reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Kurcze - dziewczyny!
Stres to będziecie miały jak nie znając swoich praw oraz logiki porodowej pójdziecie na porodówkę i nie będziecie wiadziały co jest normalne a co nie.
Trzeba wiedzieć, nie po to by się straszyc i stresować ale zeby wiedzieć jak ma byc noramlnie, jak reagować, czego oczekiwać i wymagać.

jak ma byc normalnie i powinno być to mi powiedziała moja połozna która będzie przy mnie cały poród - i to mi wystarczy :tak:
Nie lubie słuchac takich histori bo te baby po czasie wszystko i tak pewnie wyolbrzymiają :) a ja narazie na myśl o porodzie mam usmiech na twarzy i optymizm w sercu i tak niech zostanie !
To czy ktoś lubi takie rzeczy słuchac to już indywidualna sprawa każdej z nas :-p ja wolałam wyłączyć tv i poczytac książkę :tak:

reklama
Kurcze - dziewczyny!
Stres to będziecie miały jak nie znając swoich praw oraz logiki porodowej pójdziecie na porodówkę i nie będziecie wiadziały co jest normalne a co nie.
Trzeba wiedzieć, nie po to by się straszyc i stresować ale zeby wiedzieć jak ma byc noramlnie, jak reagować, czego oczekiwać i wymagać.

Swiete slowa Kaja....

Ni kuta nie moge obejrzec. Mam takiego nerwa przez to, ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Scignelam ten program i nic. I dalej mi pisze, ze jesli widze ten tekst, to wlacz opcje JavaScriptu w przegladarce. O co chodzi? Gdzie to sie robi?
Juz sie zastawniam czy ja jakas niegramotna jestem:confused: wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Slucha i sprawdza;-)
Wlacz IE
Wybierz u gory na pasku''narzedzia'' i nastepnie ''opcje internetowe''
Otworzy sie okienko,wybierz zakladke''zaawansowane''
Pokaze sie lista,na tej liscie poszukaj punktu''java'' i teraz sprawdz czy masz zaznaczony ten kwadracik przy JAVA ???Jesli nie to zaznacz ten kwadracik i potwierdz wykonanie operacji,czyli kliknij na OK na dole...
Daj znac co i jak....

Ni kuta nie moge obejrzec. Mam takiego nerwa przez to, ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Scignelam ten program i nic. I dalej mi pisze, ze jesli widze ten tekst, to wlacz opcje JavaScriptu w przegladarce. O co chodzi? Gdzie to sie robi?
Juz sie zastawniam czy ja jakas niegramotna jestem:confused: wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a po ściągnieciu zainstalowałaś? czyli na pewno postępowałaś zgodnie z instrukcją?
Jeśli tak to narzędzia - opcje internetowe i przepatrz czy nie masz wyłaczonej jakiejś opcji.

jak ma byc normalnie i powinno być to mi powiedziała moja połozna która będzie przy mnie cały poród - i to mi wystarczy :tak:
Nie lubie słuchac takich histori bo te baby po czasie wszystko i tak pewnie wyolbrzymiają :) a ja narazie na myśl o porodzie mam usmiech na twarzy i optymizm w sercu i tak niech zostanie !
To czy ktoś lubi takie rzeczy słuchac to już indywidualna sprawa każdej z nas :-p ja wolałam wyłączyć tv i poczytac książkę :tak:
Tysiolek - jeśli masz swoją położną to faktycznie nie masz się czym martwic i życzę ci aby poród naprawdę był dla ciebie wspaniałym przeżyciem.
Tym bardziej nie widze potrzeby aby czymkolwiek się stresować i nawyzwać kobiety, które nie miały tyle szczęścia babami, które wyolbrzymiają.
:-(

Agbar, Kaja dzieki za pokierowanie.
Ten kwadracik mam odchaczony. Problem jest jeszcze taki, ze mam wloskie oprogramowanie i nie wszystko kumam w tych opcjach zaawansowanych. Poczekam na G. moze on cos zaradzi. Oby, bo teraz ta strona Brzyduli mi po amicji jedzie;-):rofl2:

Dziękuję Kochane... :tak::*

Chciałam oglądać Rozmowy w toku, ale jak się położyłam, to zasnęłam nawet nie wiem kiedy... Telewizor był włączony, zamknęłam oczka i nagle przestałam słyszeć co w Agnentach NCIS, obudziłam się na reklamach przed Brzydulowych!!! :-p
Przynajmniej to zobaczę... A w nocy ok 3 moje dziecię buszuje, więc jak dziś mnie obudzi, to obejrzę powtórkę :tak:
Ciekawe jak to się skończy... Czy będzie z Markiem czy nie... Pewnie tak, ale szkoda doktorka :tak: A jak będzie z doktorkiem, to szkoda Marka... Tak jak szkoda było Gołoty w walce Adamka :-p

