reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A mi się śniło, że urodziłam córeczkę i dałam jej na imię Kajetan Jerzy i wszystkie siostry pytały, czy imienia nie zmienię, bo to tak dziwnie dziewczynka Kajetan i ten Jerzy jeszcze.
A ja na to, że się tak przyzwyczaiłam do tych imion, że tak zostawię :-D:szok:

reklama
A mi się śniło, że urodziłam córeczkę i dałam jej na imię Kajetan Jerzy i wszystkie siostry pytały, czy imienia nie zmienię, bo to tak dziwnie dziewczynka Kajetan i ten Jerzy jeszcze.
A ja na to, że się tak przyzwyczaiłam do tych imion, że tak zostawię :-D:szok:

Magia snów ;-)

Ja już nie śniłam od 7 miesięcy z dwoma wyjątkami ;)

A propos traktowania ciężarnych . . .
W piątek wchodzę na pocztę a tam stoi 7 facetów, dwóch przede mną (ok 40stki) nieśmiało proponuje żebym poszła bez kolejki, ale pozostałych pięciu (młode chłopaki) nie reaguje więc odpuszczam. A że kolejka posuwa się wolno to siadam na krzesełku żeby nie stać, dalej zero reakcji. W rezultacie jak już siedziałam to nawet tych dwóch mnie nie przepuściło.
A w sobotę czytam ten artykuł z onetu i komentuję głośno przy teściowej, opowiadam ile tu dziewczyn na forum ma zagrożone ciąże i stać w kolejkach nie powinny, a ona na to, że jak jest zagrożona ciąża to się nie powinno z domu wychodzić na zakupy tylko plackiem leżeć. To podaję przykład dagmar gdzie dwójka dzieci w domu, rodzice i teściowie nie pomagają i jak ona ma leżeć. Ale dla mojej teściowej to jak ciąża zagrożona to choćby skały srały leżenie i szlus.
Nie taka zła ta moja teściówka, więc jak ona ma taki pogląd to ja uważam, że my już społeczeństwa nie zmienimy.

Kurak na rosołek wstawiony wiec jest chwilka czasu........ :-)

NO wlasnie ja to mam takie dziwne problemy i mysle i mysle ale chyba tez rozek pozniej spiworek ale co z kolderka jak to w komplecie juz jest a jakos w spiworku wiem na bank ze sie maly nie zakopie no pewnie wyjdzie w praniu :)

Ja tez mam zamiar rozek a pozniej spiworek .... a z kolderka hmmm sama niewiem hehe troszke pozniej ,...

Mi chamy napisali doklanie to samo !!!!!

Niewiem czemu mi wysłali :-) przyszlo i po sprawie he ale moze rzeczywiscie jest tak ze daja w szpitalu ,,, zobaczymy ,,,,

A moj gada " wytrzymaj jeszcze 2 tygodnie i wylaz ,dawaj do nas ,bede cie ciomkal ile wlezie !" :eek::dry:

hehe to fajnie gada;-)ale chyba jak i my mamuski tak i grudniowe tatuski tez sie nie moga doczekac bardzooo :tak:

ja od 2 do 4 tygodniu powinnam urodzic :) wiec niech maly siedzi te 2 tygodnie i moze wychodzic wcale sie nie pogniewam jak wylezie z brzucha :)

Ja tez sie nie pogniewam jak za 4 tyg juz wyskoczy jeju ale fajnie by bylo SUPER ;-).......

Biedna Tunia:no: Następna musi się męczyć w szpitalu!

Natalka się nie odzywa, Reve też, Helcia się loguje ale chyba nie ma czasu pisać!

Wika na sam początek lepiej kup new born bo to nie idzie patrzeć tylko na te kilogramy....new born miałam prawie przez 2 miesiące choć mała urodziła się 3180 i ładnie przybierała na wadze...ale do dziś ma tak chudą dupkę że szok:szok::szok::szok:

Nowamagdak nie czuć wcale jak się palą pampersy:-):-) Ale ogólnie spalić je w piecu jest dość ciężko:no:

Mi też napisali o tym albumie że dostanę pp porodzie a jak nie dostałam to mam podać adres i datę urodzenia dziecka:sorry2: Nie chciałam tak wrednie oszukiwać...jak nie dostanę w szpitalu to jeszcze raz napiszę:-)

