze łapią, na prawym biodro boli a na plecach oddychać nie umię:-)
Chyba zostało mi siedzieć;-)

Ja też się boję tej opieki nad siusiakiem!
Z tego co ja słyszałam nie powinno się go ściągać tylko myć ile się da:-)
zawsze możesz wisieć jak nietoperz:-D
a ja dzisiaj myślałam,że umrę jak mnie skurcz złapał w łydkę-mąż masował mi nogę pół godziny i przeszło ale to było okropne
mi też wrócił humorek po szczerej rozmowie z mężem-ciekawe ile z tego wyniesie i na jak długo
kwiaty będę mu wypominać do końca życia ale później było całkiem miło
a dzisiaj na obiad zaległa pizza:tak:

reklama
NATALKA faceci tacy sa:tak:malo ktory pamieta o waznym dniu:tak::-(
Ja na twoim miejscu bym go zapytala gdzie sa kwiaty:-):tak:
To prawda moj napierw bardzo pamietał ,pozniej troche mniej o naszych dniach ahahah ,a wkoncu zaczol zapominac czym sprawial mi ogromna przykrosc taka ze potrafilam sie rozplakac ze juz mnie nie kocha itp ....az wkoncu on chyba zrozumial ze naprawde mnie tym rani i ze takie dni i to ze on o tym pamieta jest dla mnie cholernie wazne ,niewiem jak to robi ( czy gdzie se zapisal czy poprostu nauczyl sie tych dni na pamiec ) teraz zawsze mnie czyms zaskakuje !!! ( no ale tego musial sie nauczyc z czasem naprawde) Teraz nawet jak wyjezdza za granice ,ma znajomego ktory prowadzi kwiaciarnie i zawsze w kazdy dzien wazny dla nas kolega podjezdza z koszem kwiatow - a ja sie czuje jak ksiezniczka a coooooooooo !!!!!!!!!!!!NO ale tego musial sie nauczyc !

natalka tiramisu dzis jest jeszcze lepsze niz wczoraj /wczoraj w nawale jedzonka zostalo bo juz nam w brzuchy sie nie miescilo :)/
a moj chlop zamiast mowic tiramisu mowi "terazmisiu" :)

dzieki za poparcie w kwestii listy dziwne baby sa ale trzeba im odpuscic bo po co sie stresowac ... nam stres jest do niczego nie potrzebny :)

natalka tiramisu dzis jest jeszcze lepsze niz wczoraj /wczoraj w nawale jedzonka zostalo bo juz nam w brzuchy sie nie miescilo :)/
a moj chlop zamiast mowic tiramisu mowi "terazmisiu" :)

dzieki za poparcie w kwestii listy dziwne baby sa ale trzeba im odpuscic bo po co sie stresowac ... nam stres jest do niczego nie potrzebny :)
ale wymyślił!:-D
ja jeszcze też mam terazmisiu w lodówce:tak:
a moje zdanie nt listy zamieściłam na wątku z sondą-jak Asica chyba:-)

dziewczyny..a racze te ktore maja juz dzieciatka, a zwlaszcza synkow;-)
mam do was pytanie...
czytam rozne poradniki o pielegnacji dziecka i w jednych znaduje informacje ze pielegnujac siusiaka naszych pociech nie powinno sie nic z nim robic..
a w innych ze powinno sie go przemywac zagotowna woda zeby sie napletek nie zrosl ze skora i zeby nie stworzyla sie stulejka..
powiedzcie mi co robic??:szok:

Ja ci powiem jak bylo u nas :) <lekarze pediatrzy ktorzy zajmowali sie małym po urodzeniu w szpitalu kazali tam nie grzebac ,poznije juz w nas w miescie polozna rowniez nie kazala tam grzebac ,i nasi pediatrzy z miasteczka tez tam nie zagladali i nie kazali tam zagladac :baffled: co mnie ogromnie martwiloooo no ale nie grzebalam.
Poznije maly zaczol bardzo chorowac na krtan i tutaj tylko antybiotyk za antybiotykiem lecial hurtowo izaczelismy jezdzic do takiego lekarza araba chyba ktory byl zachwalany pod niebiosa z racji tego ze nie od razu przepisywal antybiotyki.A lekarz jest naprawde swietny i Patryk byl zdrowy bez antybuotykow dzieki niemu ( teraz napewno tez bedziemy jezdzic do niego prywatnie) Ale waracajac do siusiaka , On poczekal chyba do 3-4 miesiaca zycia malego i przy pewnej wizycie kontrolnej poprostu sciagnol malemu skorke ,biedny zaczol plakac ,lekarz uprzedzil ze bedzie plakac za kazdym razem jak bedzie robil siku i tak bylo jeden dzien ! Teraz zadnych problemow nie ma z siusiakiem :) ( Lekarz nam mowil ze maluszka po urodzeniu nie wolno tak grzebac co by sie nie wdalo zande zapalenie) Ale jak sie teraz robi ja nie mam pojecia! Penwie co lekarz to inna opinia !

reklama
Mea ale zajmować się tym dużym to sama przyjemność:-D
Marta gdybym ja miała rodzić w 36 tc to zostały by mi 2 tyg i 5 dni-o nie!!!!!!!
myślę co na śniadanko zjeść-chyba będzie jajecznica:tak:
Mi maz wlansie trzasnol jajeczniceeeee na cebulce i pieczarkach !!! Mniam ,sie narychtowalam do kosciola na poranna msze dla dzieci _ ahhh z ta komunia teraz to masakra.ale Moje kochanie mowi ,"niunia ty moze nie jedz bedzie cie kregoslup bolal ja z malym pojade na msze ( chyba jeszcze tyle razy w tygodniu on do kosciloa nigdy nie jezdzil chyba ze za malego jak ministrantem byl ahhaah ale to tylko po to aby po kolendzie kase nazbierac ahhah ) a ty se usiadz na babybooma i z dziewczynami sie przywitaj i pozdrow piekne ciezarne ode mnie " NO czyz on nie slodki dzisiaj ahahhahaha

Wiec pozdrawienia Sle dla wszystkich ciezarnych grudniowek od mojego meza ooo !!

Do góry