reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Gingeros, sto lat w szczęściu
i miłości z okazji rocznicy.

Anielap, popłakałam się ze śmiechu - ale Zu jest świetna.:-D Biedne dziecko, tak się wystraszyło.:-D:-D:-D
Agik, to już jutro!!! Czekamy na wieści i zaciskamy kciukasy!:tak:
Esia, jak tam dzieciaki? Moja Magda prawie dobrze, ale kaszel ma taki, że ło matko!!!:szok:

Postaram się być w kontakcie z Jolką. Na razie wysłałam jej ska, ale nie odpisuje, więc albo odsypia noc, albo miała obchód.:cool: Będę donosić na bieżąco.:tak:

:zawstydzona/y: dziękuję dziewczynki :zawstydzona/y:

to stawiam szampana z tej okazji ;-) co prawda ślubowaliśmy dopiero o 16, ale o 16 to my będziem w knajpie (jak znajdziemy opiekę dla Antonka :sorry:)

n015.gif
n015.gif
n015.gif

częstować się i chlać ile wlezie :-D:-)

Gingeros najlepszego z okazji rocznicy:-):-):-)
Jolka uściski kochana:-(
Agik trzymam kciuki za jutro;-)
Anielap no Zu super z tą pralką, mała agentka:-D:-D:-D

My właśnie oglądamy Kubusia Puchatka i mam nadzieję, że zaraz uda nam się wyjść na dwór:-). Natalia ostatnio ciągle chodzi w spódniczkach (tzn. jedna ulubiona-taka odpustowa, ale niech będzie po domu może być:-p), a i w okularach przeciwsłonecznych (wczoraj dobranockę w nich oglądała). Na spacer idziemy to też zakłada okulary:-D. No fajnie wygląda:-p:-).

dziecię powiedziało, że zostaje u babci i zostało. ciekawe jak szybko trzeba będzie po niego jechać:sorry: w sumie pierwszy raz ma zostać na noc poza domem beze mnie. tzn kiedyś już raz został, ale jak tylko go teściowa kładła, był ryk i trzeba było bąbla zabrać. tyle że to prawie rok temu było:sorry: hehe, babcia ma chyba większego stresa niż wnusio:-D

jak nocka Michasia u babci?

Hej dziewczynki. Dostałam z rana wiadomość od Jolki. Jest w szpitalu, dostała zastrzyki i kroplówkę, ale na razie nic nie wie.:-(Cholera, mam nadzieję że nic Jej i Zygusiowi nie będzie. Oby to nie przez to nasze ganianie po Krakowie.:-:)szok:

:-:)-:)-(
Jola trzymaj się, Dzagud daj koniecznie znać jak będziesz coś wiedziała.

Opiszę Wam fajną sytuację z wczoraj, bo mi bardzo humor poprawiła...
Po spacerze wstawiłam pranie, ostatnio coś z pralką nie teges i jak wiruje to troszkę głośno i do tego się przesuwa...
Ja w kuchni, Zu u siebie w pokoju. Pralka zaczeła wirować i słyszę z łazienki płacz i wołanie "mama, przyjdź do mnie". Lecę wystrachana, patrzę a Zu cała swoją osóbką trzyma pralkę i woła "mama, pomóś, pjalka wychodzi"... Zapłakana, "mama, trzymaj, trzymaj"... Mój głuptasek malutki, chyba myślała że pralka sobie pójdzie:-D:-D:-D I puścić nie chciała:-D

słodkie :-D:-D:-D

Toska Stasiek słodziak :tak: Tylko coś mnie się kojarzy że miała być Tosia a nie Emma czy Marysia. Chyba że Staś sam wybrał już imię dla Siostry;-)

Coś mnie gardło boli:wściekła/y:

dziewczynka będzie na 100% Tosia, a Staś wybierał imię dla braciszka:-D
W sumie nie wiem czy nie lepiej wybrał niż mój mąż, który upiera sie przy Tadeuszu:crazy:

Jak gardło?

Gingeros, sto lat w szczęściu

i miłości z okazji rocznicy.

Gingeros wszystkiego co najlepsze :tak:

Esia jak Piotruś?

Aniajw ale masz małą strojnisię;-):-D

Stasiek był dzisiaj łaskawy dla mamy i spał do 7.30:tak:
Zaliczyliśmy już spacer i zajęcia z plastyki, uczyłam go do czego służy klej, skończyło się na tym, że cały pokój jest wysmarowany klejem a jak chciałam mu w koncu ten klej zabrać to jakoś się tak przechylił na krzesełku, że się przewrócił i walnął głową o ścianę:-( I poszedł spać o 12.00:sorry:

A ja się w końcu zmobilizowałąm i w poniedziałek idziemy ze Stasiem do Domu Malucha na pierwsze zajęcia :-). Ciekawa jestem jak mu się spodoba, idziemy z koleżanką i jej córeczką Emmą (stąd imię dla braciszka;-)), więc liczę, że będzie ok.

witam;-);-);-)
bardzo proszę o odpowiedz, gdyż niezmiernie się niepokoję.
Mój syn urodził się jako wcześniak z silnym niedotlenieniem.
Miał wylew pierwszego stopnia, podobno nie tak źle, a przy urodzeniu miał tylko 4 punkty, później dostał 6.
Problem polega na tym, że mały cały czas nic nie mówi, ma tylko jakiś dziwnyjęzyk, taki sykliwy.
Nie umie też się na niczym za długo skupić

Oskarioliwka - witaj. Wiesz, my tak bardzo to Ci chyba nie pomożemy, bo co można powiedzieć na podstawie Twojej wiadomości? Chyba najwięcej do powiedzienia mają lekarze, na podstawie badań. Ale jeśli to Cię w jakiś sposób pocieszy, to chłopcy zazwyczaj mówią później. A to że ma swój język? To chyba dobrze, nie? Nie każdy od razu mówi wyraźnie i pełnymi zdaniami.;-)Ale moim zdaniem powinnaś ze swoimi obawami iść do lekarza - albo Cię uspokoi, albo zaleci co robić. Może zwykła wizyta u logopedy da odpowiedź na Twoje pytania. Powodzenia.:tak:

Dziewczynki, zapomniałam Wam napisać - gadałam z Jolką koło południa. Cały czas leżała pod kroplówką, choć po zastrzykach bóle rzadsze i słabsze. Podobno KTG nie wykazuje skurczy wcale.:eek: No ale pewnie czeka Ją leżenie żeby jednak trochę jeszcze w tej ciąży pobyć.:sorry:Tym bardziej, że wprawdzie rozwarcia niet, ale szyjka już skrócona.:-(No nic, trzeba trzymać kciuki za Jolcię i Zygusia (bo to jednak Zyguś podobno...):-p

Ostatnia edycja:
O jejku Jola mocno trzymam kciuki!!!

Dzień do tyłu. Piotrek wstał z gorączką, koło 9 już miał 38,5. Małgosia nieco ponad 37, za to po drzemce, koło 10.30 już miała 38,2 :/
Na wieczór umówiłam pediatrę.
Piotrek kaszle jak gruźlik, Małgosia gluty do pasa.
Nawet nie mam siły odpisywac - no ble... :sorry:

Jola-trzymaj sie i odpoczywaj ile mozesz.
Agik-kciukasy zacisniete, bedzie dobrze :tak:
Anielap-hehe, ale sie usmialam, Zuzanka jest boska :-D:-D:-D
Gingeros-wszystkiego najlepszego z okaji roczicy!!!
Esia-zdrowka dla trzodki!

reklama
Do góry