reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Anineczka wymocz nogi w goracej wodzie zaloz skarpety i hop do wyra!!!
Powiedz mezulkowi zeby przygotowal goraca herbatke z miodem i cytrynka albo mleko z maslem miodem i czosnkiem!!!!!!!!:-)

czesc dziewczyny!
wiesienka123 - serdeczne gratulacje!słodka,śliczniutka dziewczynka!niech sie zdrowo chowa:tak::-)

co z moim brzdącem robic to ja juz nie wiem:no:od 2-3 dni sypia sobie po godzince,budzi sie i do cyca.W nocy to samo.Bylismy u Cudo,na wadze przybiera lasnie,jak to Pani dr powiedziala-nie ma zadnych zastrzezen,co nie zmienia faktu ze chodze jak zombi:eek::szok:Podejrzewam ze sie po prostu nie najada,moze mam za chudy pokarm.Mama radzi mi pojesc troche tlusciej i ze pomoze..Tylko kiedy gotowac?
Wasze malenstwa tez wydawaly takie dziwne odglosy?-jakies charczenie itp.jakby miala cos na pluckach i potrzebowala odkaszlnac..:shocked2:
ja juz glupieje:rofl2:
milego dzionka,u nas slonce wiec i Wam zycze!

czesc dziewczyny,
chcialam sie pochwalic corcia, ktora urodzila sie 05/10, wazyla 3390 i 54cm dlugosci, mialam cesarke, poniewaz nasze dziecko nie chcialo sie obrocic i do samego konca bylo ulozenie poprzeczne, juz teraz czuje sie lepiej, Joasia spi calymi dniami i grzecznie jje coraz wiecej, a oto fotki zaraz po uordzeniu,:-)

Śliczna córcia, gratulacje. Imię ma przeurocze:-D:-D:-D:-D

czesc dziewczyny!
wiesienka123 - serdeczne gratulacje!słodka,śliczniutka dziewczynka!niech sie zdrowo chowa:tak::-)

co z moim brzdącem robic to ja juz nie wiem:no:od 2-3 dni sypia sobie po godzince,budzi sie i do cyca.W nocy to samo.Bylismy u Cudo,na wadze przybiera lasnie,jak to Pani dr powiedziala-nie ma zadnych zastrzezen,co nie zmienia faktu ze chodze jak zombi:eek::szok:Podejrzewam ze sie po prostu nie najada,moze mam za chudy pokarm.Mama radzi mi pojesc troche tlusciej i ze pomoze..Tylko kiedy gotowac?
Wasze malenstwa tez wydawaly takie dziwne odglosy?-jakies charczenie itp.jakby miala cos na pluckach i potrzebowala odkaszlnac..:shocked2:
ja juz glupieje:rofl2:
milego dzionka,u nas slonce wiec i Wam zycze!

Moja w dzień też tak śpi:tak:, do południa to nie bardzo mogę się ogarnąć, bo jak tylko wyjdę z pokoju to zaczyna płakać i trzeba troszkę poprzytulać. Za to w nocy śpi rewelacyjnie:-D:-D:-D. Wczoraj nawet przespała swoją kąpiel, ale szkoda było mi jej wybudzać. 6 godzin snu bez przerwy, no ale to przez zabawy z tatą:-):-):-).

Dzisiaj zrobiliśmy zdjęcia do paszportu:-), ciężko było. mam nadzieję, że chociaż dobre są i nie będziemy musieli po Dublinie biegać w piątek. Acha, byliśmy u naszej nurse- Ania waży 3500:-):-):-), przybiera na wadze aż miło.

Wszystkim chorowitkom zdrówka:-):-):-)

witam sie i ja :-)

jola24 bomba te naklejki- nosze sie z zamiarem,ale te co tu widziałam troszku drogawe:sorry: a te co zamowiłas- to przysla Ci prosto tu? i jak liczą przesyłkę? bede wdzieczna za odp.:tak:

wisienka123 jakie rzęsy ma mała:szok: słodka... no i gratulacje :tak:

anineczka zdrówka :sorry:

U Miśki mojej w szkole jutro hallowenowe party.I nastepny tydzien caaaały wolny:confused2: chyba jednak wolę jak jest te pare h w szkole:-D

Szanowny bedzie zaraz- trza udac ,ze komp mnie nie interesi i go odłozyc:-D

Milego popołudnia. Leje, swieci, grzeje i znow leje :eek:

Nie, przesylaja do mamy a ona do mnie:sorry:, niektorzy sprzedawcy podobno przesylaja za granice ale nigdy nie praktykowalam:cool2:

Nie nie pisz :-D:-D:-D:-D
Zrobię tak jak mówi Ewelcia.:tak::tak:
A wieczorem wezmę pod uwage Twoją poradę :cool2::-D:-D
Mówisz,że Tobie to pomaga?

A propo zainteresowana Joli naklejkami znalazłam coś do living room i naszej sypialni.
NAKLEJKI NA ŚCIANĘ -200 WZORÓW- 50cm x 100cm (774758677) - Aukcje internetowe Allegro

No super, szkoda ze tu nie ma takiego wyboru, ostatnio chodzilam po sklepach to nikt nie ma tego a jak juz to ceny kosmiczne i niebardzo ciekawe naklejki:sorry:

Anineczko, mi Irlandczycy na przeziebienia i temperature kazali pic... hot whisky:szok::-D Dodam, ze bylam juz w zaawansowanej ciazy... Ale nawet jakbym nie byla, to nie lubie whisky- dla mnie to mydlinami ciagnie!!!:eek:

Lubiczanko, zaskocze Cie, jak pewnego dnia napisze, ze sniadanko zjadlam o 8.:-D Hehehe... Zaraz sie przymierze do obiadu:-)

Ewelciu, ja nie lubie w taki sposob ryzykowac. Zreszta sprawa juz zalatwiona i termin na zlozenie wniosku zaklepany.

