reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
nie wiem czy czytalyscie artykol na onecie o kobiecie ktora zatrudnila sie w firmie po czym 2 lata kombinowala z ciaza i zwolnieniami i jeszcze kilka moze tak pociagnac !! masakra ... ale najgorsze jest to ze takie pindy robiom normalnym ciezarnym kolo przyslowiowej dupy !! bo co teraz mysli moj czy jakikolwiek inny pracodawca czytajac taki artykol - mysli ze JA TEZ KOMBINUJE!! dobra ja nie lezalam calej ciazy /ale za to prace mam w szczegolnych warunkach/ ale gro lasek faktycznie przelezy przez cala ciaze a przez takie artykoly wychodzi na to ze KAZDA BABA W CIAZY KOMBINUJE !!

tu jest komentarz do tego ... jak chcecie to sobie poczytajcie ... ja mam bynajmniej nerwa ...

Czy kobiety w ciąży nadużywają zwolnień lekarskich? - Biznes w Onet.pl

Witam się z rana :-D
1sza;-)
Teraz idę spać, buziole.
Aga, Lilijka ale te wasze dzidzie pięknie ważą, zazdroszczę:tak:
Ja mam nadzieję, że Kaj przekroczy 2 kg wreszcie, bo te 1600 tydzień emu jakoś do mnie nie przemawia:wściekła/y:

Druga.. :-D idę chyba trochę poczytać co się u Was działo jak mnie nie było.. :p
wczoraj byłam z mamą na zakupach.. no i łóżeczko zamówione :) materac też.. a pościel sobie kupiłysmy :) i jeszcze okrycie kapielowe..
reszta zakupów w przyszłym tygodniu.. :) i to już będzie koniec..
pozostanie nam oczekiwac na bobasa :)

oto pościell mamy ten ostatni wzór DODO BLUE
http://allegro.pl/item805389497_feretti_quintetto_posciel_5_czesci_mega_promocja.html
choć mysle nad wymianą - ale to po urodzeniu jak już na bank bedzie laseczka to zmienimy na cos innego :) póki co tylko ta z tych które były podobała mi się.. :-D
łóżeczko
http://www.malyrys.pl/images/drewex/kuba_teak.jpg

no i materac gryka-kokos.. :)\

wojtysiowa trzymaj się kobieto :)
jeszcze troche ...

widziałam że Eliza wróciła spakowana jeszcze :) świetnie.. :)

Aśka slicznie Fifi waży :)

mam nadzieje ze u reszty też wszystko ok..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
NO i ja sie witam !
Alez mialam koszmarna noc ,no ok nie tyle noc col wieczor !!!!Bo nocke przespalam calkiem fajnie !
JUz zasypialam przytulona do Jarka jak nagle sie nie zerwalam ,doslownie zaczely mnie oblewac poty ,zas mialam wrazenie ze dostane biegunke i na przemian chcialo mi sie wymiotowac ,choc wkoncu ani biegunki nie dostalam ani nie wymiotowalam ,a poty mnie oblewaly i brzuszek co chwila napinal !
Zaczelam sie doslownie trzasc ,Jarek przylecial z miska ktora sie nie przydala a ja z nia zasnelam.W nocy obudzilam sie tylko raz i juz czulam sie spoko !
Niewiem dziwne to !Teraz czuje sie tez dobrze .NIewiem czy cos mi zaszkodzilo _ watpie ,czy ja poprostu tak bede przechodzic silniejsze skurcze :eek:

Anka super zakupy !!!! A mozliwosc wymiany masz wrazie czego ??? ;-);-)
no pewnie :)
wszystko mogę wymienic.. mam w domu tylko pościel tzn u mamy..
a lozeczko i materac są w sklepie i odbierac bedziemy to jak ja bd w szpitalu znaczy sie bartek z moją mamą odbierze :p
babeczki są miłe i powiedziały że nie ma problemu :-D

