reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej:-)ja tez juz od jakiegos czasu na nogach,wlasnie skonczylam jesc sniadanko i koncze picie herbatki:-)dzis w planach mam sprzatanie i smarzenie nalesnikow na krokiety:tak:troche mi sie nie chce ale jesc sie chce:-D
Normalnie sie na was wkurzylam:wściekła/y:czemu nikt nie odpowiada na moje pytanie:wściekła/y:szybko mi tu mowic co i jak o tym sadzicie:wściekła/y:bo ja sie troche denerwuje:tak:mam wrazenie ze chyba skorcze tez mnie lapia ale na szczescie nie sa regularne:no:
nie wiem czy czytalyscie artykol na onecie o kobiecie ktora zatrudnila sie w firmie po czym 2 lata kombinowala z ciaza i zwolnieniami i jeszcze kilka moze tak pociagnac !! masakra ... ale najgorsze jest to ze takie pindy robiom normalnym ciezarnym kolo przyslowiowej dupy !! bo co teraz mysli moj czy jakikolwiek inny pracodawca czytajac taki artykol - mysli ze JA TEZ KOMBINUJE!! dobra ja nie lezalam calej ciazy /ale za to prace mam w szczegolnych warunkach/ ale gro lasek faktycznie przelezy przez cala ciaze a przez takie artykoly wychodzi na to ze KAZDA BABA W CIAZY KOMBINUJE !!

tu jest komentarz do tego ... jak chcecie to sobie poczytajcie ... ja mam bynajmniej nerwa ...

Czy kobiety w ciąży nadużywają zwolnień lekarskich? - Biznes w Onet.pl

Moje zdanie jest takie:SKORO KAZDA CIEZARNA MOZE PRZEBYWAC CALA CIAZE NA ZWOLNIENIU TO CZEMU Z TEGO NIE SKORZYSTAĆ?

reklama
Witam, ja noc przespałam spokojnie, trochę kości mnie bolą ale to norma. U mnie dziś dużo planów bo mąż ma wolne. O 10 jedzie odebrać wózek i fotelik, potem zakupy w markecie, a jak wróci to go zatrudnię do prasowania ciuszków, czas się już zacząć powoli pakować.

ja nocke mialam taka srednia bo bylam sama w domu i mariusz wrocil pozno ... a ja w takiej sytuacji bardzo czujnie spie ale jak rano usnelam jak on wrocil to znowu nie moglam sie obudzic jak zadzwonil budzik :) teraz musze zajac sie sniadankiem a potem w try miga za sprzatanie sie brac bo masakrycznie sie zapuscilam :) ale nie ma tesciowej wiec luzik :) mialam tylko nadzieje ze bedzie jakies slonce to bym mariusza zmobilizowala do mycia okna a tu taka kicha ... pada, zimno ...

Widac jak mnie czytacie:tak::-:)wściekła/y::-D

Mnie wczoraj tak jakby ciągneło z jednej strony w okolicy jajnika. To samo uczucie mam jak mi się spieszy na uczenie i lecę jak szalona;-) Czy to skurcze? Wątpie- mi sie racze wydaje że to rozciąganie sie więzadeł albo skutek ucisku maluszka na nerw. Ale jeśli pojawia Ci sie to dość często, może warto zapytać lekarza.
Witam się po śniadanku, ale głodna byłam. Jakoś średnio sie dzisiaj czuję, chyba załatwię to, co mam załatwić i powyleguję się dzisiaj- obiad wczoraj mąz zrobił na 2 dni, a sprzątanie nie ucieknie.Dobrze że mieszkamy sami:-)
Co do zwolnień- ja sobie nie wyobrażam siedzieć na zwolnieniu. Takie moje zdanie. Jeśli ktoś nie pracuje w szkodliwych warunkach lub praca jest za ciężka to czemu nie pracować do końca. Nie lubię takiego podejścia- biorę bo mi dają, inni mogą to co, ja gorsza? Poza tym wpływa to na wysokość emeytury, która i tak za wysoka nie będzie. Moja mama ze mna i siostra pracowała do porodu- o 20 skończyła pracę a Ula urodziła się jakoś po północy. Nigdy nie narzekała bo lubi swoja pracę. Z drugą siostrą była na wychowawczym więc siła rzeczy siedziała w domu- wcale jej się nie podobało. No ale żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do swojej decyzji w tej sprawie.
Kurcze, właśnie sobie uświadomiłam że Fifi Asi to 2 razy większy niż moje szczęście:-) Ale jaja... Aśka trzymaj się dzielnie Ty i Twoj kregosłup;-)

reklama
Do góry