reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Gdyby tak bylo to bylabym uratowana bo do maciezynskiego zostalo mi troche ponad miesiac ale nie wydaj mi sie zeby ona mi zaplacila skoro nie zaplacila za tydzien w 20-tym tygodniu ciazy tylko odciela mi od wyplaty:sorry2: Ale dzieki za informacje, postaram sie poczytac gdzies o tym:blink:

wiec zanies jej to czarno na bialym,tak jak ja to zrobilam (bo u nas w pracy nigdy zadna ciezarowka nie byla na zwolnieniu i ksiegowy buzie otworzyl ze on o niczym takim nie slyszal) i wydaje mi sie ze musi zaplacic bo przeciez takie jest prawo:tak:

reklama
Ja przelotem-chciałam być na bieżąco...
DZIEKUJĘ ŚLICZNIE ZA WSZYSTKIE ZYCZENIA:tak::-)Kochane jesteście...
MartaF-a no troszkę latam-jak baba jaga(z tym,że na odkurzaczu a nie miotle-z reszta Dadzia nie chce mi swojej urzyczyć;-):-D)
Miłego dnia i pewnie do potem:tak:

Noo tylko ja gapa zapomnialam.Wszystkiego najlepszego z okazji imienin :-)

edit: fajna mam ilosc postow rowne 2000 hihi.

Gastone nie tylko Ty:zawstydzona/y: taka spoznialska:tak:a nowy awatar to z okazji tych postow tak?;-)ładny;-)
Lubiczanko wszystkiego najwspanialszego, spelnienia marzen!!!

Ja dzis chatke doprowadzalam do porzadku pol dnia po wczorajszej imprezie z okazji walki :-) a iprezka sie udala, moj m dzisiaj ogladal powtorke bo wczoraj to mowi ze czterech widzial na rngu:-Dehhh faceci....duze dzieci....
no i bylam na silowni i baseniku jeszcze, maly wykapany, tatus usypia a mama ma czas na kompa i telewizorek :-)
milego wieczorku

Lubiczanko sto lat!!!!!!
maczek_kalifornijski__kwiaty.JPG

Dobry wieczor wszystkim fakt nie udzielam sie ostanio tu za czesto ale codziennie was podczytuje bo chce byc na biezaco. Ale jakos nie mam weny na pisanie:sorry2:.

Witam serdecznie nowa forumke:-) mam nadzieje ze bedzie ci dobrze wsrod nas;-).

Lubiczanka rowniez skladam ci najserdeczniejsze zyczenia imieninowe. :-D
Agusiek ja porzadki robilam wczoraj cale dopoludnie czego dzis rano po wczorajszej walce nie widac bylo bo oczywiscie u mnie przez przypadek zrobil sie punkt zborny na kibicowanie. Przez co moje dziecie poszlo do lozka po 23ej:szok::sorry2:SZOK w TRAMPKACH:no:. A dzis od rana doprowadzanie chatki do ladu podaobie jak u ciebie.
Ciekawe jak Misia w pl? Pewnie jest strasznie busy:tak:
Anineczka a jak u ciebie zdrowko zawitalo na lono rodziny? Moj syncio zlapal katar i na szczescie na nim sie skonczylo bo inaczej 3 dni z zyciorysu mialabym wyrwane.
Kamcia u ciebie to od kilku o samych pysznosciach czytamy. Az momentami czuje ich zapach. Niedlugo zawita moja mama wiec i ona troszke mi podogadza bo samej nie zawsze chce mi sie stac tak dlugo przy garach. Moj najszybszy obiad to 8 min i zaznaczam nie z mikrofali;-):-p
No to sie rozpisalam... uciekam bo mlody szaleje a ja padam na twarz bo od rana boli mnie glowa i nic nie pomaga. Kurdka ta pogoda przygebia strasznie:-(
A dzis Dom na rozlewiskiem czy ktoras oglada ten serial to cos na wzor nigdy w zyciu.

Witam:)
Lubiczanko wszystkiego naj,naj,najlepszego!!!
Z tego co czytam to nie tylko u mnie odbywal sie zlot z okazji "walki stulecia":-DU nas impreza trwala do 6 rano,ale jak wstalam to wszystko bylo posprzatane-chlopaki sie spisali:tak:Taraz mam chwilke spokoju,bo mlody spi.Dzisiaj byl marudny,ale chyba dlatego,ze wczoraj wymeczylam go kilku godzinnym pobytem na miescie-a dzisiaj to odreagowal.

Dziś jak mam jakoś duuużo czasu...
15.gif
to jakaś cisza na forum..
rozwalkompa.gif

Eh..mężulka nie ma już prawie tydzień..i na domiar tego zamiast dziś wróci jutro..
crrtytry.gif
a planowałam kolację powitalną...
wieczor.gif
...no i lipa...
1122.gif
...

