reklama
Kaja - pewnie że szkoda jeśli Tobie się podoba, bo w sumie nie ma tak dużo imion "parek".....Michałek i Michalinka byłoby moim zdaniem super.....No ale tak to już jest, że niestety nie same podejmujemy decyzję.
U mnie to wogóle jest śmieszna historia, bo imię Karol chodziło mi po głowie już 9 lat temu na wypadek "jakiejś niespodzianki w szpitalu"....A brat mojego męża ma na imię Karol więc 9 lat temu miałam ze względu na ten aspekt wewnętrzne opory.
Ale teraz stwierdziłam że mam to gdzieś i jeśli mój mąż nie ma nic przeciwko, córcia też a mi to imię się nadal podoba no to czemu nie? I tak już chyba zostanie..... Jak to się mówi co się odwlecze to nie uciecze:-) :-) :-)
U mnie to wogóle jest śmieszna historia, bo imię Karol chodziło mi po głowie już 9 lat temu na wypadek "jakiejś niespodzianki w szpitalu"....A brat mojego męża ma na imię Karol więc 9 lat temu miałam ze względu na ten aspekt wewnętrzne opory.
Ale teraz stwierdziłam że mam to gdzieś i jeśli mój mąż nie ma nic przeciwko, córcia też a mi to imię się nadal podoba no to czemu nie? I tak już chyba zostanie..... Jak to się mówi co się odwlecze to nie uciecze:-) :-) :-)
don_pedro
Fan(ka)
Witam tak z innej bajki zapytam czy jest (tak mi się wydawało) wątek dotyczący cukrzycy ciążowej? Dzisiaj się dowiedziałam że właśnie dołączyłam do tego grona i bym sobie poczytała. Z góry dziękuję
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/cukrzyca-ciazowa-21291/
Karoli4
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o imiona: to potwierdzam: Karolinka to dla mnie najpiękniejsze imię:-) 9 lat temu poczułam tą iskierkę od początku i tak miało być......
Przyznam, że jestem trochę zaskoczona czemu nadanie imienia podobnego "rdzeniowo" dla rodzeństwa kogoś dziwi..... Ja uważam, że to bardzo fajnie. Jak parka to parka:-) Moja córcia nie ma nic przeciwko i bardzo się cieszy - to ona nawet mobilizowała nas do tego, bo w opcji był też Kamil (to będzie drugie imię), był też Michałek, Kuba.... Aspekt "Młodego" też był brany pod uwagę i nie sądzę żeby miał nam coś za złe. Imię pasuje i do Malucha i do starszego mężczyzny:-)
mzetka mnie nie dziwi, i tak jak napisalam wyzej, bardzo mi sie podoba. Sama myslalam, zeby mojego synka nazwac Karol, ale niestety nie przeszlo:-(( nawet usilowalam przemycic Carlo, ale tyz rady nie dalo.
Karol i Karolinka... slicznieeeeeee:-)
Moj chrzestny na przyklad ma na imie Wlodzimierz i jego syn nosi takie samo imie.
P
patrysia*
Gość
Witam Was kochane:-)
Nie bylo mnie kilka dni, bo zakuwalam do obrony a na weekend pojechalismy do Berlina do brata mojego M. A co do obrony to byla wczoraj i..udalo sie!!! Jestem juz Pania mgrTak mi ulzylo..bo troche problemow bylo z ta moja praca i balam sie ze nie zdaze przed porodem..ale juz spokoj!!!
Moje malutkie mi pomogly i dalysmy rade wspolnymi silami
Wam rowniez dziewczyny gratuluje obron (Asiowo i Wronek)!!!:-)
.
GRATULACJE!!!
Kaja - pewnie że szkoda jeśli Tobie się podoba, bo w sumie nie ma tak dużo imion "parek".....Michałek i Michalinka byłoby moim zdaniem super.....No ale tak to już jest, że niestety nie same podejmujemy decyzję.
no powiem że u mnie podobno było tzn.my z M mieliśmy od początku parcie na córcie co tez odrazu imie jakie M wymyślił to była Dominika(i do dzisiaj nam sie podoba to imie)ale okazało się że będzie synek dlatego ma na imie Dominik:-)tylko ja ogólnie lubie jak sa różne imiona bo jednak tak podobne do siebie w różnych przypadkach dziecku może się myli czy ja mówie do córci czy synka bo bynajmije imie Dominik ma podobna mowe w niektórych sytuacjach jak do dziewczynki

Dzięki - szukałam w złym miejscu
Karoli4
Dziewczynki, a jak tam ma sie Wasza waga?
Ja dzis rano przezylam chwile pawdy
Licznik wskazal 63,800, czyli 8,800 kg na plus. W ciagu miesiaca na garnuszku mamy przytylam 2,800. To i tak niezle, bo myslalam, ze bedzie sporo wiecej. Tym bardziej, ze nie zaluje sobie, slodkiego tez.
Ja dzis rano przezylam chwile pawdy

Anusia8309
witam,my z mężem dzisiaj zastanawialismy sie nad imieniem dla synka bo dla corci juz mamy,no i ciezki wybor jakies tam sie podobaja imiona mi a jakies mezowi ale o takie wspolne chlopiece imie podobajace sie nam obu to bardzo ciezko....
sprawdzalam karte z pierwszej ciazy i na tym etapie ciazy w ktorym jestem teraz i mam obecnie 7kg na plusie to mialam 16,200kg na plusie no i innacej tyje, nie mam zaparc(odpukac)wszyscy mi wroza dziewczynke i mi sie tak zdaje ze bedzie ona!!!!pozatym czekam na wozeczek i fotelik samochhodowy i to i to udalo mi sie okazyjnie kupic wozek coneco v3 głeboki ze spacerowka za 355plus przesylka 55 to za 410zł a fotelik samochodowy ktory powinien do tego wozka pasowac za 20zł plus koszt przesyłki 15zł czyli za 35zł;-)
sprawdzalam karte z pierwszej ciazy i na tym etapie ciazy w ktorym jestem teraz i mam obecnie 7kg na plusie to mialam 16,200kg na plusie no i innacej tyje, nie mam zaparc(odpukac)wszyscy mi wroza dziewczynke i mi sie tak zdaje ze bedzie ona!!!!pozatym czekam na wozeczek i fotelik samochhodowy i to i to udalo mi sie okazyjnie kupic wozek coneco v3 głeboki ze spacerowka za 355plus przesylka 55 to za 410zł a fotelik samochodowy ktory powinien do tego wozka pasowac za 20zł plus koszt przesyłki 15zł czyli za 35zł;-)
reklama
Paulinaa
Mama Adasia '2010
Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z Was brała może Tardyferon??