Tunia trzym sie !!! a do do paki pampkow to kupie 1 opakowanie tych od 2-5 i takie zapakuje do szpitala .............

a przewijać to lepiej po jedzeniu chyba ? czy przed ? czy jak.. jeju ja to się nie znam, pewnie co 10 min będę sprawdzać mu aż się rzepy pozrywają :p kurcze ja się nie boję tyle tego porodu, co później.. czy jest mu ciepło/czy nie głodny/czy nie za zimna woda do kąpania itp.. ale, każda z nas tak będzie miała, i pewnie będziemy sięwymieniać doświadczeniami :)

A ja najbardziej sie boje jednego !!! czy jak bede karmiła i np. juz w szpitalu z kad bede wiedziec czy maly sie najadł ... itd... jakos o to najbardziej sie boje o jedzonko bo moze ssac piers poznije przestanie pozniej plakac przystawie go i niby je a moze mam zbyt malo pokarmu hmmm z kad ja to bede wiedziec..... jakos o ten pokarm najbardziej sie boje............czy bedzie odpowiednia ilosc itd,,,,

hahahahhahha a to dobre :p
podobno chłopaczki robią fajnie, że się sprawdza czy ma sucho, a oni w tym czasie siusiakiem oblewają wszystko naokoło i jeszcze się cieszą przy tym hehhe ale będziemy miały sto światów z takimi maluchami.. już się nie mogę doczekać :) całe życie stanie na głowie, super :-D

Ojjjj ja już go chce wyjetego z brzuszka:)

JA TAK SAMOOOOOOO JEJU jeszcze ten listopad nich zleci i po kolei kazda bedzie szczesliwa ze to juz ....... GRUDZIEN !!! :-)

No jak ja powiedziałam lekarzowi w szpitalu, żeby mi ofen powiedział, czy ciąża jest zagrożona, to on ż nie jest bo zagrożenie jest ale porodem a dziecko już duże:-D:-D:-D

Mama Stacha no nie wiem, co by twoja teściowa zrobiła z 1nym. A mianowicie starsze dziecko nie chodziło by do szkoly przez 2 miesiące???:sorry:

Czesc Kobiety:D

Wiem dawno mnie nie bylo:-p Ale taka zalatana jestem, ze szok!

U nas dobrze. Moje dziewczynki dzięki Bogu mają się coraz lepiej.
Mają juz powyciągane sondy i jedzą z butelek:D
Także wszystko idzie ku lepszemu uffff....
Muszą jeszcze teraz nabrac ciałka i wreszcie będę mogła zabrac je do domu! Wypatruję tej chwili z takim utęsknieniem, że nawet niepotrafię tego opisac...

Chcialam razem z moimi dziewczynkami jeszcze raz bardzo podziekowac Wam za pomoc. Naprawde uratowlyscie mi zycie! Jeszcze raz dziekujemy!!!

picture11059.jpg

picture11058.jpg

Aktualne fotki:-)

Czesc Kobiety:D

Wiem dawno mnie nie bylo:-p Ale taka zalatana jestem, ze szok!

U nas dobrze. Moje dziewczynki dzięki Bogu mają się coraz lepiej.
Mają juz powyciągane sondy i jedzą z butelek:D
Także wszystko idzie ku lepszemu uffff....
Muszą jeszcze teraz nabrac ciałka i wreszcie będę mogła zabrac je do domu! Wypatruję tej chwili z takim utęsknieniem, że nawet niepotrafię tego opisac...

Chcialam razem z moimi dziewczynkami jeszcze raz bardzo podziekowac Wam za pomoc. Naprawde uratowlyscie mi zycie! Jeszcze raz dziekujemy!!!

picture11059.jpg

picture11058.jpg

Aktualne fotki:-)
Ojjj jak już urosły śliczne są:):tak:
A ty jak się czujesz kochana

reklama
Wika_20 z tym najadaniem się to nie będziesz miała wątpliwości :-)
Póki dziecko się nie najje to cyca nie puści, a jak będziesz miała za mało pokarmu to się przy karmieniu rozedrze :-)

Jutka dziewczyny superowe!!!!!! Na zdjęciu wcale nie wyglądają jak wcześniaczki. Ale z ciebie szczęściara. Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domu.

Do góry