reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

dziewczyny, Wy tak piszecie o tych salach rodzinnych albo salach 1osobowych... ja bym chyba ZWARIOWAŁA jakbym nie miała się do kogo odezwać! przeleżałam pół dnia sama w szpitalnym pokoju i miałam dość! a jak mi dali koleżankę z kolką nerkową to myślałam że ją wyściskam na śmierć :-D swoją drogą - świetna kobietka i zamierzamy utrzymywać ze sobą kontakt.

także ja sobie nie wyobrażam, żebym miała leżeć sama :no:
Ja od wczoraj rana jestem sama na sali i nie narzekam. Bardzo mi to odpowiada:-) chociaż koleżankę która była ze mną 1 dzień polubiłam i co nieco mi opowiedziała z przeżyć z pierwszej ciąży i porodu:-)

reklama
noo u mnie wczoraj też było o cc w szkole rodzenia. W pierwszej dobie po-kroplówka, druga doba-tylko woda, trzecia-coś lekkostrawnego zaczynająwprowadzać. I uczulali żeby nic przed cc nie jeść, bo do operacji intubują a jak jakaś resztka jedzenia się dostanie to się można udławić itp..no i w jelitach się to trzyma a nie powinno. Mnie zawsze te gazy po operacji przerażały :p no ale to normalne że jak się otwiera jamę brzuszną to to powietrze musi którędyś wyjść..
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=2ekHQohoNrQ"]YouTube - cesarean cut[/ame] - dla tych co mają mocne nerwy :-p

Ja od wczoraj rana jestem sama na sali i nie narzekam. Bardzo mi to odpowiada:-) chociaż koleżankę która była ze mną 1 dzień polubiłam i co nieco mi opowiedziała z przeżyć z pierwszej ciąży i porodu:-)

ja świruję jak sama w domu siedzę... no ale to chyba od człowieka zależy. ja lubię towarzystwo i jestem gadułą, także brak towarzysza jest dla mnie czymś okropnym :-D

noo u mnie wczoraj też było o cc w szkole rodzenia. W pierwszej dobie po-kroplówka, druga doba-tylko woda, trzecia-coś lekkostrawnego zaczynająwprowadzać. I uczulali żeby nic przed cc nie jeść, bo do operacji intubują a jak jakaś resztka jedzenia się dostanie to się można udławić itp..no i w jelitach się to trzyma a nie powinno. Mnie zawsze te gazy po operacji przerażały :p no ale to normalne że jak się otwiera jamę brzuszną to to powietrze musi którędyś wyjść..
YouTube - cesarean cut - dla tych co mają mocne nerwy :-p
o nieeee nie chce na to patrzeć:szok::szok::szok::szok:

YouTube - cesarean cut - dla tych co mają mocne nerwy :-p

nie zawsze intubuja zalezy jakie znieczulenie ogolne czy przewodowe

No nie ma to jak nastraszyć kobiety przed cc:no:

Nie jest tak źle po cc. Pewnie i wiele od szpitala zalezy, jak pisała Joasia najgorszy i dla mnie był cewnik....
I tam, gdzie ja rodziłam to miałam dziecko przy sobie, położne siedziały ze mna i uczyły mnie karmić:tak: i na każde zawołanie były, bo to one przewijały, kapały i podawały mi małego do łóżka.
Głowa mnie wcale nie bolała ani plecy, na poczatku faktycznie nie mogłam sie smiać ani kichac bo szew narywał, wstałam szybko:tak: a szwy na 5 dobę ściągneli i teraz po 3,5 roku nawet sladu po cc nie mam.

Najgorsza jest panika!!! Dziewczyny tak czy siak dzidzia wyjść musi, spokojnie trzeba do tego podejść, boleć bedzie czy przy sn czy przy cc. Ale tzreba zachowac spokój i rozsądek. A wierzcie mi zaraz po porodzie zapomnicie o nim:tak: dzidzia bedzie najważniejsza i ten ból wcale nie bedzie Wam przeszkadzał!

musimy mieć wszystkie dobre nastawienie, to jest niby sukces. Ale jak tu mieć to dobre nastawienie jak nas boli.. no ale-nasze mamy dały rade, to my też! i później nasze córki, i wnuczki itp.. Jajniki górą! :-D

reklama
nic strasznego, gorsze rzeczy się widziało :tak:
ale mnie Danielek okłada nóżkami pod żebrami... i mi smyra łapciami po bokach...

Do góry