reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja ide skonczyc zupe pieczarkowa i dzis zalegam z kompem na fotelu, pilot w zasiegu reki i butla z woda ... wstalam rano to mialam nogi ok ... teraz mam juz takie banie ze masakra !!! mam straszne uderzenia goraca /jak mniemam po tabletkach/ i mi jakos slabo ... postalam chwile w kuchni i juz nie dawalam rady !! widze ze robota dzis na raty !!

a ja widzę, że dzisiejszy dzień nie należy do najlepszych...:confused2: leż jak najwięcej z nogami w górze.

reklama
A masz jakieś rozwarcie albo coś??? Bo mi też naciska na szyjkę...czasem to aż boli a nie kazał mi leżeć!
aga no właśnie bardzo się zdziwiłam jak mi ginka kazała leżeć i się nie ruszać :-( Zrobiła mi USG szyjki i powiedziała, że 'tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej'. Ale co to qrna znaczy :wściekła/y: Wg. mnie mam dobry opis: szyjka twarda, zamknięta, 31,1mm -> przecież ta szyjka jest długa jak polska autostrada :confused2:
Bardzo się przestraszyłam jak mi powiedziała o możliwym porodzie za 2 dni :szok: i na wszelki wypadek nie ruszam się za bardzo :no:

Jutro mam wizyte, pytałam pielegniarki o przyczyny nagłego bólu nerki , powiedziała, że możliwe bo sie często w ciąży zdarza, że mógł zalec mocz w nerkach :/

Dobra już Wam nie biadolę, nie ja jedna przecież mam dolegliwości i nie ostatnia, dosyć smutków! :( wystarczy, że na dworzu smutno .......

W ciąży występuje bardzo duży ucisk na nerki a do tego zmienia się sposób filtracji-jakby na to nie patrzeć mocz filtruje się podwójnie i jest to całkiem normalne a już szczególnie jeśli boli Cię prawa nerka
pewnie dostaniesz urosept na poprawę

hemoglobina powyżej 11 też nie jest taka zła bo z tego co piszą dziewczyny to chyba każda w ciąży ma na takim poziomie

Jutka-wyściskaj od nas Maleństwa!!!
Pauluś-u mnie dopiero się mgła rozrzedza
Aśka mój mąż też mówi,że mam olać rozstępy :-p
lecę dalej

Ja też mam dzisiaj strasznego lenia, zrobiłam sobie wolne i nie poszłam do pracy, wyprawiłam chłopaków i miałam iść spać,- strasznie chce mi się spać- ale nie chciało mi się iść do góry, bo znowu narkotyk mnie wciągnął- czyli forum, snuję się po domu i nic. Chciałam oglądnąć łóżeczka i wózki ale nie chce mi się jechać do miasta- koszmar.
Jak w wierszu.:-D:-D:-D:-D

Nessi, uspokój się to po pierwsze, a po drugie nie ma tragedii! wyniki krwi nie takie złe, lepsze niż moje niech cię to pocieszy. nerkami tez aż tak bardzo się nie martw, bo gdyby była jakaś szalejąca infekcja to nawet po siusianiu byłoby mnóstwo bakterii i innych nieprawidłowości. a pęcherz nie koniecznie trzeba leczyc lekami, jeśli to nie jest ostra infekcja, wystarczy więcej pić,bakterie się wypłukują i czasem problem samoistnie ustepuje. boli cie nerka, ale to nie musi być infekcja, jest uciśnięta to też przecież może powodować ból. poza tym w ciąży często się zdarza takie cudo jak kolka nerkowa. czasami pomaga właściwie ułożenie ciała, kąpiel, no-spa, opij się rumianku.
dużo pij, jedz żurawiny albo łykaj żurawit jak dziewczyny polecały, w ciąży przy problemach z pęcherzem można też urosept. a i co bardzo ważne, ciepło się ubieraj!
wiem co mówię w pierwszej ciąży miałam wielki problem z nerkami, obie powiększone, wodonercze, zastój itd.

zgadzam się-najgorsze co może być to zastój moczu spowodowany zapaleniem
ja w ciąży brałam już 4 razy antybiotyki na to i to po dwa tygodnie z czego lekarz nie był zadowolony ale nie było innego wyjścia-puchłam bo woda zalegała i nie mogłam się w ogóle wysikać
ale przy kamicy to raczej normalne:tak:

witam się.. :)
Nessi , Kasia.. będzie dobrze laseczki... !! nie smuccie się wynikami bo to dzidziusiom nie pomaga.. a one przeciez wszysto odczuwają.. główki do góry :*

reklama
Do góry