reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyno jeszcze nie nasz czas !!!!!!!!!!!!
Patryk urodzil bardzo maly 1460 gram i 40 cm dlugi w 34 tygodniu- nie rosl we mnie gdyz nie mialam wod plodowych saczyly sie dlugo zanim zorietowalam sie ze ciekna !

Filipek juz w 30 tygodniu wazyl ponad 1600 ! :)
No mam nadzieję, że jeszcze posiedzi w brzuszku:tak: mój w 29 tyg 1360g zobaczymy jak teraz będzie bo wizytę mam 30 Paź:-). No jakaś strachliwa jestem

reklama
Nie zdarzylam was doczytac musze zmykac do gina trzymajcie kciuki:) Juz czuje ze cisnienie skoczylo ;/
Koszule tez wezme 2 na bank i podkoszulek mojego T a ze wstawaniem to tak jak mowicie najpierw na boczek a pozniej do gory i jest git;) Buzka do pozniej

Temat rzeka-mam dość mojej teściowej!!!!!!! Ona jest pokręcona!:wściekła/y: Jeszcze się mały nie urodził a już mojemu dogryza, żeby patrzył jak swojego syna będzie wychowywał jak tylko na coś jej uwagę zwraca! KUR...:wściekła/y:
A jak na obiedzie u niej byliśmy i Artur zaproponował, żeby kiedyś kompot zrobiłą do obiadu bo on lubi-to była tylko propozycja a ona się przy mnie wydarła, że on nie będzie jej pouczał i się rządził!:wściekła/y: Dość mam jej

Ja bym chyba do takiej tesciowej wiecej na obiad nie szla. Moze zmienilaby gadke jakbyscie wy ja do siebie na obiad zaprosili? Kazdy chce byc rozpieszczany;-):-p I najlepiej jak bys jej kompot podala:tak:

Ciekawe za ile zaczniemy się rozpakowywać tzn. która kiedy po jutce
No zacznie sie niesodziewanie napewno. Jedynie te dziewczyny, ktore beda mialy zapanowane konkretnie cesarki beda wiedzialy na czym stoja. Reszta bedzie czekala na piewsy skurcz. No i prawda taka, ze czesc z nas rozpakuje sie jeszcze w listopadzie, wiekszosc w gudniu i niedobitki w styczniu.

dobre ale sie usmiałam z tego ja chce do mamy
:-D:-D

Ja też tak nieraz mam :p zawsze mówię mojemu, że chcę do mamy jak nie słucha tego co mi dolega :p

Kobieta, kobietę zrozumie, tym bardziej powinna to uczynić matka, moja tak przeżywa, ze z Nas dwóch to ona się zachowuje jakby miała rodzić hehe :) KOCHANA JEST!

Ja slyszalam ze cytologii w ciazy sie nie robi:no:podobniez nie ma ona sensu:no:

A jednak się robi :tak: wklepują dane z GR cytologicznej do książeczki ciążowej, ja miałam już raz robioną jeszcze raz bedzie przed porodem :)

Ja też tak nieraz mam :p zawsze mówię mojemu, że chcę do mamy jak nie słucha tego co mi dolega :p

Kobieta, kobietę zrozumie, tym bardziej powinna to uczynić matka, moja tak przeżywa, ze z Nas dwóch to ona się zachowuje jakby miała rodzić hehe :) KOCHANA JEST!

A jednak się robi :tak: wklepują dane z GR cytologicznej do książeczki ciążowej, ja miałam już raz robioną jeszcze raz bedzie przed porodem :)
Ja tez mialam cytologie robiona w ciazy ,nawet w karcie ciazy jest do tego odpowiedni plac na wpis!

Ja byłam na stycznióweczkach bo termin z OM mialam na 4,01 a teraz z USG wyszedł mi na 14,12 i mały ponoć jest duży jak na ten tydz, ja się boję,że urodzę dużo wcześniej niż powinnam i mam przeczucie że to już wkrótce. a to ze względu na to,że Antoś ma położenie główkowe nisko schodzące i nic dosłownie NIC mi nie wolno robić prócz leżenia. Gin mi pow.że jeśli będę leżeć to do połowy grudnia może donoszę ale jeśli oleje jej rady to na porodówke mogę jechać wcześniej niż mi się wydaję. I teraz boje się bardzo,że coś będzie nie tak, bo czasem jak chodzę po domku np. przy robieniu obiadku to czuje jakby Mały chciał wyjść,czasem czuję dziwne parcie.

Mamy praktycznie identyczną sytuację mój mały identycznie ułożony i też mam leżeć, leżę 3 tydzień. Też mnie ginka postraszyła że to 8 m-c i uważać.:tak:

Poleciałam do kuchni po gruszeczkę mmmm, i już mi się humor poprawia. A jak u Was z porodami rodzinnymi? Będziecie płacić za osobną salę itp czy zamierzacie rodzić na zwykłej?? No i z mężem czy bez?

reklama
To co jest ta strona 2000 juz czy nie? Ide po Alka do szkoly zaraz. Zupy juz zjadlam 2 talerze i powoli czas na drugie.
Fotki jakies swieze moje przydalby sie powklejac i poogladac wasze. Na to pewnie potrzeba by mi kolejnego wolnego dnia.

Za 2 godziny jedziemy do Ikei po komode, materacyk do Mothercare sprawdzic upatrzony wozek. No wlasnie macie juz wozki wybrane?

Emwu Ty juz w PL jestes? Wkleilas gdzies fotki domku?
U nas mury pna sie do gory narazie.

Do góry