Ale za to rozbawiłyście mnie tymi strachami
drop.gif
Co do muchy.. to przypomniał mi się mój siostrzeniec jak z krzykiem przybiegł mówiąc, że czarna mysz jest w jego pokoju..jak się okazało - tak nazwał muchę..
jupi1.gif
A w ogóle to moi siostrzeńcy są strachliwi..w zoo jak zobaczyli w sklepiku plastikowe pająki to takiego krzyku narobili, że ludzie nie wiedzieli co się dzieje
pic41431.gif
pic41431.gif
pic41431.gif
więc dobrze, że w PL nie obchodzi się Halloween bo widząc tutejsze wystawy w sklepach..musieli by chodzić z klapkami na oczach
spider.gif

pic40445.gif

Dobry wieczór Mamusie!!!
Raz jeszcze wszystkim Wam za życzenia dziękuję:tak::-)Jeśli któraś reflektuje to mam kilka niezłych smakołyków-zapraszam-nawet jutro:tak:;-):happy2:.
Kurier przybył do mnie na czas i na miejsce-czyli dokładnie jak obiecał punkt17-ta:tak:,także mając już wszystko w komplecie mogę jechać na porodówkę:tak::-p.Choć łóżeczko będę"ubierać"jutro,bo dziś padnięta troszkę jestem:sorry2:.
Co do strachu-mój Dawidek też się dłuuuuugo bał much,dżdżownic i innych takich...Ale ostatnio zauważyłam,że się troszkę przełamał i nawet z gazetą jedną muchę ganiał:-D:blink:
A muszę go pochwalić-jaki dobry synuś...mamusi na imieniny podarował taki kuferek na skarby ze statku pirackiego...w którym to znajdował sie prawdziwy skarb...żeton do wózka sklepowego:-D:-):cool2:Ale kuferek musiałam zwrócić,bo się jeszcze może mu kiedyś przydać:sorry2:.Kochany synuś...córunia też...Fajną mam w ogóle rodzinkę-bez wzgledu czy to imieniny moje czy zwykły dzień:tak::-)
A teraz już lecę do wyreńka przytulić się do podusi(J udaje twardego i śpi przed tv:-p:-D).Do jutra Kochane Panie:blink:

reklama
Uff nadrobilam!!!
Lubiczanko wszystkiego naj z okazji imieninek!!!wiem,wiem spoznilam sie ale.....mam nadzije ze zyczenia przyjmiesz;-)

Witam w fatalnym nastroju.

Własnie przeryczalam 2 godziny. Poszlam sobie dzis do pracy, patrze na grafik a tam co? 6dni pod rzad bez przerwy mam pracowac:wściekła/y: Wrócilam do domu, T zaczal mi prawic moraly ze mam isc na zwolnieni i jeszcze sie z nim poklocilam i nie moglam przestac plakac przez dwie godziny tak mnie puscilo:sorry2: Dziewczyny czy ktoras z was byla na zwolnieniu? Musze jakis formularz z socjala wziac dla lekarza do wypelnienia czy wystarczy normalne zwolnienie od GP i jak dlugo czeka sie na pieniadze z socjala za zwolnienie? Jestem zielona i dlatego tak mnie przeraza ze bez kasy zostane:-(

Bede wdzieczna za rade

Milego wieczoru
Formularz do chorobowego daje GP,wpisujesz swoje dane i do socjala zanosisz a pozniej co tydzien u GP odbierasz zolte ceryfikaty wypelniasz zolta strone i tez zanosisz do socjala!!!!
A o tym ze pracodawca musi zaplacic za pierwsze 3tyg zwolnienia to pierwsze slysze:shocked2:no i wlasnie ja nie mialam zaplacone za 2tyg bo tyle bylam w 13tyg ciazu bobajze i nie wiedzialam czemu mi nie zaplacili:cool2:

eh..właśnie w tym problem, że my niezmotoryzowani.. i chciałam wiedzieć jaki bus z dworca czy okolic dworca w Waterford jeździ nad morze.. (?) Czy szukając busa z napisem TRAMORE dojadę nad morze? Czy też może ominąć morze i pojechać do celu znaczy się do Tramore.. :dry: i czy w ogóle jest tam ciekawa plaża? I nie wiem czy jak będzie tak wietrznie to czy się pchać do Waterford z dzidziulkiem.. A może gdzieś bliżej jakieś ciekawe są okolice do zwiedzenia? Tylko właśnie problem w tym, że tylko autobusem możemy dojechać.

Jolu - relax...:sorry2: co do socjala..to wypłacają wtedy gdy masz tu przepracowane 2 lata.. Duuużo zdrówka życzę i mniej stresów.. :happy2:
Z Waterfordu do Tramore jezdza autobusy miejskie i Kavanahy(chyba tak to sie pisze)miejski kosztuje 2,40e tyle przynaj,mniej kosztowal rok temu w lipcu;-).
Jechalam miejskim z Tramore do Waterfordu bo.......niby wtedy Kavanahy wysylali busa z waterfordu do Tramore po ludzi zeby duzym autobusem nie jezdzic - oszczednosc!!!!!!!!a jednak na busa sie nie doczekalam!!!!
A teraz Kavanahy normalnie kursuja - mam znajomego kierowce:-p
Teraz to juz zapozno chyba co???
Kurde szkod ze wczoraj sie nie odezwalam:cool2:

Co do boksu to ja obstawialam Adamka - chociaz boksu nie lubie!!!
Mina goloty na wstepie mnie powalila,bylo widac ze jest bardzo pewny siebie a jednak........przeliczyl sie:blink:.

heh musze oddac kompa m bo juz sie pieki ,jutro do Was zajrze.

Kolorowych snow mamuski:-)

Do góry