reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hello, witam wszystkie mamusie...

Jestem, jestem Lubiczanko;-)
A my taki zaganiany dzien dzisiaj mamy...
Najpierw wizyta u GP- Ada dostala antybiotyk. Niby wszystko dobrze, nic zlego nie slychac na oskrzelach czy plucach ale za dlugo ta infekcja juz w niej siedzi wiec trzeba ja ostrzej potraktowac.
Bylismy tez w Couty Council po ten wniosek na chate socjalna i ostro sie za to bierzemy od jutra. Mam nadzieje, ze nam sie uda a nie tak jak z tym przekletym paszportem:wściekła/y::wściekła/y: Aaaaa, no tak!!! Jeszcze sie nie "chwalilam"... Dostalismy dzisiaj znowu odpowiedz, ze mamy cos tam uzupelnic i doslac Adama payslipy za okres, gdzie go jeszcze w Irlandii nie bylo:wściekła/y::wściekła/y: Zadzwonilismy wiec do milej pani, zeby wyjasnic a ona nam na to, ze jedno z rodzicow musi byc w IE przez 3 z 4 ostatnich lat... tyle, ze chodzi o okres przed urodzeniem sie dziecka!!!:wściekła/y::wściekła/y: Szkoda, ze nawet na ich formie nic o tym urodzeniu nie wspomnieli.... Nie mowiac juz nic o tym, ze podana byla dokladna data, kiedy A przyjechal do IE, wiec gdyby ktos bystry wychwycil blad od razu, nie bylo by zawracania dupy, szukania, zalatwiania, lazenia... Mogliby od razu napisac, ze nam sie nie nalezy, bo za krotko jestesmy!!! Ahhhh, szkoda gadac...!!!

Kupilismy wkoncu buty dla Ady. Nie powiem, zeby byly do konca takie jak chcialam ale przynajmniej nie bede sie martwila, ze jej nozki zmarzna. A na porzadne i do tego ladne buciki musimy poczekac az znajdziemy sie w PL. I to chyba bedzie pierwsza rzecz, ktora zrobie jak przylece- wybiore sie na podboj sklepow!!! Co jak co ale jednak w PL jest wybor przeogromny w porownaniu do tej zacofanej Irlandii!!!

Anineczko, zwloki termometru zanies do apteki. Tam na pewno sie nimi zajma:-D

No coz. Ide konczyc obiadek a z Wami "pogadam" pozniej:-)

reklama
no dobra... to napisz mi jak to wygląda - wtedy zmobilizuję się i będę robić wszystko, żeby tego uniknąć.
Misia - tylko że oczko Igora jest całe zalepione, ropka dosłownie się leje :-( i ma kolor zielony, a ostatnio nawet podbarwione krwią:szok: dlatego trochę panikuję:sorry: a jeszcze śluzówka i powieka też jest zaczerwieniona...:eek: a nawiązując do twojego Ala - może klimat w PL mu podpasował? dlatego tak ładnie je i śpi:tak:
dziewczynki - a czy to normalne, że moje dziecię w wieku prawie 2 m-cy zjada 200ml butli???:eek: wg norm to powinien zjeść 150...
To tylko się cieszyć,że ma taki świetny apetyt!:tak:
A co do zatkanego kanalika to prawda,że często samo przechodzi,ale czasem potrzebny jest jednak zabieg.Okulistka mi powiedziała,że dlatego w Polsce robią to tak małym dzieciom,bo one się jeszcze nie potrafią zbyt wyrywać:szok::szok::szok:,dostają tylko jakieś miejscowe znieczulenie,ale jest to z troski o zdrowie maluszka,bo potem gdy już jest starsze,trzeba mu podać narkozę,żeby się nie kręciło podczas zabiegu.
A zabieg?...Napiszę Ci tak jak mi okulistka powiedziała:hmm:"Zabieg jest bezkrwawy i łatwy, jednak wygląda okropnie i rodzice powinni się zastanowić, czy wytrzymają taki widok. Do kanalika wprowadzana jest stępiona igła (od strony kącika oka) którą wpuszczana jest sól fizjologiczna, a jeżeli nie wycieknie nosem inną igłę do przebicia (również tępa)"..Zerżnęłam ten opis z netu,bo nie umiałam ubrać w słowa tego jak ona mi to opowiedziała,ale właśnie mniej więcej tak:shocked2:
Ale,wiesz choć brzmi to paskudnie,przecież wszystko jest robione przez fachowców i po to,żeby dzieciaczkowi ulżyć i pomóc:tak:.Ja jednak cieszę się,że w naszym przypadku obyło się bez....Ale gdybym nie dała rady przetkać,oddałabym syna w ręce okulisty.

mamuśki cały dzień coś dzisiaj leniu****ą:tak:
a mój wózeczek do jedzie około 24.00:szok:ciekawe jak ja doczekam tej godziny bo ja zawsze o 21 już sobie chrapie:sorry:

Witam z wieczorka!!!!
Marta a Ty jeszcze tu??? zartuje oczywiscie:-p
Chyba mam sporo czytania co??? kurde dzis nawet nie zagladalam do eas poprostu w ciagu dnia nie mam jak,moj szym jest takim rozrabiaka ze na chwile go nie moge zostawic samego!!! nawet w lozeczku nie chce zostac na 5min jak chce wyjsc do lazienki bo on woli raczkowac po podlodze:cool2:

Witam wieczorowa pora

Witam Mamusie!!!
Jeden dzień przerwy i już 5stron do czytania:szok:
MartaF-tylko Ty mi pamiętaj podjechać tu po mnie;-):-Dw drodze na porodówkę:happy:.I nie stresuj się kurierem...Choć dziwne troszkę,że wczoraj byli w pl,a dziś mają już Ci dostarczyć przesyłkę:confused2:Samolotem podróżują,czy jakie co?Ale spokojnie:tak:Bo ja się też zacznę stresować,choć do mnie maja dojechać w weekend:eek:
Jola24-na moim profilu są zdjęcia z pokoików moich dzieci-z naklejaskami na ścianę.Wydaje mi się,że prezentują się całkiem,całkiem...W każdym bądz razie jakoś tak ożywiają pokój...Choć przyznać muszę,że jeśli ktoś ma talent malarski sam wyskrobie cudo,że głowa malutka:tak::-)
A ja znowu padam na pysio-wczoraj pojechaliśmy po10-tej do Clonmel i...wszystko od12-ej:wściekła/y:,no to dajemy do Cork:-D.I jak na złość chyba jakieś choróbsko się do mnie przykleiło-a teraz smary po kolana,głowa i gardło boli(nie wiem co bardziej:-()...
Poza tym-witam nowe Dziewczynki:tak::laugh2:
Gastone-jak tam imieninowy wieczorek?
A teraz lecę,bo dzieciątka moje na dole czekają,ażeby mamusia z ubraniami zeszła:sorry:
Miłego dnia drogie Panie:-)

Super faktycznie wygladaja, bardzo podobaja mi sie kubusie ale czy pasuja dla chlopca?:sorry:

Ja tez uzywalam tych naklejek , sa super.A co dywaniku to nie nie maja tutaj ale w ikei sa ladne dywany i fajnej jakosci.Ja kupilam taki ostatnio.Kosztowal tylko 19 euro.

Wiem wlasnie ze w Ikei super ceny sa ale mam troche daleko:-( bede szukac dalej jak nie to kupie jakis niedziecinny:sorry:

Mnie juz stres lapie nie na zarty, co noc przez sen jakies zakupy robie, T sie juz smieje zebym wczesniej spac chodzila bo sie nie wyrobie z tymi zakupami:-D:-D

Dobrej nocki

Witam z wieczorka!!!!
Marta a Ty jeszcze tu??? zartuje oczywiscie:-p
Chyba mam sporo czytania co??? kurde dzis nawet nie zagladalam do eas poprostu w ciagu dnia nie mam jak,moj szym jest takim rozrabiaka ze na chwile go nie moge zostawic samego!!! nawet w lozeczku nie chce zostac na 5min jak chce wyjsc do lazienki bo on woli raczkowac po podlodze:cool2:
oj uwierz mi ze chciałabym zeby juz wylazł bo ledwo łaże:baffled:

Mnie juz stres lapie nie na zarty, co noc przez sen jakies zakupy robie, T sie juz smieje zebym wczesniej spac chodzila bo sie nie wyrobie z tymi zakupami:-D:-D

Dobrej nocki
:-D:-D:-D:-D
Może na spacery chodź we śnie bo z torbami pójdziecie :-D

Termometr oddaliśmy do apteki.Panie były bardzo zdziwione bo to pierwszy raz przyjęły taki ekwipunek.
Ale były zachwycone i powtarzały "Good move,good move" :-D

Antek na antybiotyku :confused2:

Antek na antybiotyku :confused2:
No,przedszkole się zaczęło,cio?:wściekła/y:Ciekawe jak to będzie gdy Radek zacznie chodzić...
mamuśki cały dzień coś dzisiaj leniu****ą:tak:
a mój wózeczek do jedzie około 24.00:szok:ciekawe jak ja doczekam tej godziny bo ja zawsze o 21 już sobie chrapie:sorry:
Najważniejsze,że wreszcie i w ogóle jedzie;-):tak:
U nas tak wieje,że pół "Miłości" mi zacinało:angry:,a mój mąż miał dokręcić już dawno antenę,ale przecież zawsze jeszcze jest czas:eek:Jakby mu mecz zacinało to by już dawno zrobił co trzeba:tak:
Idę dziecko moje położyć:happy:

reklama
Hejo mamuśki!!!

My już w nowej chatce, jest super! Dziś oddaliśmy klucze ze starego domu i czekamy az agencja wszystko sprawdzi i oddadzą depozyt
Eryk byl dzis pierwszy raz w nowym przedszkolu, niestety powtarzał w kółko że woli polską szkołe :sorry:

Dziewczyny z Galway, czy wy szczepiłyście dzieci przeciwko gruźlicy????
Ja chciałabym zaszczepić Emme, ale nie wiem gdzie sie zgłosic itp

Andziulina mój Eryk tez duzo pił, a Emma jeszcze nigdy nie wypiła wiecej niz 150, wiec nie martw sie , kazde dziecko jest inne, mojej kolezanki tez 2miseieczne piło 200ml, takze myśle ze to normalne

Do góry