reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Tabasia ja mialam 8cm i dali mi epidural, bo juz prawie mdlalam od bolu :-) Powodzenia!

Ja tez jestem na etapie nauczenia Amandy chodzenia na kibelek, dalam sobie za cel, ze w tym roku sciagne jej pampersa.

reklama
Witam
Chciałam sie pochwalic Olivier robi siku do kibelka na stojąco i nawet kupke zrobil do nocnika i obeszło sie bez płaczu:)
Może juz bedzie lepiej i z pomoca babci zaczniemy uzywac majteczek i pozbedziemy sie pampersow:)
milej nocki

gratulacje dla Oliviera...super /...oby tak dalej

Tabasia ja mialam 8cm i dali mi epidural, bo juz prawie mdlalam od bolu :-) Powodzenia!

Ja tez jestem na etapie nauczenia Amandy chodzenia na kibelek, dalam sobie za cel, ze w tym roku sciagne jej pampersa.

w szoku jestem ze przy 8 cm dali epidrual...ja mialam 4 i kazali sie spieszyc...po chwili mialam 5 cm...a jak juz chciala mi robic mialam 9 i juz nie mozna bylo...i zadzialam tez epidrual...bo z tego co wiem to chyba dziala po 30 min...czy jakos tak

no a u mnie szpital domowy...mala chora ale osluchowo ok..tylko katar i paskudny kaszel plus wysypka jakas dziwna...a dzisiaj pod wieczor Albert temp..prawie 40 st...wrrr...zaczynaja sie chorubska...

zmykam spac bo dzisiaj kolejna bezsenna noc
dobranoc

witam;-)

choróbsko mnie dopadło na dobre:wściekła/y:ledwo dzisiaj wstałam:-(no cóż 5 tygodni spania przy otwartym oknie zrobiło swoje:-(

julia załamałaś mnie bo ja anteny nie mam:wściekła/y:i tv nie działa,bo ściągnięcie z poprzedniego domu 120 kosztuje:wściekła/y:

nie orientujecie sie jakie tu są ceny anten? i gdzie można kupic??

ja wczoraj byłam tak zmęczona ze tylko was czytałam i nie miałąm siły nic napisac:-(

andzilina kamień z serca:tak:Igorek to twardy chłop:tak::-)

ewelcia pewnie sie jeszcze polepszą bo teraz jem za dwóch,apetyt powrócił:tak:wstyd sie przyznac ale na obiad zjadłam 3 gołąbki i pełny talerz ziemniaków:zawstydzona/y:

miłego dnia:-)

Witam drogie Mamusie!!!
Puki pamiętam
Andziulina-zuch synek...Dobrze,że na strachu się skończyło:tak:
Kamcia-Twój syncio zuch też.Jestem pewna,że wraz z pojawieniem się babci pożegnacie pampery na zawsze-babcia dobry pomocnik w tych sprawach:-)
MartaF-nie wstyd,nie wstyd-Ty jedz i ciesz się dobrym zdrówkiem:-p:laugh2:.A jak samopoczucie-tzn.ból dzisiaj?
Emili-dopiero teraz zauważyłam,że z Poznania jesteś:zawstydzona/y::-D.Kocham to miasto:tak:-najlepsze lata życia:happy:
Dziewczyny-leniuch ze mnie niemożliwy i zapytam,bo szukać mi się nie chce-jak to jest z tymi znieczuleniami?Bo jest ten epidural-ale on spowalnia całą akcję,ale jest jeszcze inny-domięśniowy,tak?On nie wpływa na opóznienie?I jak się nazywa.Ja oczywiście chcę być twarda-i postanowienie jest,że skoro w pl.dałam radę bez to tu też,ale rzeczywistość może się okazać już mniej kolorowa od postanowień i wolę wiedzieć na tzw. ww.
I jeszcze zapytam o paszport-ale pl.czy mogę wysłać wszystkie papiery listem czy muszę jechać osobiście do ambasady?

Witam o poranku po ciezkiej nocy w roli pielegniarki
oczywisnie nie wyspana jestem ale coz wszystko dlachorych dzieci..
matka zniesie wszystko
mala kaszle ale nie jest gorzej ani lepiej..w razie pogorszenia mam recepte na antybiotyk z wczorajszej wizyty
Albert chory ...w nocy temperatury ciag dalszy 39 i ciut ciagle..wiec zbijalam czopkami ..bo wymiotowal mi do tego wiec wszystko podane doustnie wracalo do miski....ehhh...
jak ja kocham pore wirusow ..wrrrrr.....

