mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Ja przeczytałam Język.. i streszczę Sławkowi najważniejsze zagadnienia jak się Maleństwo urodzi. Bo on też chce brać czynny udział w opiece nad dzieckiem.
ja streszczam mariuszowi sukcesywnie co ciekawsze kwestie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja przeczytałam Język.. i streszczę Sławkowi najważniejsze zagadnienia jak się Maleństwo urodzi. Bo on też chce brać czynny udział w opiece nad dzieckiem.
A ja chytra od samegopoczatku byłamAntka kapaliśmy o 21
pózniej było jedzonko i spanie. Na początku kładłam się o tej samej porze co on- czyli 22
on wstawał o 4 rano na cyca, pozniej juz co 2 godz sie budził. Ale dzięki temu wysypiałam sie od samego początku.
Bo najgorzej jest wykapac dziecko i połozyc spac o 19 a pózniej niemowle około 12 w nocy pierwsze przebudzenie ma na jedzonko, i dla mamusi juz nie da pospać.
Oczywiście później im Antek starszy tym wczesniej juz go kładłam spać ale to inna bajka.
Ja też powera miałam (już się kończy:-)), wysprzątałam domek, poprałam ciuszki Małej i powiesiłam je, pouczyłam się i jeszcze trochę się będę uczyć. Obiad też zrobiłam dosyć obszernyale dzisiaj jestescie aktywneciezko dolaczyc 100 tematow na sekunde
ja tez poczulam dzis energie i przesadzam kwiatki,
mialam to zrobic za pol roku, ale juz patrzyly na mnie bidy pozarastane![]()
dobrego dnia mamy, widze, ze timery niektorym juz tykaja :-)
Mi dziś łóżeczko dla Martynki przypełzło:-) Ale będzie poskładane jak będą panele, za ok tydz.Marzenie...Ja duzej wanny nawet nie mam, tylko sam prysznic
ale kiedys (jak bede duza ;-)) to tez bede miala :-)
A my dostalismy maila ze rano nasza przesylka (fotelik) zostala doreczona, ktos odebral i podpisal. Tylko rodzi sie pytanie kto ja odebral skoro oboje (ja i R) jestesmy w pracy![]()

za to moje hemoroidy daja glosno o sobie znac, wczoraj ze stolcem pojawila sie krew
no i mnie pipka cos swedzi
zastanawiam sie czy by si jutro do doktorka nie wepchac, zeby to w jakas powazna infekcje nie poszlo!!A tak z innej beczki, od jakiegoś czasu mam takie żółtawe upławy, nie wiem czym to może być spowodowane... hm ...dziwne, wizyta dopiero 16.11. kurczę ale takońcówka ciąży się wlecze...
A ja chytra od samegopoczatku byłamAntka kapaliśmy o 21
pózniej było jedzonko i spanie. Na początku kładłam się o tej samej porze co on- czyli 22
on wstawał o 4 rano na cyca, pozniej juz co 2 godz sie budził. Ale dzięki temu wysypiałam sie od samego początku.
Bo najgorzej jest wykapac dziecko i połozyc spac o 19 a pózniej niemowle około 12 w nocy pierwsze przebudzenie ma na jedzonko, i dla mamusi juz nie da pospać.
Oczywiście później im Antek starszy tym wczesniej juz go kładłam spać ale to inna bajka.
co do godzinowego ustawiania to kolezanka zastosowala taka metode ze juz jakis czas przed zmiana czasu przestawiala mala co chwile o 15-20 min ... i przechodza takie ekscesy zupelnie bezbolesnie - grunt to pomyslec o tym w miare wczesnie!!
a co do uziemienia w domu - moze to i ma plusy ... tak patrze na siebie - uspie dziecko i jest szansa nawet na jakies piwko ze znajomymi wyskoczyc bo tesciowa czy mama na 2-3h moga ze spiochem zostac ... potem w razie dac butle i spi dalejwszystko ma swoje dobre i zle strony
a co do prazentowkochana ja juz nie pamietam kiedy ostatnio kupowalam prazenty w sklepie
a w rodzinie to mamy fajny system ze prezenty dla dzieciakow kupuja rodzice po uzgodnieniu kwoty z "darczynca/darczyncami" czasem wyjdzie z tego cos wiekszego a czasem wiecej pierdolek
w zaleznosci co tez znajdzie sie w "listach do gwiazdki" ... niezaleznie od wieku kazdy w rodzinie takie listy ma obowiazek napisac
baaaardzo lubie ten system
![]()

Mi dziś łóżeczko dla Martynki przypełzło:-) Ale będzie poskładane jak będą panele, za ok tydz.
Ja teżMarzka nam położna na szkole rodzenia polecała te z siateczki, podobno lepiej oddychają. I w takie się zaopatrzyłam![]()

Przynajmniej w tym miechu co trzeba:-)a dzis kolejne 2 listopadowki rozpakowane !!