myslalam ze lozeczko wezmiemy RADEK bo ma taki ładny przód i tył, ale jak pomyslalam to z przodu łóżeczko dosuniete do sciany bedzie a z tylu przy łóżeczko stac bedzie szafka wiec i tak i tak nic z tego ne bedzie widac.. wiec se wzielismy proste łóżeczko .. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ha wkoncu was doczytałam :-)
głowa juz mniej boli ale jeszcze boli:dry: ale juz nie bede brac tabletek moze jak sie porzadnie wyspie to samo przejdzie
po wizycie u gina chyba dobre wiesci na wejsciu pogratulował ze od wczoraj jestem mama :shocked2: tak mysle o co mu chodzi ...
a chodziło mu o to ze skonczylam juz 36 tygodni i jak by mloda sie juz zdecydowal wyjsc to nie potrzebowała by juz opieki lekarskie ... boziu niczego bardziej nie pragne niz jej zdrowia nawet poród mnie nie przeraża jak to jak ona sobie poradzi na zewnatrz
jak mnie zbadal to potwierdził moje odczucia szyjka miękka i skrociła sie do centymetra no i mała zeszla nizej co czuje w kosciach:cool2: no i te skurcze co teraz mam na tym etapie ciazy jak najbardziej mile widziane
17-go mamy sie zobaczyc w szpitalnej przychodni nie wiem czemu tam :confused2:
pytam sie mojego kochanego likorza co mnie powinno zaniepokoic tzn. jakies objawy zblizajacego sie porodu no bo ja w sumie pierwszy raz w ciazy:oo2: cos tam wiem no ale jednak to nowa sytuacja dla mnie na to on ze on to nie wie bo nigdy w ciazy nie był no ja tez nie i zaproponowal zebysmy o samochodach porozmawiali bo oboje mamy o tym pojecie JAKIES
no to ciekawe kiedy sie rozdwoje :dry: ja bym chciała zeby niunia tam jeszcze posiedziala i tłuszczyku nabrala zawsze bedzie wiecej do całowania
spokojnej nocki zycze
Jak by nie patrzec ma racje ahahahh on w ciazy nigdy nie byl :) :-D:-D Super wiesci kochana !!!

!) w swiezutkim dziecku sie lepiej spi
2) zawsze sie zabrudzi bo cos uleje albo ty czyms chlapniesz
3) przejdzie zapachem kupki
4) oliwkujesz cialko i smarujesz roznymi kremikami wiec nie jest swieze
5)masz tyle ubranek ,ze najchetniej byc przebierala co 5 min i za kazdym razem pstrykala fotke - gwarantuje :)
100 % Prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mój ma nasze zdjęcie ze ślubu:tak:
ale za córcią szaleje:-D
moj ma albo mnie i patryka ,albo samego patryka hahaha!jak urodze pewnie fifi bedzie u ojca w kom !

A ja dzisiaj byłam na usg i dowiedziałam się,że moja Malutka waży 2915 gramów, ma ślicznie rozwinięte płucka i serduszko no i jest gotowa na wyjście więc możemy się szykować:tak::tak::tak::-)
ale jestem szczęśliwa:-D
super wiesci ! moj w 35 i 3 dniu se podjadl do 3 kg ! bedzi co nosic na rekach hahaha

cześć Dziewczyny:-):-)
oz ty babo !!!! :) taz my sie tu o ciebie zamartwialysmy ze hej :) dobrze ze jeszcze w dwupaku :)

a tak btw - czy wy nosicie caly czas przy sobie karte ciazy ??? bo slyszalam taki tekst ze od 7 miesiaca powinno sie nmiec KC caly czas przy sobie ...
ja nosze w torebce zawsze !

My uzgodniliśmy rodzinnie, że prezentów nie kupujemy bo Martynka będzie naszym rodzinnym prezentem gwiazdkowym:tak::-)
my nie mozemy tak se uzgodnic ,kto wytlumaczy patrykowi brak paczek???ahaah Choc stwierdzil ze na mikolaja nic nie musi dostac bo najwiekszym prezentem dla niego bedzie BRAT! Jak Boga kocham sam z siebie tak wystrzelil az mi sie oczy zaszklily.A pod choinke to on jeszcze poimysli co by chcial ! hahhah Z racji tego ze ja na mikolajki raczej w szpitalu bede - to zadanie podlozenia paczki na mikolaja bedzie nalezalo do tatusia :-)

Uparciuch że masakra... nie dobrze.. Mea powinna Cię ochrzanić bo raczej jej slowa dobrze do nas trafiaja, ja do dzis przezywam że wczoraj napisała mi bolesną prawdę. bo jazda bez pasów jest naprawde bezmyślna...
ja tez wczoraj pominelam brzydule a chyba jestem od niej uzalezniona... zawsze ogldalam na www.odsiebie.com odcinek z wyprzedzeniem ale kurcze serwer im nie działa i juz nie mozna:-(
Serwer im nie dziala bo zrobila nalot policja na ta strone :-D:-D !!!!

reklama
Witam w klubie...

Oglądałyście na dzien dobry tvn jak udzielić pierwszej pomocy niemowlakowi??
Ja oglądałam,miałamkiedys sytuację, ze Antek mi sie zakrztusił, wierzcie mi, człowiek w takiej sytuacji panikuje:-(
MI Patryk tez sie zaksztusil !!! Mial chyba z 3 mieisace ! Boze niegdy tego nie zapomne i to prawda czlowiek panikuje !!

Do góry