reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hejka laski :-)
Heja baby bylam dzis z Nadinka na szczepieniu dostala 3 w nozke :(( Ohh jak ja plakalam ;((( Niewiem czy nie bardziej niz ona ;((((
Sylcia007 - Nadinka ma już pół roczku.. :happy: super! Życzę kolejnych 200 półroczków :-)
eh..szczepienia..brrr..
Lubiczanka ja swojego psiaka znalazłam na Buy and Sell Anything in Ireland. Easy to Use - DoneDeal.ie ale można też na www.buy&sell.ie lub w google wpisac dogs ireland lub coś podobnego.
(...)
Anineczka - nie mogę wejść na ten drugi link :eek:
(...)
Wczoraj bylismy u pediatry- jednego z najlepszych w miescie wiec bylam pewna, ze gada dobrze.
Ali niestety jest przeziebiony, a ja nawet nie wiedzialam!! ma gadlo czerwone, dostal leki....
Na dodatek pani powiedziala, ze jest przepasiony i za gruby...kazala przestawic go troche na normalne jedzenie a cyca tylko 3 razy na dobe..i zrezygnowac calkiem z nocnych karmien. Oszukiwac go herba! Nie wiem jak my sobie poradzimy. Dzis dalam mu herby troche ale nie chce pic...to przeciez cycus straszny...ehh..czuje ze bedzie male wojowanie. :eek:
(...)
Misia - zdradź mi nazwisko tego specjalisty bo też bym chciała w PL przebadać Patryka.. :tak:
Dziendoberek

Ja przywitac sie wpadlam. Mam coraz wiekszy metlik w glowie przed porodem. Dziewczyny jakie smoczki sie kupuje? Silikonowe czy normalne, widzialam nawet jakies antykolkowe bo chyba firma to avent jest dobra? A ostatnio znajoma mi mowila ze laktator do pokarmu daja za darmo jesli tylko deklarujesz ze chcesz karmic piersia, nie wiem gdzie i jak to sie odbywa czy ktos cos slyszal?:zawstydzona/y:
Jola - mój Patryk ma kilka różnych smoczków avent i nuk by w razie zgubienia nie było problemu z zakupem nowego. Ponieważ dzieci często przyzwyczajają się do jednego rodzaju smoczka i potem jest problem gdy w sklepie nie ma akurat tej firmy... :szok: Aha i wszystkie mam silikonowe ponieważ te matowe nie wyglądają mi zbyt apetycznie..;-) hehehe..:-D
Co do darmowych laktatorów - też nic takiego nie słyszałam mimo, że od początku ciąży deklarowałam karmić piersią :-)

Wolfia i Ewelcia - też jestem anty smoczkowa i cieszę się, że Patryk tylko do snu potrzebuje smoczka a czasem zasypia nawet bez niego :-) Gratuluję Wolfia - tak szybkiego odzwyczajenia dziecka od smoka :-) 10 m-cy - super!

Ale film z dzidzią jest porażający.. :szok: cud, że przeżyło :happy: w wiadomościach mówili, że miało tylko siniak..ale że matka bardziej to przeżyła..maszynista pewnie też swoje przeżył..eh te sekundy nieuwagi...

Widzę wraca temat mysz..brrr.. :eek:

Piszę ten post od wieczora i wreszcie skończyłam.. :rofl2: bo w międzyczasie oglądałam film "Zapowiedź" z 2009 roku z Nicolasem Cage'm. Polecam - świetne efekty..aczkolwiek końcówka filmu do bani - taka jest moja opinia ;-)
a030.gif

reklama
Joannn widziałam ten film....faktycznie końcówka do bani :tak:
Polecam, jeśli ktoś lubi Nicolasa Cage to "Miasto Aniołów".....boski a ścieżka dzwiękowa Nieziemska.Nawet nasze "Ojcze Nasz" tam się znalazło.Boski film :sorry:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=u2QW9OLZqOg"]YouTube - The Best Scene In Movie "City Of Angels" !![/ame]
Jeszcze raz link do buy and sell:
Buy and Sell anything online, Cars Ireland, Advertise for free

Ostatnia edycja:
Dzięki Anineczko :-)
Skopiowałam już sobie link do folderu BB :-) hyh..tzn. ja mam dokument w Wordzie, w którym wklejam sobie przydatne linki a coś czuję, że on mi się kiedyś przyda..:rofl2:
ah..bo wciąż chodzi mi po głowie ten husky..mojemu mężowi zresztą też :-) ale obawiamy się wyjazdów do PL... Nie dość, że lot musiałby biedaczek przeżyć to jeszcze sam pobyt w PL..czyli przenoszenie się z jednego domu do drugiego..:eek: z miejsca na miejsce..
"Miasto Aniołów"...hmm..tytuł znany ale chyba nie oglądałam. Dzięki za namiary :tak: a muzyczki posłucham jutro bo wszyscy śpią :sorry: eh to ja idę ich śladami.. chociaż mógłby się Patryk obudzić bo zaraz mleko mi będzie cieknąć :crazy: :-D

