reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

mysle ze japonki pod prysznic beda w sam raz ... ja teraz musze kupic sobie jakies kapcie bo jak pojde za 3 tyg do szpitala to cos musze miec no i drugie pod prysznic oczywiscie tez !!

reklama
No to dobrze bo nie opłaca mi się kupować na 2,3 doby klapek kąpielowych a japonki mam w idealnym stanie:) Dobrze, że kapcie zakupiłam:) Mam nadzieję, że skórkowe mogą być:p Takie z odsłoniętymi palcami, ale ze skórki.

a tak z innej beczki, coby zejść z tego śmierdzącego tematu :p robicie sobie zapasy do zamrażarki ? ja zamierzam co jakiś czas własnie nasmażyć więcej kotletów, jakieś pieczenie, kotlety mielone itp, co się da żeby tylko wyciągnąć z zamrażarki rano, i mąż zrobi ziemniaki/ryż/makaron i nie będzie trzeba przy garach siedzieć, ręce też przecież przechodzą od tych mięs i przypraw, a później dzieciaczek też taką cebule czy czosnek wyczuje.. ?
własnie rano jakieś mięsko poporcjowane na kotlety wyciągnęłam, tylko że nie wiem co to jest, karkówka?polędwica? kurde...nie wiem co z tym począć :p może gulasz się da z tego czegoś zrobić, do tego placki ziemniaczane i obiad jest

ja zapasow nie robie bo jakos przezyje na zarciu tesciowej !! ale ja bede jej dyktowac co ma mi gotowac bo jak znam zycie to jej jedzenie bedzie dla dziecka niezjadliwe !!

na usg 3D idealnie widać stan łożyska w sensie jak ktoś pali wokół Ciebie papierosy to widać, że wtedy łożysko troszkę się świeci. Smutno przyznać, ale mi to wykryto:( Nie jest to jakaś duża nieprawidłowość bo dzidzia się cudnie rozwija i jest zdrowa, ale np moi rodzice co nas odwiedzają to palą w naszym domu (nie przy mnie, ale to zostaje) a jak jeżdżę z mamą w samochodzie to skoro ona wcześniej paliła to też jeszcze te czynniki w tym aucie są. Tak więc strzeżcie się Laseczki przed ludźmi ćmiącymi;)

A propos traktowania ciężarnych . . .
W piątek wchodzę na pocztę a tam stoi 7 facetów, dwóch przede mną (ok 40stki) nieśmiało proponuje żebym poszła bez kolejki, ale pozostałych pięciu (młode chłopaki) nie reaguje więc odpuszczam. A że kolejka posuwa się wolno to siadam na krzesełku żeby nie stać, dalej zero reakcji. W rezultacie jak już siedziałam to nawet tych dwóch mnie nie przepuściło.
A w sobotę czytam ten artykuł z onetu i komentuję głośno przy teściowej, opowiadam ile tu dziewczyn na forum ma zagrożone ciąże i stać w kolejkach nie powinny, a ona na to, że jak jest zagrożona ciąża to się nie powinno z domu wychodzić na zakupy tylko plackiem leżeć. To podaję przykład dagmar gdzie dwójka dzieci w domu, rodzice i teściowie nie pomagają i jak ona ma leżeć. Ale dla mojej teściowej to jak ciąża zagrożona to choćby skały srały leżenie i szlus.
Nie taka zła ta moja teściówka, więc jak ona ma taki pogląd to ja uważam, że my już społeczeństwa nie zmienimy.

to bardzo ciekawy poglad twojej tesciowej ... tylko co poradzic jak dzieci sa glodne a i do szkoly chodzic musza ?? strach sie bac normalnie !!!

A czemu ty masz isc za 3 tyg do szpitala???

a bo lekarz sobie wymyslil ze porobi mi wszystkie badania na spokojnie w szpitalu !! z uwagi na moje nadcisnienie i opuchlizne i konsultacje okulistyczne i laryngologiczne ... no i cala mase badan ktorych jak dotad mi nie robil /hbsy i jakies inne takie ... pieron go wie !!/ no i powiedzial ze gdybym miala miec cesarke to na spokojnie anestezjolog moze sobie wywiad zrobic bo w stresach roznie z tym wywiadem jest !! no i polaczona konsultacja laryngologa i anestezjologa /mam wade krtani i np przy znieczuleniu ogolnym mam pewne klopoty potem z krtania wiec zeby nie zapaprac sprawy jak to zrobil pare lat temu jeden z anestezjologow jak mnie operowali !!/ w sumie zdziwilam sie jak sie okazalo ze moj gin pamieta takie rzeczy !! w grudniu minie 10 lat od tamtej operacji !!

na usg 3D idealnie widać stan łożyska w sensie jak ktoś pali wokół Ciebie papierosy to widać, że wtedy łożysko troszkę się świeci. Smutno przyznać, ale mi to wykryto:( Nie jest to jakaś duża nieprawidłowość bo dzidzia się cudnie rozwija i jest zdrowa, ale np moi rodzice co nas odwiedzają to palą w naszym domu (nie przy mnie, ale to zostaje) a jak jeżdżę z mamą w samochodzie to skoro ona wcześniej paliła to też jeszcze te czynniki w tym aucie są. Tak więc strzeżcie się Laseczki przed ludźmi ćmiącymi;)

ja bym musiala takie zdjecia pokazac mojej tesciowej moze by przejrzala na oczy !!!!!!!!

Przy mnie ciągle ktoś w ciąży palił, pomimo, że goniłam. Przez pierwsze tygodnie sama nawet paliłam, jak nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Mąż rzucił w 4 miesiącu, ale teściowie, szwagrowie i reszta rodzinki pali przeciez nadal. A moje łożysko jest czyste jak łza, więc to nie tylko palenie jak widać się na to składa. Duże znaczenie ma też to co się je i pije, mp napój bogów Coca cola to straszna chemia itd itp. Nawet chodzenie po zatłoczonym mieście i wdychanie oparów paliwa ma czasem gorszy skutek niż stanie raz czy dwa razy w ciazy obok palącego. Nie popadajmy w przesadyzm ;) Palenie jest bardzo szkodliwe, ale jest cała masa równie groźnych rzeczy :)

Mnie też to wkurza, że rodzice tak ćmią, ale nie przypuszczałam, że to ma aż taki wpływ na łożysko. Wiedziałam, że jakiś ma, ale myślałam, że jak nie będę wdychać to nie przeniknie. Człowiek już ma lekcję na przyszłość. Dobrze, że mój J nie pali.

reklama
Przy mnie ciągle ktoś w ciąży palił, pomimo, że goniłam. Przez pierwsze tygodnie sama nawet paliłam, jak nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Mąż rzucił w 4 miesiącu, ale teściowie, szwagrowie i reszta rodzinki pali przeciez nadal. A moje łożysko jest czyste jak łza, więc to nie tylko palenie jak widać się na to składa. Duże znaczenie ma też to co się je i pije, mp napój bogów Coca cola to straszna chemia itd itp. Nawet chodzenie po zatłoczonym mieście i wdychanie oparów paliwa ma czasem gorszy skutek niż stanie raz czy dwa razy w ciazy obok palącego. Nie popadajmy w przesadyzm ;) Palenie jest bardzo szkodliwe, ale jest cała masa równie groźnych rzeczy :)
Lekarz jak zobaczył łożysko spytał ''czy ktoś w domu pali papierosy"? O nic innego nie spytał, więc dlatego zaczęłam ten temat.

Do góry