reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

witam niedzielnie!
Witam nowe foremki,bo chyba dwie przybyly od mojej ostatniej wizyty i zyczonka skladam imieninowe,spoznione oczywiscie-gastone-najlepszego!
nareszcie skonczylam Was czytac,a zajelo mi to dwa dni,oczywiscie czytalam po 2stronki bo na wiecej czasu brak.Jak tylko mala przysnie,lapie sie za co sie da;-)A i tak ciagle cos do zrobienia zostaje.Tak mialam spac razem z mala,ale jakos nie wychodzi:rofl2:
:-)Ale generalnie nie narzekam.Nie powiem zeby nie dawala mi spac po nocach,dzisiaj nawet obudzila sie na kamienie tylko raz..Za to za dnia wisi na cycu,niekoniecznie jedzac,ale tak,zeby sobie possac:tak::-).Dobrze ze juz mi sie suty pogoily prawie i rzadko bola:tak::-)
Smoczka nie chce:no:Zastanawiam sie czy szukac jakiegos ktory jej podpasuje czy odpuscic..
Rosnie sobie nasza krolewna powoli,zoltaczka juz chyba przechodzi,chociaz ciezko mi to stwierdzic do konca.We wtorek juz 1sza wizyta u GP wiec zobaczymy.A wlasnie,moim GP jest Cudo,ale dzwonili do mnie ze szpitala ze nie maja jej w swoim rejestrze:szok::eek:i ze papiery przesla Blachowej.Dziwne bo przeciez kilkoro z Waszych dzieciaczkow tez chodzi do Cudo,prawda?Nie wiem czy w tej sytuacji rejestrowac sie na wizyte do Blach czy do Cudo.Chyba musze tam zadzwonic i zapytac...
Moja mala ma chyba tzw.naczyniaka na oczku..:-(Raz jest bledszy,raz czerwienszy.Nabiera kolorku szczegolnie po karmieniu,moze z powodu wysilku.Czytalam ze moze znikac nawet do 2latek:-(Ciekawe od czego sie to robi..
No nic bede leciec bo mala cos pomrukuje..Zycze wszystkim spokojnego niedzielnego popoludnia i pozdrawiam!!!;-);-)

reklama
dzięki Didi :-)
ja dzisiaj próbuję z nowym mlekiem dla małego, tzn dalej jest na Aptamilu, ale próbujemy z 2 czyli dla hungry baby:-D nie mogę nigdzie znaleźć nr 1 z immunofortisami - jest tylko zwykłe - może wycofali? Igor dostaje 1 butelkę po kąpieli i śpi sobie do conajmniej 3 rano, a teraz wprowadziłam jeszcze jedną wok południa - i powoli widać efekty - moje dziecię jest spokojniejsze:tak: że nawet ciasto mogłam upiec dzisiaj;-)
madbebe - nie zmuszaj malutkiej do smoczka. mój też nie chciał na początku i w sumie do tej pory nie przepada za smokiem. czasami, jak ma zły dzień, albo potrzebę possania, to złapie, ale i tak jak uśnie, to wypluwa. a co do gp, to my jesteśmy u dr Cudo. możliwe, że nie mają jej w swoim rejestrze, bo zmieniła adres. nie przejmuj się tylko zapisz się do Cudo (ona prowadziła Twoją ciążę?)

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry w niedzielę!

Mam pytanie do dziewczyn, które brały lub biorą tabletki antykoncepcyjne.
W jaki sposób je sobie załatwiałyście tutaj w Irlandii? Ile to kosztuje? I czy po skończeniu opakowania muszę iść do GP i płacić za wizytę, żeby mi wystawił receptę na następne tabletki? Jak to tutaj wygląda?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.
ja bylam po porodzie i sam mi przepisał na 3 miesiace recepte pozniej po 3 miesiacach znowu szłam na wizyte i dostawałam dalej......ja zrobiłam sobie kawe taka mocna i wziełąm Apap i powiem wa mnie przestała bolec zeby nie zape:tak:szac Głowa troche...........zobaczymy na jak długo......sorki za błedy po troche zakrecona jestem po tym bolu głowy

Andziulina moj maly jak sprobowal Aptamil 2 to juz nie chcial pozniej 1 - tak mu smakowalo, ze teraz nie chce 3:eek: wogole wybredne to moje dziecie:-(i troche sie martwie bo do grubasow nie nalezy - wazy 7600 a to wcale nie zaduzo:zawstydzona/y::-(

Agusiek, ja tez nie napisalam jeszcze, jakie przeboje mielismy z FISEM. Ciagle cos musielismy dosylac, moja byla szefowa nie byla chetna do wspolpracy, a przeciez jej obowiazkiem bylo wydac mi wszystkie dokumenty- P45 i P60. I tak wkolko cos...:eek: Ale w rezultacie wyrownali nam od 2. lutego do polowy maja:cool2: Bylo sie z czego cieszyc i bylo za co poszalec:-D
Co do dywanu, to my kupilismy dokladnie ten sam tylko ze rok temu...:wściekła/y: Ada miala wtedy 3 miesiace wiec jakos z ta wylazaca sierscia dawalismy rade- pomijajac fakt, ze codziennie musialam odkurzac, bo mi takie pytony fruwaly po salonie, ze szok:szok: Na sam koniec dywan wyjechal do nieuzywanej sypialni dla gosci i tak tam sobie milo wyglada:-)
Piszesz, ze Nikos nie chce jesc dan z wiekszymi kawalkami... Dawaj mu codziennie po 1-2 lyzeczkach, to sie przyzwyczai;-)

Madbebe, ja bym zrezygnowala z poszukiwan tego jedynego... Smoka w sensie:-) My tak samo kupowalismy kilka roznych rodzajow- Nuk, TT, Avent i d...!!! Nie zassala zadnego. Wiem, ze dobrze by bylo gdyby sobie possala, bo takie niemowlaczki maja silna potrzebe ssania i to je uspakaja. Ale skoro nie chce, to nic nie zrobisz... Tylko uwazaj, bo jak bedzie juz swiadoma swojego ciala i odkryje, ze ma paluszki moze jej zasmakowac kciuk. A od tego juz o wiele trudniej odzwyczaic niz od smoka.

