reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
A ja obiadek zrobiłam, chodziły zamną gołąbki, :tak: tak Kopciuszku ostatnio smaka mi narobiłaś;-)
Mea a czemu zalezy Ci na wanience z odpływem???
Co do wanienki to radzę zwracać uwagę na jej wielkość:tak: Antek nadal się w swojej mieści,wstawiam ją do wanny i on sie kąpie, bo teraz to obowiązkowo on musi codziennie długie kąpiele brać;-)Dzieci to uwielbiają:tak:A jego plastikowa wanienka przy kupnie była dwa razy większa od pozostałych w sklepie.

Witam :tak:

Pytanko na poczatek - jak zachowuja sie Wasze nogi? Moje sa taaaaaaaaak ciezkie jak nigdy. Poprostu ciagam je za soba a nie chodze :eek:

Bylam wczoraj u lekarza ze swoja wysypka i mnie rozczulil :blink: Angielscy lekarze ogolni slyna ze swoich "zdolnosci" leczniczych ;-) a moj wczoraj jak zobaczyl moje pokropkowane nogi dlugo sie im przygladal mniej wiecej z taka mina :unsure: a nastepnie wzial encyklopedie zdrowia i zaczal w spisie tresci szukac "wysypka" (po ang oczywiscie). Jak nie wyczytal nic ciekawego odpalil internet...:happy2:

Moje nogi mają się jak cała ja- czyli bardzo dobrze;-) Wiesz, ja uważam że lepiej że sprawdził niz miałby udawać że wie co to i przepisał Ci jakąś masć sterydową jak to robią polscy dermatolodzy. A na ciężkie nózki- odpoczywaj, nózki do góry, i chłodny prysznic wieczorem. Może w zbyt ciepłych pomieszczeniach przebywasz? Ja zauważyłam że ostatnio zrobiło się u nas chłodniej w mieszkaniu i moja waga spadła o kg więc po prostu organizm bronił się tak przed ewentualnym przegrzaniem

wrocilam z maratonu po dzieciecych sklepach w rybniku !! masakra !! nigdzie nie ma wanienek z odplywem !! a na sieci to kosmiczne sa przesylki !! poza tym pokupowalam mase pierdolek: rajstopy ciazowe /nareszcie bede mogla sobie chodzic w spodniczkach a nie ciagle w tych samych gaciach !! poza tym ceny jak na allegro!!/ golfik taki zamiast szalika /bo mi wialo a na straganie tylko 8 zl kosztowal to sobie wzielam :) wygodne to jest !!!/ odzywke do paznokci /wyszlo mnie 2 zl drozej niz bym na allegro z przesylka kupila .../ ogolnie z wyprawy jestyem zadowolona ale sily juz nie te !!! no i jeszcze musze zahaczyc o sklep medyczny zeby pokupowac te wszystkie podklady i majtki /albo przynajmniej zobaczyc jakie sa ceny/ no i bylam w lidlu /czwartek wiec LUDZIOW JAK MROWKOW!!/ no i patrzylam na te lidlowskie pieluchy ... malych to tam raczej nie ma /od 3 dopiero/ ale za to sa super husteczki dzieciece !! i po 5,50 za paczke /w takiej cenie to chyba nie znalazlam jeszcze !! i maja super delikatny zapach :) wiec sobie wzielam 2 paczki a co :)

He He a ja widziałam takę w Jastrzębiu:-):-):-) Tylko że ja jestem osioł jeśli chodzi o drogi więc ci nie wytłumaczę gdzie ten sklep...ceny też nie znam bo się nie pytałam! Ale na pewno były:tak:

Ja moge tez polecic chusteczki dla dzidziusia z Biedronki:tak:moja corcia od dluzszego czasu tylko takich uzywa i moim zdaniem sa super:tak:

Mi też się podobają te z auchana...nie wiem dokładnie jaka cena ale były dla mnie odpowiednio wilgotne i przyjemnie pachniały:-)

A ja obiadek zrobiłam, chodziły zamną gołąbki, :tak: tak Kopciuszku ostatnio smaka mi narobiłaś;-)
Co do wanienki to radzę zwracać uwagę na jej wielkość:tak: Antek nadal się w swojej mieści,wstawiam ją do wanny i on sie kąpie, bo teraz to obowiązkowo on musi codziennie długie kąpiele brać;-)Dzieci to uwielbiają:tak:A jego plastikowa wanienka przy kupnie była dwa razy większa od pozostałych w sklepie.

Zgadzam się że lepiej większą wanienkę kupić:tak: Bratowa kupiła malutką i potem moją pożyczała....po 3 miesiącach chyba bo Filip był dość duży chłop;-) Ja swojej używałam do ok roku bo potem przenieśliśmy się pod prysznic z kąpaniem a tam wanienka nie wchodzi:-)

Witam :tak:

Pytanko na poczatek - jak zachowuja sie Wasze nogi? Moje sa taaaaaaaaak ciezkie jak nigdy. Poprostu ciagam je za soba a nie chodze :eek:

Bylam wczoraj u lekarza ze swoja wysypka i mnie rozczulil :blink: Angielscy lekarze ogolni slyna ze swoich "zdolnosci" leczniczych ;-) a moj wczoraj jak zobaczyl moje pokropkowane nogi dlugo sie im przygladal mniej wiecej z taka mina :unsure: a nastepnie wzial encyklopedie zdrowia i zaczal w spisie tresci szukac "wysypka" (po ang oczywiscie). Jak nie wyczytal nic ciekawego odpalil internet...:happy2:
Witam się jak zwykle sporadycznie. Internet mam tak cielęcy, że nie probuje nic nadrabiac.
Bardzo lubie sluchac wiadomosci o angielskich lekarzach. Kolezanka, ktora powinna z reszta juz urodzic mowila, ze rzadko go widuje, przewaznie ma do czynienia z polozna. To prawda, ze tam do porodu przyjmuja kiedy skurcze sa co 3 minuty?
Nogi... mi sie wciaz wydaje, ze mam je z drewna, zwlaszcza w nocy, kiedy musze sie wydostac z lozka i nie moge. Zawiasy w kroku tak bola, ze najpierw musze sie rozruszac na lezaco i powoli ku nieprzytomnej rozpaczy meza, wyczołguje sie. Zastanawiam sie czy to od tego, ze za malo, czy za duzo cwicze te moje nogi, rozciagam na boki, bo slyszalam, ze porod jest wtedy lzejszy. No nie wiem, zobaczymy. Jestem jednak pozytywnie zdziwiona, bo gdzies znikl mi moj haluksik... a na razie nie mam spuchnietych nog wiec mysle ze jakos tak znikl i moze juz sie nie pojawi?
Po tych tabletkach na hamowanie skurczy i (a jednak) tych na obnizenie cisnienia, czuje sie paskudnie, jak chora. Rece sie i tak trzesa i chce sie spac. Do tego chyba za dużo jem, bo brzuch mam nadety i nie wiem, czy to taki jedem wielki skurcz, czy jelita nie wytrzymuja. W ciagu tygodnia przytylam 1 kg! Czyli juz 14 kg tak nagle...

Cherie wstawaj:-) Bo w nocy nie bedziesz mogła spać.
Hm, juz po zajęciach na dziś- taki luźny dzionek na uczelni. Tylko ręka mnie boli od pisania notatek;-)
Oglądamy z mezem sejmową debatę na temat szczepionek i powiem Wam- MASAKRA!! Ci ludzie nie mają pojęcia o czym mówią. Z racji tego że ja jestem na medycynie a mój luby na biotechnologii to oboje mamy jako takie pojęcie o szczepionkach, zreszta na wykładach z mikrobiologii tez mamy ten temat poruszany. I ja bym sie nie zaszczepiła chociażby mi za to płacili. Nie chodzi nawet o ciążę ale ta szczepionka jest po prostu groźna, ukrywa się masę faktów, robi się wielkie halo i nakręca zyski koncernów farmaceutycznych. Ech, witki opadają.... Puste slogany i nierzetelne informacje. W takich momentach się cieszę że wybrałam taki kierunek studiów, nikt mi takich wkrętów nie będzie robił
Dobra, wyzyłam się;-) Już mi lepiej

to wez mi to wyoslij !! bo ja sie w tym wszystkim gubie !! i podobnie z tymi szczepionkami skojarzonymi - slysze tyle samo pozytywnych opinii co negatywnych ... mi o kase nie chodzi bo na dziecku nie bede oszczedzac ale o jego bezpieczenstwo jak najbardziej !!

Oglądamy z mezem sejmową debatę na temat szczepionek i powiem Wam- MASAKRA!! Ci ludzie nie mają pojęcia o czym mówią. Z racji tego że ja jestem na medycynie a mój luby na biotechnologii to oboje mamy jako takie pojęcie o szczepionkach, zreszta na wykładach z mikrobiologii tez mamy ten temat poruszany. I ja bym sie nie zaszczepiła chociażby mi za to płacili. Nie chodzi nawet o ciążę ale ta szczepionka jest po prostu groźna, ukrywa się masę faktów, robi się wielkie halo i nakręca zyski koncernów farmaceutycznych. Ech, witki opadają.... Puste slogany i nierzetelne informacje. W takich momentach się cieszę że wybrałam taki kierunek studiów, nikt mi takich wkrętów nie będzie robił
Dobra, wyzyłam się;-) Już mi lepiej
Wlasnie juz slyszalam o szczepionkach, ze sa grozne. A jak sie ma sprawa z tymi, ktore aplikuja naszym dzieciom na porodowce? i potem w ciagu pierwszych lat zycia? Sa opinie, ze tez szkodza, bo zawieraja jakies dodatkowe substancje podobno sprzyjajace rakowi czy jakos tak... Jedna z moich spanikowanych kolezanek nie szczepi swoich dzieci mino ze sa obowiazkowe, napisala do przychodni dlugi referat o ich szkodliwosci - przeczytala w internecie. I juz jej nie atakuja. To jak to jest z tymi szczepionkami?

Ostatnia edycja:
reklama

zalezy mi na odplywie bo bede kapac w pokoju a do lazienki mam przejsc przez caly dom !! i z wanna nie zamierzam biegac bo 100 do 1 ze za ktoryms razem nie wyrobie, ze o tym ze ciezka nie wspominam /a nie zawsze maz da rade mi pomoc bo jak pracuje na zmiany to jestem zdana na siebie/
no i ja chce obowiazkowo ta duza wanienke - metrowke !!

Do góry