A u NeSSi się odwrócił...Ja rozmawiałam z lekarką, bo moja już w 20 tyg leżała główka w dół i bałam się że jej się znudzi ta pozycja, Ale lekarka powiedziała, że dzieci leżące główką w dół nie obracają już się z powrotem ponieważ, główka leży w zwężeniu między biodrami i dziecko jest tam wsunięte jak korek od butelki, poza tym nie ma dobrego podłoża dla nóżek żeby się odbijać przy obkręcaniu, ponieważ dziecko musiałoby odpychać się od górnej części macicy i powłoki naszego brzucha a to jest elastyczne i dziecku przez to bardzo trudno znaleźć punkt zaczepienia.
Co innego w przeciwną stronę, wtedy maluch bez problemu odpychając się od naszych twardych i stabilnych bioder i kości spojenia łonowego może zrobić fikołka
reklama
NeSSi
Moderatorka
Ja rozmawiałam z lekarką, bo moja już w 20 tyg leżała główka w dół i bałam się że jej się znudzi ta pozycja, Ale lekarka powiedziała, że dzieci leżące główką w dół nie obracają już się z powrotem ponieważ, główka leży w zwężeniu między biodrami i dziecko jest tam wsunięte jak korek od butelki, poza tym nie ma dobrego podłoża dla nóżek żeby się odbijać przy obkręcaniu, ponieważ dziecko musiałoby odpychać się od górnej części macicy i powłoki naszego brzucha a to jest elastyczne i dziecku przez to bardzo trudno znaleźć punkt zaczepienia.
Ja jestem przykładem na to, że lekarka się pomyliła

kopciuszek2107
Fanka BB :)
Dziewczyny kiedy Was łapią, jak Was łapią, skurcze Braxtona? Tylko po wysiłku? Mnie czasem po seksie, ale to bardzo rzadko i wczoraj zauważyłam, że po wysiłku, nie dużym. Przeszło szybciutko i się nie powtórzyło. Dziś po schodach szłam i jak doszłam na samą górę (mamy dużo schodów) to też miałam skurcza Braxtona. Szybciutko minął. Raz to nawet miałam po napoju gazowanym. Jakby tak łącznie zliczyć to na dzień trafią się z 3 skurcze Braxtona co na tym etapie ciąży normalne. Z żadnym bólem się to nie wiąże.
Mnie lapia bardzo zadko

Wierz mi pozniej bedzie jeszcze gorzej hahahahah !!!!!!!!
To jak bedzie pozniej hahaha to ja wiem doskonale !! wiec jestem przygotowana ,zwarta i gotowa![]()
Oj zdecydowanie

a powiedzcie mi, czy jak dziecko waży "dużo" to jest wskazanie na cc ? gdzieś słyszałam że jak ma ok 4kg to lekarze niby robią cc bo naturalnie to za duże jest itp, ale nie wiem czy 4kg czy 5? jak mój miał 2kg w 30 tygodniu, to sie boje ile może przybrać w 8 tygodni/mam nadzieje że tyle go potrzymam
![]()
Moja jak bym donosila do 40 tygodnia to pewnie tez mialaby ze 4 kg

Raczej blizej 5 wykonuja cc choc nie zawsze.
Ja na chwilę wpadam, żeby się pochwalić dobrymi wieściami!
Byłam na usg i szyjka faktycznie sie skraca , ale dwoje lekarzy uznalo, ze nie jest zle i samo lezenie wystarczy !Juhuuu
Ponadto dali poogladac malucha, ale potwornie sie wiercił więc dobrze sie pomierzyc nie udało, raz wychodzilo,ze wazy 1700, po chwili ze 1550, a potem ze 1800
Tak się kurczył i rozkurczał
W każdym razie wszystko bedzie dobrze, tylko mam leżeć przez najbliższe 3 tygodnie, potem kontrola i zobaczymy
Trzymajcie sie kobitki, skoro nie jest zle to ide na szkole rodzenia, ta wiedza mi jest bardzo potrzebna, a martwilam sie,ze bedzie tak zle, ze juz nie bede mogla sie ani razu tam pojawic
![]()
Buziaki, do wieczora!![]()
Wiesci sa na tyle dobre ze nie grozi ci porod przedwczesny

otóż to...ja jestem przykładem na to, że lekarka się pomyliłaJa pytałam jak byłam w szpitalu czy takich przypadków jak ja jest wiele
Okazuje się, że to wcale nie jest taka rzadkość
A jak mama lezy na płasko to wcale te dzieci nie są tam wciśnięte jak ''korek od butelki'' tylko maja sporo luzu
a niby dlaczego ??
Ostatnio mnie tak koleżanka przekonywała:-( musze gina o to zapytac bo wydaje mi się to absurdalne.
Pauluś89
Grudzień 2009
Ale nudy dziewczyny. Masakra
maggie_f
Fanka BB :)
Łoooooj, nadrobiłam ale widze że wszystkie poruszone tematy już omówione więc się nie wtrącam.
Zorientowałam się dzisiaj że lekarka wypisała mi skierowanie na usg już na ten czwartek. Się zdziwiłam, to rzeczywiście musi być coś na rzeczy że tak szybko mnie wepchnęła. No cóż.
Zapisałam się też na usg 4D do mojego ulubionego doktora do szpitala a nie prywatnie - na 17 listopada (mam nadzieję że nie za późno). Koszt 100 zł razem z płytką :-)
Zorientowałam się dzisiaj że lekarka wypisała mi skierowanie na usg już na ten czwartek. Się zdziwiłam, to rzeczywiście musi być coś na rzeczy że tak szybko mnie wepchnęła. No cóż.
Zapisałam się też na usg 4D do mojego ulubionego doktora do szpitala a nie prywatnie - na 17 listopada (mam nadzieję że nie za późno). Koszt 100 zł razem z płytką :-)
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Ostatnio mnie tak koleżanka przekonywała:-( musze gina o to zapytac bo wydaje mi się to absurdalne.
mi tez to pod absurd podchodzi !!
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Paulus - tak zle i tak niedobrze ... jak piszemy duuuuzo to nie ma kiedy nadrabiac, jak nie piszemy to jest nuuuda ... a kompromisow brak ... choc jak dla mnie wole nadrabiac niz sie nudzic