A jeśli chodzi o opiekę w szpitalu... W niedzielę się nasłuchałam wiele przykrych rzeczy na temat mojego szpitala, ale muszę Wam powiedzieć, że to brednie... Jak przyjechałam zapytałam jakąś Panią o Doktora, nie powiedziała, że mam iść do gabunetu 7, tylko powiedziała, żebym poszła za nią, uśmiechęła się i mnie też kazała, bo z taką miną brzydką wpadłam :tak:Lekarz przyjął mnie z otwartymi rękoma, przy badaniu była jakaś położna, która próbowała rozładować sytuacje, rozweselić mnie... Z opieki jestem bardzo zadowolona :tak:
Idę siusiu :tak: Mam nadzieję, że jest ok :tak:
Na pewno jest, bo czuję się świetnie i nawet się wyspałam :-)

WItam wieczorrowa pora

Wpadlam tylko na chwilke, ide sie zaraz zabrac za prasowanie ubranek:-) Tylko musze chwilke odpoczac bo mi nogi spuchly:sorry:

Wiatm stycznióweczki!!!Byłam wczoraj na usg!!!Będzie córeczka!!!!poplakalam sie z radosci gdy to uslyszalam, corcia nasza ma długie nogi...no i wazy 1,260kg jestem w 29tygodniu i 3 dniu termin mi sie przesunoł z 17stycznia na 12 stycznia, niunia jest juz obrocona głowka w dół.Dzisiaj odbieramy łóżeczko ,bardzo nas to wszystko cieszy.Moj synek mowi ze to bedzie Natalia.a jak z waga waszych dzieci ?bo zastanawiam sie czy na 29tydzien 1,260kg to duza waga mala czy w sam raz!!!????

Gratuluje!!! Wyobrazam sobie jaka musisz byc szczesliwa, bedziesz miala parke:-)

a po ściągnieciu zainstalowałaś? czyli na pewno postępowałaś zgodnie z instrukcją?
Jeśli tak to narzędzia - opcje internetowe i przepatrz czy nie masz wyłaczonej jakiejś opcji.

Tysiolek - jeśli masz swoją położną to faktycznie nie masz się czym martwic i życzę ci aby poród naprawdę był dla ciebie wspaniałym przeżyciem.
Tym bardziej nie widze potrzeby aby czymkolwiek się stresować i nawyzwać kobiety, które nie miały tyle szczęścia babami, które wyolbrzymiają.
:-(

heh ja nie nazywam tak innych bab ! ja sama wiem po sobie że w czasie ciąży, przez hormony wszystko się wyolbrzymia - i tylko to miałam na myśli - nie chciałam nikogo urazić :tak:

heh ja nie nazywam tak innych bab ! ja sama wiem po sobie że w czasie ciąży, przez hormony wszystko się wyolbrzymia - i tylko to miałam na myśli - nie chciałam nikogo urazić :tak:
Rozumiem, że wyolbrzymiłaś zatem i wybaczam z usmiechem ;-)Po porodzie widząc dziecka z reguły zapomina się wszelkie bóle, niedogodności - po proastu z szczęścia się wiele nie pamięta. Natomiast jeśli te panie nadal pamiętają (mnie też parę historii utkwiło w pamięci i to wcale nie związane z moim bólem) to znaczy, że faktycznie jest co pamiętać i czuły sie naprawdę dyskomfortowo. I dlatego tego typu programy sa potrzebne.

Tysiolku rozumiejąc, że masz wspaniała wizję przed sobą - jestem pewna, że tak będzie. ;-)

reklama
Witam Was po ciężkim dniu w pracy strasznie mi się dłużyło:sorry: Firany zdjęte, pozmywane teraz można odpocząć bo większe sprzątanie w sobotę:-)
Strasznie się cieszę bo wreszcie wróci mój M po długiej delegacji:rofl2: bo już zaczęłam wariować z tej samotności w pustych czterech ścianach. Ma przyjechać:rolleyes::yes: w piątek wieczorem. Będzie mi w końcu raźniej:tak:Ja do soboty niestety w pracy:-:)oo:i ooo sprzątanie zostanie mi na sobotę. Poprawiłam sobie dzisiaj humor kupując maluszkowi super zielone bodziaki z długim rękawem na 62 z żyrafą heheh... a jutro jak dobrze pójdzie siostra mi skoczy do Lidla bo ja niestety nie mam go na miejscu i nie będę miec wolnego:-:)frown:

Do góry