reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja mam starszego brata w Rzymie ! MIeszka tam juz dobrych kilka lat z rodzinka swoja i raczej tam zostana ! NO ale ten jak zapoda lasagne albo spagetti to ja wymiekam !!!!!!!!!!!!!! I choc by mi tlumavczyl 10 razy jak robi ,nigdy nie zrobie takiego jak on ! Smieje sie ze lata wprawy - byc moze :eek:

no i jeszcze oni tam maja lepsze makarony i sosy ... ja jak pojechalam do wloch to przyjechalam z mega iloscia wina, sosow i makaronow !!!

reklama
Witam!
U mnie jest chyba coraz gorzej,czuje sie slabo wiecjutro ide do lekarza,dzis nie bardzo moge bo meza nie ma a ja musze zostac z cora,poty na mnie wchodza,jestem cala mokra,zjadlam sniadanie i ide do łozka.
Teraz juz wszystkie pewnei przewracaja sie na drugi bok wiec moze nawet uda mi sie posta pod postem zapodac;-)

Dziele sie z wami moja radosna nowina. Bylam dzisiaj na usg 34 tyg i dzidzia ma sie wspaniale. Wymiary idealne jak na ten tydzien ciazy. Z nerkami wszystko dobrze, nie widac zadnych nieparwidlowosci. Plynu owodniowego mam pod dostatkiem (a nie jak starszyla mnie GP malowodzie). Malenstwo wazy juz 2215g (a ja z racji, ze przytylam na chwile obecna 4,5 kg myslalam, ze bedzie malenkie), siedzi juz gleboko glowka w dol, no i potwierdzilo sie, ze bedziemy mieli coreczke. Widzialam na wlasne oczy jej malenka sikulke. Jestem przeszczesliwa, ze wszystko jest dobrze i prosze Boga zeby tak zosalo:tak:
Tym radosnym dla mnie akcentem zegnam sie z wami mile panie do jutra.

Aaa mam pytanko. Nie wiem czy juz byla o tym mowa, bo o jedzonku to codziennie cos sie przewija, ale...: Robicie zapasy na "po porodzie"? Mam na mysli jakies pomrozone, popieczone kotleciki, pierozki itp? Ja mialam troszke zrobione po Alku i naprawde to duzy komfort nie myslec co na obiad w pierwszych dniach pologu.

No i wspaniala nowina:-)oby tak tylko dalej;-)a tak wogole to podziwiam ze ty taka opanowana i ze jeszcze nie przygotowana:tak:no ale skoro jest dobrze to chyba nie ma sie co spieszyc;-)a do pracy to ja sobie nie wyobrazam na takim etapie ciazy chodzic:no:no ale juz niedlugo;-)

Cieszę się że wszystko ok ale Aśka ty mnie nie strasz!!!! Mamy ten sam termin i jak piszesz że jeszcze tylko miesiąc...:szok::szok::szok: Zaczynam się bać:eek:
Hahhah no tak mi ginek powiedzial ! ze od 20 listopada mam sie szykowac !wiec jak by nie patrzec 4 tygodnie mi zostalo ,co prawda moge nosic do terminu ale szczerze w to watpie tym bardziej ze maluszek jest dosc duzy !
NO co sie boisz ! bedziemy rodzic razem i tyle ahahhaahh ! ( ja tez sie boje ) :-D

a ja wogole nie wiem co wy sie dziwicie :) ja dzis pojechalam po bulki na sniadanie i mezusiowi mowie "zrob kakao" wracam a on stoi nad garnkiem z mlekiem i czeka na mnie :) pytam co jest a on na to "i tak najlepsze kakao robisz ty" ... i wez tu goscia nie walnij !!!

ide zanurkowac w wannie :)
hahahahahahh piekny jest !
Matko Boska to ja chyba powinnam po rekach mojego calowac za te pierogi - doslownie muwie i mam ahhaah !

