Anabuba
czarownica mroźnego lądu
a w niedziele obchodzil 2 urodziny synek Myszuni,a my gapy zapomnialysmy.
Wszytskiego najlepszego dla PIOTRUSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a w niedziele obchodzil 2 urodziny synek Myszuni,a my gapy zapomnialysmy.
Biedna OiwkaDOWILKA I MH zdrowka
Oliwka usnela na niecala godzine I obudzila sie z mega wielkim placzem :-(
G dzis jechal na ajkies szkolenie i dopiero wychodzil z domu I nawet jemu nie udalo sie zbytnio Oliwki uspokoic Normalnie lzy jak grochy Nie wiem cos ja chyba boli Taka cieplejsza troche jest ma 37 stopni Nie wiem moze zeby Teraz przed chwila sie uspokilam bo przekupialm ja slodkim
Ja mam kaszel mokryLunka a ty czasem gg wlaczasz?
Weronika wstala jakies 5 minut temu i oglada Psoty Dudusia Wesolka na plyciewiec mam jeszcze chwile
Dowika a jak kaszel suchy to polecam tabletki Tiocodin.bardzo dobrze dzialaja i kosztuje jaksie 7-8zl
Ja mam kaszel mokry
Ale szczerze mowiac to raczej nic nie bioreJak jzu jest cienko to wtedysobie wypije czasami fervex ale mam po tym cofki
Czasami wezme tez sobie jakas tabletke gripex
Ale Wam zazdroszcze ANABUBKA i MH ze sie spotkacie we wtorekTez bym chciala
Ale lipa , kurcze, pech. Ae w koncu cos sie trafiA więc tak dzięki dziewczyny ze trzymaliscie za mnie kciuki ale ta praca to jeden wielki niewypał niestety.
miała być cukiernia,ja tam wchodzę a tam żadnej cukierni nie ma ,co się okazało to chodzi o małe stoisko z fornetti
miałąbym sprzedawać te fornettii ije piec smieszne ja nie potrafie piec
i to nie tak ze pracuje jak chce.
okazało sie ze to praca weekendowa czyli w sobotę 6h,niedzielę 4h i jakiś dodatkowy dzień moze mi dać.
marnych kilka godzin tyg nie opłaca mi się brac ta pracę bo to na 1/2etatu i droga w jedna stronę zajmuje mi do 1,5h
wkurzyłam się bo się nastawiła. a tu dupa.
załapałam doła bo już prawie od 3mies szukam pracy i nie mogę znaleźć nic odpowiedniego![]()
Dziekować dziękowac, zapisane, jutro robię!jest ok cieplutki i łatwo się ubiera , kupiłam wcześniej kurteczkę przez allegro ale niewypał tak wąskie rękawki że jak bym ją cieplej ubrała pod spodem to nie ma mowy o założeniu kurtki a ten kombinezon fajny na prawdę spodnie są też ok ocieplane kurtka dłuższa za pupę rękawki trochę za długie ale to wywinę i tyle a spodenki na pewno posłużą ze dwie zimy bo i regulacja szelek i wywijane nogawki za takie pieniądze to na prawdę warto
przepis z internetu znalazł go L i na prawdę pycha i prościzna w przygotowaniu :
POROWA
Szybka i smaczna
Przygotowanie: 25 min.
Gotowanie: 15 min.
Trudność: łatwa
Składniki
• 1 i 1/2 l wody
• kostka rosołowa KNORR
• 2 duże pory-białe części
• 25 dkg chudego boczku wędzonego
• 200 g śmietanki 30proc.
• 4 ziemniaki(wg uznania)
• sok z cytryny.pieprz,sól
Etapy przygotowania
1. Zagotować wodę z kostką rosołową,dodać pokrojone w średniej wielkości kostkę ziemniaki.
2. Boczek pokroić w wąskie paseczki i wytopić delikatnie na patelni(można dodać trochę masła). Pory opłukać,pokroić w cienkie półkrążki i dodać do boczku.Leciutko podsmażyć nie dopuszczając do zrumienienia.Całość wlać do wywaru i gotować,aż ziemniaki będą miękkie.
3. Doprawić do smaku solą,pieprzem,sokiem z cytryny,wlać śmietanę i zagotować.
Kurcze, ja cytologie milam robiona w maju, i miałam przyjść z wynikami, bo właśnie nie wiedział co z ta nadzerka robić. No i raz, że 2 miechy za wynikami czekałam, a dwa później nie mogłam wbić się na wizytę, a że gściu już kika razy mi z kawą wyskoczył a ja odmawiałam, to głupio mi było dzwonić na prywatny jego numer, choć wiem, że by mnie wcisnął ( nie wycisnąłdzis bylam tez u gina :--
-
-
-(
mialam cytologie kontrolną, za mies mam sie stawic po wyniki i umowic sie od razu na zabieg (wykrył u mnie nadżerkę dużą i beda mi zamrażać :--
-
-()
napiszcie mi co to jest nadzerka i czy moga byc jakies powiklania po tym ????
