reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
hahahahah ja tez mialam taka akcje ostatnio ,dre sie "skurczzzzz !!! " I zarzucam noge na mojego ,a ten sru z wyra i zaczyna szukac ciuchow do ubrania ,ja sie dre "Qurwa co ty robisz? skurcz pomoz!" a ten do mnie" no juz rybko jedziemy juz "
Matko boska zanim zajarzyl o co chodzi to juz mnie skurcz puszczal !!!

I wez tutaj gadaj facetowi co by byl opanowany ahahhahah

i tu podziwiam mojego chlopa bo im bardziej stresujaca sytuacja tym on jest bardziej opanowany !!

Ja właśnie zrobiłam deserek na szybko, piankę wiśniową i myślę co by tu dalej, dziś dzień śpiący.... Mięso na gulasz się rozmraża, tylko cebuli mi brakło, trudno będzie z kostką knorra cebulową:-)
Muszę chyba spisać co do torby szpitalnej mi jeszcze brakuje...tak na wszelki wypadek...:tak:

no ja tez bym musiala ... bo sama sie juz pomalu w tym trace !!
anka, allitka wy wiecie co trzeba do rydultow zabrac ??

tego zazdroszcze bo obawiam sie ze moj maz bedzie probowal swoje obowiazki przerzucic na swoja mame..
a ja dziecka nikomu nie dam....i wszystko tym samym spadnie na mnie...

u mnie jest to samo ze ja juz wiem ze bede zaborcza mama i kto jak kto ale tesciowa bedzie miala najgorzej zeby mala sie zajac ... predzej moja mama bo do niej mam po prostu zaufanie /i nie pali!!!!/

mam ambitne plany poprasować ciuszki małej i poukładać w szafach ale mi się nie chce!!!

ja sie zabiore za prasowanie wieczorem jak mariusz pojedzie na nocke do pracy !!

Georgina jak się cudownie czyta takie wiadomości jak od Ciebie:-)
Bardzo się cieszę że wszystko tak pięknie:-)Oby dalje było wszystko ok!

Kochane poradźcie sa jakieś sposoby, żeby dzidzia sie odwróciła?Jakieś ćwiczenia czy cos takiego?Czytałam o naprawdę dziwacznych sposobach jak: świecenie latarka w doł brzucha i przemawianie :odwróć się:-)Moja dzidzia leży pupą po mojej prawej stronie brzucha ma główkę i nóżki podkulone tak,że rączki i stopy ma przy twarzy...

w poprzednim "M jak Mama" byl artykol o odwracaniu dzidzi przed samym porodem ale to bys musiala poczytac :) ale maly ma jeszcze czas wiec spokojnie !!

ja wlasnie skonczylam prasowac pierwsze pranie, poskladalam w torby zeby sie nie ukurzylo i zaraz nastawiam nastepne...
a pierzecie wszystkie ubranka nowe?? czy tylko te ktore przylegaja do ciala??
bo nie wiem czy prac kurtke i kombinezon...

ja piore wszystkie !! i wszystkie w jelpie soft

Laski, ale jestem szczęśliwa:) Jak po każdym usg:D Po pierwsze Maleńka super zdrowa!! Waży 1600g!!:))))) Nigdy bym się nie spodziewała, że aż tyle:) Serduszko jej waliło jakby miało wylecieć:) Jest urocza, ale to wiadomo:D Hehe:) Jest już główką w dół:) Szłapeczki widziałam, i widziałam jak mnie kopała co w tym samym momencie też czułam:D Śmieszne uczucie:) Termin mi się zmienił na 18 grudnia, ale nie zmieniam nic w suwaku bo te terminy są tak ruchome, że głowa boli:p Szyjkę mam zamkniętą, twardą i długą:) Skurcze są normalne, mam te Braxtona, jeśli nie jest ich więcej niż 10 na dobę to nie muszę brać nospy. Powyżej 10 to zalecenie do brania nospy. No ja mam z 2,3 na dobę.
WRESZCIE zmieniła mi tabletki z żelazem! Na jakieś na S, teraz nie chce mi się wyciągać recepty.
I dała skierowanko na glukozę 75, z wynikiem mam jej potem zadrynkać.
Generalnie bałam się jej reakcji na hemoglobinę przez jej straszonko mnie tymi zastrzykami a tu proszę - hemoglobinka bez zmian a ona o zastrzykach nie wspomina tylko przepisuje inne tabletki. Uf......

Na plusie jak już pisałam ostatnio mam 3.6 od początku ciąży. W ogóle ginka była zaskoczona, że przy takim brzuszku moja Perła tak cudnie waży:))))

Wód płodowych dużo, dzidzia ma o dziwo dużo miejsca jeszcze:p Byle tylko nie zechciała zmienić pozycji. Nie mówiła, że nie wolno uprawiać seksu, my go ograniczymy, od środy go w ogóle nie ma.
Aha no dała mi jedną fotkę Małej, ale pierwszy raz nie wiem co na niej jest i nawet jej Wam nie wkleję. Na pocieszenie JADĘ ZA TYDZIEŃ NA USG 3D!!!!!:))))))))))))))))))))))

no swietne wiesci !!! a po 3d pewnie bedziesz miala rownie swietne zdjecia :) teraz zdjecia juz nie sa takie super ze zwyklego usg bo sie dzidzia w calosci nie miesci wiec tzreba sie domyslac co jest co :)

Mea mam ten numer-muszę go jeszcze raz przejrzeć:-)

Dziś dostałam pierwszą rzecz dla maluszka od kogoś:-)Pierwsza rzecz akurat od Babci i Dziadka-śpiworek taki na 56-62cm (na opakowaniu napisane 3-6 miesięcy..przesadzili trochę z tym wiekiem odnośnie rozmiaru 56-62:-)to raczej od 0-3 miesiąca:-) Wynaleźli śpiworek w Biedronce, akurat wyłożyli nowy towar..i mam teraz i tak sie cieszę, że cos dostałam nowego!Oczywiście..zielony:-) Śpiworek super rozpinany na zamek prawie calutki naokoło:-)

jem orzeszki włoskie prosto z drzewka (a raczej spod drzewka) i piję herbatkę Tekkane Magic Moments z sokiem z aronii.
a wracając do herbat, to wyczytałam ostatnio, że dla kobiet w ciąży bezpieczne są te bez lukrecji (bo ona podwyższa ciśnienie jak kawa).

ja ostatnio też dostałam od swojej mamy dwie bluzeczki dla malutkiej. w ogóle troszkę mi się nazbierało tych cudeniek. może jutro porobię zdjęcia :tak: a te śpiworki z Biedronki się bardzo fajnie prezentowały :tak:

reklama
Do góry