Joannn ale jaki lot?Żadna "firma" lotnicza nie przewozi zwierząt.A jeśli nawet znajdziesz takową firmę to czy pozwolisz psu leciec psu w luku bagazowym?Pamiętaj,że bedzie miał przez ponad 2 godziny ciemnośc przed oczami będzie mial nicośc...Moja Mila śpi koło mnie i jest Boska :cool2:

Cześć Mamusie!!!
J do pracy,ja-do komputerka:tak::-D
Anineczka-ja widziałam jak jakaś babka w torbie miała psiaka-z tym,że taki szczurowaty maluch-chiułała(nie wiem jak się pisze)...Za określenie psa przepraszam zwolenniczki;-):-)
Joannn-nie wiem czy rzezczywiście chcesz pójść do takiego pediatry-nie ważne nawet co powiedziała,ale sposób w jaki to zrobiła-no ja bym się normalnie za taką diagnozę niezle wk....zdenerwowała:-p;-)
MartaF-pewnie,że czasu napisać nie masz...Ja już się nie mogę doczekać kiedy moja Mamusia przyjedzie...Szkoda,że tylko na 2tygodnie-ale jak to mówią lepszy rydz niż nic:happy:
Nie mam co robić:eek:za wcześnie na sprzątanie czy gotowanie...Maluchy śpią.Dawid się nabawił od Dadzi kaszlu i teraz w domku mam przerazliwe kaszle dwóch"gruzlików"...Ale to apropos dziedziczenia genetycznego-ja jak byłam malusia ciągle chorowałam na oskrzela-nawet zastrzyki dostawałam...A teraz przy przeziebieniu mam identyczny kaszel jak moje potomstwo:tak::sorry:
Miłego dnia-i zapewne do potem-choć J pracuje do1-ej i planujemy wypad na jakieś zakupki:-D
aaaaaaa-Agusik78-No Ty sie przyznaj co tak rzadko ostatnio wieczorami zaglądasz,he:confused2:;-)Albo mężowski się wścieka,za przesiadywanie przed kompem,albo może kwasik sie skończył;-)No ewentualnie istnieje opcja,że zaganiana przy nowej lokatorce jesteś:-p:-D;-)

witam w sobotni poranek
cos mi sie wydaje ze zimno za oknem...brrr
a musze zaprowadzic Alberta do szkoly Polskiej na 10 ale luz zdaze sie obudzic i zaklimatyzowac...hehe
no a pozniej az 4 godzin ciszy i spokoju niech pani razi sobie z naladowanym na maxa energia Alem

Jola o takie mi chodzilo,poszukalam i znalazlam;-)
sklep.dzidzio.pl -> Smoczek ortodontyczny NB5932M/5932L, Nuby

Anineczka to musze w Carlow w Tesco zobaczyc czy jeszcze sa.
Tego nowego Szym nie umie ciagnac:eek:
wlasnie moja Ewunia tez ma taki smoczek ..i innego nie chce...u nas w Dunnsie widzialam je ale male od 0 do 6 a ona musialaby juz miec taki od 6 mies

Didi jak Ewa? cos lepiej, bedziesz ten antybiotyk dawac? moze jeszcze poczekaj

oki ja zmykam na drineczka bye

wczoraj wieczorem podalam antybiotyk..bo kaszel bez zmian nawet ciut gorzej i do tego jakie charczenie lekkie dochodzi jak przylozylam ucho do pleckow...wiec nieczekalam jzu ...

MartaF-no ja zamówiłam kuriera.W poniedziałek ma odebrać od mojej mamy,a w weekend mają być u mnie:tak::-D.Oby.I koszt całej operacji(jeśli droga mamunia nie poszaleje mi z wagą:-))to40jurków.Tak więc jestem zadowolona-i oby tak do końca:rofl2:

witam sie z wami moje miłej:-)u nas słonko za oknem a ja wastałam z bóólem głowy koszmar i na dodatek byłam wczoraj w solarium i cała buzia mnie piecze a czerwona jestem jak rak ...................co za dzien!!!!teraz kawka ,pózniej śnaidanko a potem idę z młodszym do kardiokids:-) 7euro za CAŁY DZIEŃ...........:-)niech sie wyszaleje bo w galway płaciłam 7 euro ale za godzinke...zycze miłej sobotki jeszcze tu zajże papappapappaapa:tak:

reklama
Joannn ale jaki lot?Żadna "firma" lotnicza nie przewozi zwierząt.A jeśli nawet znajdziesz takową firmę to czy pozwolisz psu leciec psu w luku bagazowym?Pamiętaj,że bedzie miał przez ponad 2 godziny ciemnośc przed oczami będzie mial nicośc...Moja Mila śpi koło mnie i jest Boska :cool2:
Airlingus wozi psy..ale szkoda ze nie do Europy ehhhno chyba ze to pies przewoznik...no i Lufhansa wozi psy ale tylko do niemiec..

witam sie:-)

troche mało czasu na pisanie:-(
ciągle czekam na wózek:-(mam nadzieje ze dzisiaj dojdzie:tak:

miłego weekendu:-)

heheh...wozek dotrze do Ciebie i pojedziesz rodzic...:cool2: takie glupie mam przeczucie..hehe....

Do góry