A my dzisiaj bylismy na tym kiermaszu zabawek i tak Ady "skromna" kolekcja powiekszyla sie o kilka fajnych pierol:-D Kilka nieuzywanych zabawek zanieslismy ale za to i sporo tego przytargalismy a zaplacilismy tylko... tedeeeee... €19!!!!!!

dziewczyny ja na małe zakupy pojechałam a wy tyle naskrobałyście:eek:

mamo ady ja tez zawsze mam pecha z butami:wściekła/y:i to mnie najgorzej wkurza:sorry:
a na ten wózek to poczekam jeszcze ze 2 dni i jak nie dojedzie to ich sama znajde w tym Cork-u:crazy:

andziulina ja sie razem z lubiczanką wybieram na porodówke zeby nam raźniej było:-D

ewelcia współczuje ja nie lubie brac tabletek i jak mnie głowa boli to lepiej do mnie nie podchodzic:-(

agusiek no tak Szymonek jak tylko dojedzie wózek będzie wyskakiwał:-D
łóżeczko juz ma gotowe:tak::-D

ide firaneczki powiesić:-p

Andziulina moj maly jak sprobowal Aptamil 2 to juz nie chcial pozniej 1 - tak mu smakowalo, ze teraz nie chce 3:eek: wogole wybredne to moje dziecie:-(i troche sie martwie bo do grubasow nie nalezy - wazy 7600 a to wcale nie zaduzo:zawstydzona/y::-(
Agusiek - a kiedy podałaś mu tą 2? sama nie wiem, czy zostać przy 1 czy kupić tą 2...

MartaF - faktycznie jeszcze Lubiczanka. przynajmniej będzie Wam wesoło - jak tylko w tym samym terminie wylądujecie na porodówce:-D

madbebe - nie zmuszaj malutkiej do smoczka. mój też nie chciał na początku i w sumie do tej pory nie przepada za smokiem. czasami, jak ma zły dzień, albo potrzebę possania, to złapie, ale i tak jak uśnie, to wypluwa. a co do gp, to my jesteśmy u dr Cudo. możliwe, że nie mają jej w swoim rejestrze, bo zmieniła adres. nie przejmuj się tylko zapisz się do Cudo (ona prowadziła Twoją ciążę?)

Madbebe, ja bym zrezygnowala z poszukiwan tego jedynego... Smoka w sensie:-) My tak samo kupowalismy kilka roznych rodzajow- Nuk, TT, Avent i d...!!! Nie zassala zadnego. Wiem, ze dobrze by bylo gdyby sobie possala, bo takie niemowlaczki maja silna potrzebe ssania i to je uspakaja. Ale skoro nie chce, to nic nie zrobisz... Tylko uwazaj, bo jak bedzie juz swiadoma swojego ciala i odkryje, ze ma paluszki moze jej zasmakowac kciuk. A od tego juz o wiele trudniej odzwyczaic niz od smoka.

andzulina - tak,Cudo prowadzila moja ciaze. Tak tez myslalam zeby sie do Niej zarejestrowac a Ona po prostu wezmie sobie nasze papiery od Blach i tyle.Dziwi mnie to tylko bo jak bylam z moim A. na emergency jakis miesiac temu i podalam im jej nazwisko jako naszego GP to mieli jej dane..:eek:
Dzieki za info :-)
mama_ady - tak chyba zrobie.Odpuszcze z tym smokiem.Tyle tylko ze bede uziemiona w lozku,z mala przy boku,ale moze przejdzie jej z czasem.
A z tym ssaniem kciuka..Polozne tutaj mowily mi ze to normalne u malych dzieci,bo w brzuchu tez ssaly i ze nie ma co sie wkrecac-samo przejdzie.Nie wiem,mala jeszcze lapek do buzi nie pcha za bardzo.Moze nie bedzie:-p

Agusiek - a kiedy podałaś mu tą 2? sama nie wiem, czy zostać przy 1 czy kupić tą 2...

MartaF - faktycznie jeszcze Lubiczanka. przynajmniej będzie Wam wesoło - jak tylko w tym samym terminie wylądujecie na porodówce:-D
my sie umówiłyśmy ze jak ja będe jechała to zajade po nią a jak ona to ona po mnie:-D:-D

reklama
ojejciu jak ja was zaniedbalam weszlam tylko na chwil kilka do was ,ostatnia strone przeczytalam i az mi glupio musze nadrobic ale to pozniej....:zawstydzona/y:
moje malenstwo dzisiaj strasznie placzliwe przebil jej sie juz kilka dni temu zabek i mysle ze dopiero dzisiaj to odczowa albo spi albo placze budzi sie z wielkim krzykiem smaruje jej dziaselka ale to az tak bardzo jej nie pomaga.... a ja zmeczona bo wstawalam kilka razy w nocy i jeszcze teraz Jula mi caly czas na rekach wisi... odlozylam ja na chwile i czekam az znowu sie przebudzi z placzem w pelnej gotowosci... azzz mnie serce boli :-(

Do góry