powiedzialam mu ze mne jajniki moje kłują zrobil mi wiec usg na lewym jajniku mam 15mm torbiel :--
-
-
-
-
-(
mowi ze moze mnie to bolec jeszcze do kolejnej miesiaczki a żeby mi szybciej przeszło najlepiejby było gdybym zaszła w ciąże ;-);-);-) chciał mi tabletki przepisać ale mowi skoro chce pani dziecko to nie bedziemy nic podawac;-);-)
Ja miałam sporego torbiela a le nie wem jakiego. Po ciąży się pokazał. Jak poszłam na kolejna kontrolę po roku, to juz sladu po nim nie ma, ale ten jajnik boli mnie jeszcze na okres jak cholera, tzn boli, gdy to on jajeczkuje. Wiec srednio co 2 miechy.a co do torbieli to moja bratowa ma torbiel jest teraz w 20 tygodniu ciąży, ale się jednak nie wchłonął![]()
FajoweOliwka mi usneła a ja kupiłam sobie fajne kozaczki na allegro,kowbojki,mam słabośc do kowbojek![]()
A nie powiedział Ci na czym to polega?dokładnie, ja jak rozmawiałam z ostatnio ze swoim ginem na temat nadzerki to też mi powiedział, że wiele jest niepotrzebnie leczonych, wymrażanych
Dobrze, że udało się wizyte tak szybko załatwić, no bez znajomości, to nie ujedziesz dzisiaj.bylysmy na kontroli,wszytsko jest ok.droga dluga bo ode mnie trzeba sie przebic przez cala wawe.wizyta trwala moze 10 minut
wzielam ze soba nocnik:-)pielegniarki sie smialy ze z wlasna toaleta:-)ale dobrze,bez wpadki:-)
dostalam dzis rozliczenie za prad za pol roku,bo teraz tak u nas robia.i pierwszy raz w zyciu mam nadplate
jakies 26zl,ale rachunek do zaplaty dopeiro w grudniu:-):-):-)
Natali, skoro się nie zabezpieczacie, to prędzej czy później coś zakwitnie, i zobaczysz jak szybko zdanie zmieni! Nie łam się kochana, bedzie dobrze, on tak mówi, ale rzeczywiście czasu mu tylko potrzeba.on nie tyle potrzebuje czasu bo sam dobitnie mi to powiedzial i powtarza na każdym kroku ze nie chce miec wiecej dzieci i ze jedno mu starczy, moim marzeniem bylo miec dziecko jedno po drugim, i kilkoro dzieci najmniej 3 , teraz bardzo bym chciała i co z tego skoro on mowi mi nie ( swoją drogą i tak zadne z nas sie nie zabezpiecza) a jeszcze teraz kiedy mielismy miec wolną reke w listopadzie znow wiatr w oczy
aż mi sie plakac chce
Matko kochana, jaka wczesna pobudka! Nocka tez rewelacjaHej my juz od 4,50 na nogach Tzn wyszlysmy o tej godzinie z lozka A nie spimy juz od 1,30 Z jedna przerwa na okolo 15 minut drzemki :-)
Jak zasnela o 21,25 tak ladnie spala do 1,30 a pozniej to juz masakra Najpierw poczulam ze jest kupa Wiec mimo ze mialaby sie obudzic podczas przebierania postanowilam ja przebrac Kukpa byla juz na pupci zeschnieta i bolalo Ja to wycieranie :-(
No i od tego momentu co kilka minut straszny ryk Herbatka beee Woda beee Dopiero po 3 wypila 100 ml wody z sokiem I wtedy usnela na kilka minut .No ale doslownie kilka minut snu to bylo Teraz bawimy sie juz O 5 skapitulowalam i wypila 130 ml MLEKA
No ale mysle ze jak na taka meczaca noc to i tak dlugo dalam rade Ja spalam 2 godziny dziesiaj :-(
Dzis w planach Isc do urzedu Milama isc rano z kolezanka ale nie pojde rano bo jak Oli zasnie teraz to ja tez sie klade Pozniejn okno jeszcze musze umyc I po 15 jedziemy do Katowic do endokrynologa z Oliwka
No prosze, któż to do nas zawitał, wieki Cię kobito nie było. Jak tam kurs leci???witam:-) u mnie leci pomalutku ,troche sie przeziębiłam ale za 3 dni koncze kurs to moze troche sie podlecze Pozdrawiam i obiecuje ze bede zagladac czesciej![]()
maszkra, w okresie zachorowań takie laby.Byłam w przychodni zapisać dziewczyny do lekarza, obie zasmarkane i kaszlące
Wyobraźcie sobie, że dzisaj przyjmuje jeden lekarz... i to tylko przez 4 godziny
No ale udało nam się numerek dostaćA nawet dwa
![]()
Ja chce!!! Zaraz sobie zrobie, mała wstała i zapomniałam wstawić wodę.witam porannie przy kawce
chce ktoras?
wyobrazcie sobie ze zjadlam nawet 2 kanpaki!!!!!!!chyba dlatego ze swieze chrupiace buleczki mi zapachnialy;DDD
mala tez mi sie dzis w nocy budzila.o 2 plakala nielze i dostala picie a o 6 juz kasze,ja zwykle i dalej spi
p ju wrocil i spi tezpranie sie kreci,pogoda w miare.jakies 6 stopni ii wieje zimny polnocny wiatr ale chociaz miejscami wychdzi sloneczko
))))))))))))od razu weselej.
A gdzie jest nasza Myszunia?????????wcale sie juz nie pokazuje.chyba jeszcze nie urodzila co?
KUrcze, tez jeszcze nic nie mama, ale dziś mają puscic przelewy u P, więc jutro trza sie wybrac po to.musze jakies znicze kupic,bo nic nie mam.