Poza tym troche nam sie sprawa z tymi wycieczkami do Dublina wyklarowala, bo wpadlismy na swietny pomysl... Zamiast jezdzic w ta i spowrotem, po odbior pojedziemy (zamiast 30.listopada) 1.grudnia do Dublina juz z bagazami. Przekimamy sie u znajomych pod Dublinem i od nich na lotnisko pojedziemy- samolot mam o 6. rano!!! O zgrozo:szok:
Mam plan Ade wymeczyc na lotnisku, zeby mi spala w samolocie. Bo jak nie zasnie, to... Juz sie boje:szok::szok:

Madbebe, tak jak Anineczka pisze- nie ma czegos takiego ja za chudy lub za tlusty pokarm. Za czasow, jak my bylysmy niemowlakami krazyly takie mity. I kazda dolegliwosc malucha zwalalo sie na zla jakosc pokarmu matki. Dodatkowo bledne myslenie, ze to co je mamusia powoduje kolki u dziecka (moze jedynie spowodowac alergie) No i standardowo- kazdy placz, to przejaw glodu...
Moze i ja tez mialabym takie obawy, jak Ty czy nawet moja mama ale troche sie naczytalam i prywatnie nadowiadywalam na temat laktacji. Takze glowa do gory. Pokarm masz dobry- najlepszy jaki moze dostac Twoja corcia. Upewnij sie tylko, ze masz go wystarczajaca ilosc.
Wierze Ci, ze chodzisz jak zombie, bo mi tez sie czasem zdarzalo. Tez czasem mialam dylematy czy Ada placze z glodu czy moze ma kolke czy jest zmeczona... Z czasem nauczylam sie jej "sluchac" i nie mialam juz wiekszych problemow. Dalam rade chociaz troche to trwalo i nie bylo latwe. Ale to chyba nieodlaczny element posiadania dzidziusia, bo przeciez nikt nie mowil, ze bedzie latwo...:-)
Podejrzewam, ze jak Malutka skonczy miesiac, to wiekszosc rzeczy Wam sie unormuje...
Fiu, fiu, fiu!! Sie rozpisalam...:-D

Asienko_r, fote Anulki poprosimy:-)

Ide jesc!!!:-)

witam sie juz po obiedzie...garki pomyte teraz Klan a pozniej Brzydulaaaa......a o 19 ...Salsa........wszsytkie dziewczynki śliczne jak Malinki ...mi sie trafiło dwóch chłopaków a tak mi sie marzyła dziewczynka
4.gif
ide mamuśki jakby mnie już nie było dziś to dobrej nocki
10.gif

Ostatnia edycja:
wiesienka gratuluje slicznej coruni:-) niech zdrowo rosnie i daje Wam duzo radosci:-)
emili ale masz cudo w domku co za oczka:rofl2::tak:ojjj nie opedzisz sie od przyszlej kawalerki:-D:cool2:
Mamo Ady ambitny plan:-)oby Ada nie wymeczyla Ciebie pierwsza:-D:cool2:
Madbebe nie lam sie kazda z nas to przechodzila - wkoncu bedzie lepiej, a mama ady ma racje trzeba nauczyc sie sluchac dziecia, bo cos w tym jest ze inaczej placze iedy glodne a inaczej kiedy mokro:eek::sorry: co do charczenia to tez normalne, moj tez tak mial :tak:
ewelcia dzieks;-)to jednak chyba social placi;-)
a ja dzis padnieta jakas jestem , wiec chyba silownie sobie daruje...:zawstydzona/y::sorry:, obejrze londynczykow:tak:
a moj maly dostal dzis znow zupke (3 lyzeczki) z granulkami i znow sie zhaftowal:szok::sorry::-(boszzzze czy to dziecko sie nauczy kiedys jesc???:rofl2:

Agusiek nauczy sie anapewno!!!
Nie panikuj!!!
Moj dopiero je z grudkami zupe od tygodnia a ma ponad 8m a Twoj ma nie cale 7 !!!
Probuj z kaszkami najpierw Kaszka manna, kaszka z bananem i sucharkami i jeszcze jakas ale juz nie pamietam.
Moj teraz wcina az milo.

a co tu tak pusto:shocked2::eek::confused2:

reklama
No,kurczę faktycznie pustawo tu trochę:eek:Ale tak:część chora,część ma chore dzieci lub małe dzieci;-),część wybyła na Halloween Party i te niedobitki,które na polu walki pozostały coś jeszcze próbują pisać:happy:
Coś taka przybita dziś jestem
10_1_118v.gif

A jutro od rana(tzn.ok 10:30-jak wstanę:confused2:)pakowanko,szybki obiadek,jakąś sałatkę trzasnę(myślę o Twoim przepisie-Emili78,z tortellini),oporządzę chatkę i lecim na Szczecin..yyy...znaczy na Cork:-D

Idę Radka z wanny wyciągnąć bo się cały pomarszczy
bath1.gif

Do góry