Zaproszenie puscilam juz wczoraj :) wiec musisz je gdzies tam miec :)
Co do spojenia łonowego:eek: sie mi rozchodzi i oby sie nie rozeszlo bo wyladuje w pasach i hamakach po porodzie !Qurwa !
Boli mnie szczegolnie bardzo w nocy ,nie moge sama wstac z łóżka normalnie czuje jak mnie kosc boli i sie rozchodzi na boki :szok:.Nie moge nogi podniesc ,kucnac itp.
Jest dzien ze jest dobrze i nawet daje rade ale juz nastepnego dnia boli jak cholera...gin moj gada ze nic z tym nie zrobimy wiazadla czy chrzastki sie rozchodza i odczuwa to,jedyne jak mozemy temu zapobiedz to lezenie !Co nie jest powiedziane ze lezac sie nie rozejde ! Fajnie nie ? :cool2:

Ale wcale tak nie musi byc ,wierze ze bedzie dobrze i staram sie o tym nie myslec ...

Oj kochana to uważaj kurczę jak my kobiety mamy przekichane w tej ciąży. Mężczyźni ciąże naszą odczuwają najbardziej podczas porodu bo wtedy się boją bardzo o nas i o malenstwo. Ale co do opisu tego jak się czujesz i w ogóle pasują idealnie do tego co ja odczuwam i teraz ciut sie martwie ze moj gin tego nie widzi. w czwartek mu powiem ze te bole sa nie do wytrzymania i zeby dokladnie tam wszystko zbadal!!!
A zaproszenie znalazlam wczoraj:p troche ciemna masa ze mnie bo nie wiedzialam gdzie tego szukac ale jakos przypadkiem mi sie udalo, nawet sama nie wiem jak to zrobilam:)

witam sie z ranka, ja juz po sniadanku i poczytalam was troche :)
daffodill co do spojenia to moj lekarz tez mi powiedzial ze nic na to nie poradzi i po prostu taki moj urok ... wiec nie ma sie co martwic !! no i powtarza mi ze "mam pozwolic sobie pomagac i sie soba opiekowac !!! bo potem bez szans !!"

ja dzis zabieram sie za upieczenia ciasta ... pieke cytrynowca i tasiemca :) narazie musze upiec biszkopt i ciasto do tasiemca a popoludniu albo jutro zrobie masy :)

O jaaaaa.... ale bym sobie zjadła cytrynowca:) Jak wy tak piszecie to ja później po domu szaleje i sama tworzę... tymbardziej że od wczoraj mam szczególne zachcianki na słodycze....

Dziewczyny błagam nie szalejcie dziś za bardzo:-)
Już mąż pojechał po teściową i jak się zabierzemy za robienie tych pierogów to do wieczora ty nie zajrzę:no:

Mea trzymaj kciuki bo wczoraj zapeklowałam twój karczek a dziś będę piec!!! Nie wiem tylko czy dość tego czosnku dałam ale w lodówce tylko to czuć;-)

Do dziewczyn po wizytach...super że wszystko ok

Kopciuszku a ty do doktora

Leżące wypoczywać:-)

Dobra bo podjechali..........

reklama
Teraz juz wszystkie pewnei przewracaja sie na drugi bok wiec moze nawet uda mi sie posta pod postem zapodac;-)

Dziele sie z wami moja radosna nowina. Bylam dzisiaj na usg 34 tyg i dzidzia ma sie wspaniale. Wymiary idealne jak na ten tydzien ciazy. Z nerkami wszystko dobrze, nie widac zadnych nieparwidlowosci. Plynu owodniowego mam pod dostatkiem (a nie jak starszyla mnie GP malowodzie). Malenstwo wazy juz 2215g (a ja z racji, ze przytylam na chwile obecna 4,5 kg myslalam, ze bedzie malenkie), siedzi juz gleboko glowka w dol, no i potwierdzilo sie, ze bedziemy mieli coreczke. Widzialam na wlasne oczy jej malenka sikulke. Jestem przeszczesliwa, ze wszystko jest dobrze i prosze Boga zeby tak zosalo:tak:
Tym radosnym dla mnie akcentem zegnam sie z wami mile panie do jutra.

Aaa mam pytanko. Nie wiem czy juz byla o tym mowa, bo o jedzonku to codziennie cos sie przewija, ale...: Robicie zapasy na "po porodzie"? Mam na mysli jakies pomrozone, popieczone kotleciki, pierozki itp? Ja mialam troszke zrobione po Alku i naprawde to duzy komfort nie myslec co na obiad w pierwszych dniach pologu.

Super wiesci kochana !!!!!!!!! Az sama jestem ciekawa ile wazy moj syneczek !

Do góry