skoro w pl.dałam radę bez to tu też,ale rzeczywistość może się okazać już mniej kolorowa od postanowień i wolę wiedzieć na tzw. ww.
I jeszcze zapytam o paszport-ale pl.czy mogę wysłać wszystkie papiery listem czy muszę jechać osobiście do ambasady?

ja mialam znieczulenie tylko gaz hehe.wdychanie jego .dalo rade... epidrualu mi nie zdazyli dac i chyba dobrze...
chcialam epidrual bo balam sie o blizne na macicy ( 1 cesarka) i w razie jej pekniecia bylam juz gor=towa na nastepna cesarke..ale wszystko poszlo cacy i urodzilam sama w ciagu niecalych 2 godzin od zaczecia sie boli do konca wiec ekspresik

co do paszportu Pl to niestety ale musisz jechac z maluszkiem do ambasady

lubiczanka o dziwo brzuch narazie nie boli(pomijając ten z głodu jak tylko otworzyłam oczy:zawstydzona/y:) ale nogi:-(tragedia,wczoraj prasowałam zasłonki i chyba to mnie dobiło:-(zobaczymy jak troche pochodze:tak:

didi współczuje i życze zdrówka dzieciaczkom,moje wcinają vibovit codziennie i narazie jest spokój:tak:
co do cesarki to tez sie bałam o tą blizne bo było tylko 1rok i 8mies. odstępu ale też poszło gładko:tak:

Witam o poranku po ciezkiej nocy w roli pielegniarki
oczywisnie nie wyspana jestem ale coz wszystko dlachorych dzieci..
matka zniesie wszystko
mala kaszle ale nie jest gorzej ani lepiej..w razie pogorszenia mam recepte na antybiotyk z wczorajszej wizyty
Albert chory ...w nocy temperatury ciag dalszy 39 i ciut ciagle..wiec zbijalam czopkami ..bo wymiotowal mi do tego wiec wszystko podane doustnie wracalo do miski....ehhh...
jak ja kocham pore wirusow ..wrrrrr.....

ja mialam znieczulenie tylko gaz hehe.wdychanie jego .dalo rade... epidrualu mi nie zdazyli dac i chyba dobrze...
chcialam epidrual bo balam sie o blizne na macicy ( 1 cesarka) i w razie jej pekniecia bylam juz gor=towa na nastepna cesarke..ale wszystko poszlo cacy i urodzilam sama w ciagu niecalych 2 godzin od zaczecia sie boli do konca wiec ekspresik

co do paszportu Pl to niestety ale musisz jechac z maluszkiem do ambasady
No u mnie oba razy trwały dłużej,ale ból nie był tak nie do zniesienia,więc mam nadzieję,że też pójdzie gładko:-D:tak:,a z tym paszportem to porażka...tułać się po Dublinie z Maluchem:crazy::eek:Mam nadzieję,że rodzinka szybko stanie na nogi:tak:
A ja się już zbieram,bo dzieciątka do szkoły i do kliniki jadę-będzie usg:tak::-)może tym razem....ech...
Miłego dnia Wam wszystkim:laugh2:

reklama
Dziewczyny-leniuch ze mnie niemożliwy i zapytam,bo szukać mi się nie chce-jak to jest z tymi znieczuleniami?Bo jest ten epidural-ale on spowalnia całą akcję,ale jest jeszcze inny-domięśniowy,tak?On nie wpływa na opóznienie?I jak się nazywa.Ja oczywiście chcę być twarda-i postanowienie jest,że skoro w pl.dałam radę bez to tu też,ale rzeczywistość może się okazać już mniej kolorowa od postanowień i wolę wiedzieć na tzw. ww.

To znieczulenie to Peptydine (nie wiem czy dobrze napisalam), ja ja wlasnie dostalam ale powiem Ci, ze w moim przypadku wcale a wcale nie zadzialala...

...a z tym paszportem to porażka...tułać się po Dublinie z Maluchem:crazy::eek:Miłego dnia Wam wszystkim:laugh2:

Teoretycznie Maluch musi byc obecny ale powiem Ci szczerze, ze na Ade nawet nie spojrzeli. Ale to jest POLSKA ambasada i POLSKIE zasady, jak wiemy nie zawszee dla innych zrozumiale...:eek:

Ada dzisiaj wrocila do creche'u i znowu pusto w domu...
A ja mam dzisiaj pilna misje w Tuam, wiec zwijam sie, bo sie zasiedze przed kompem znowu:-) ...

Dla Ciebie rowniez milego dnia:-)
I dla calej reszty, dziewczynki:-)

Aaaaaa!!!!!! Lubiczanko, zapomnialam dodac, ze trzymam kciuki, zebys wreszcie sie dowiedziala, co w brzuchu piszczy, tzn. kopie :-)

Do góry