reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Kochane moja to wszystko ściema. O wiele ładniej chodziłam z Amelką niż z chłopcami. Wszystko od układu chormonów zależy:tak:
Robię fotkę brzucha zaraz wkleję a co tam pośmiejecie się:-D

reklama
ja I trymestru wole nie pamietac.. miałam identycznie
a powoli zaczelo ustawac chyba dopiero koło 16 tygodnia..choc sporadycznie pozniej zdarzalo mi sie gdzieniegdzie puscic pawia :-D

ja mialam to znacznie dluzej ale ciesze sie ze juz jest ok... kto przez to przechodzil wie jak to jest tak sie meczyc... dlatego caly czas chce juz urodzic i byc po bo wkurza mnnie ze 1sza ciaza jest dla mnie taka nie mila. ciagle cos jak nie te zle samopoczucie do 5 mca to pozniej chodzic nie moglam bo w plecy cos weszlo, juz najwieksze przeboje mialam z tym wyrwanym zebem i 3 tyg dochodzenia do siebie bo tak bolał i na koniec silne zapalenie gardla. juz nie mowiac o tej opuchliznie i bolacym kroczu. mozna sie zniechcecic. dlatego na drugie dziecko sie tak szybko nie zdecyduje.

Hej:-)ja juz po sniadanku i zaraz sie bede szykowala na zakupy:tak:musze sobie kupic wkoncu jakies kozaczki bo normalnie w tamte sie juz nie mieszcze:no:jakies łydki mi sie grube zrobily i ledwo je zapinam.
Jestem tez zmartiona bo cisnienie mimo tabletki nie spada a powiedzialabym ze idzie w gore:-(z kazdym dniem jest coraz wieksze,ciekawe co gin na to powie,pewnie zwiekszy dawke.Wczoraj mialam 139/85 wiec nie bedzie zadowolony szczegolnie tym drugim:no:
Wczoraj gadalam tez z bratem i u bratowej dzidzia ulozyla sie poprzecznie i polozna powiedziala jej ze moga jej w kazdej chwili wody odejsc,ma niezlego stracha teraz.Oczywiscie to stwierdzila po macanku brzuszka bo tam usg to swietosc.
Juz wrocilam z labolatorium jeju ale mnie kujneła az do tej pory czuje czasem sie postaraja i luzik jak tylko sie wyjdzie a ta jakos sie nie starała i tylko reka boli no nic ide sie polozyc na troche bo jeszcze chora :( :-( ale pani w szatni powiedziala mi ze ale ładnie pani wyglada kiedy pani rodzi mowie jej ze w grudniu 17 a ona juz w grudniu ? jej ale dobrze pani wyglada i pewnie chlopczyk ,.. ? ja mowie ze tak chlopczyk a ona no widac z daleka :-D hehe z kad one to widza ?? hehe

U mnie sie to sprawdzilo:tak:podobniez dziewczynkiu zabieraja urode mamie:tak:ja w pierwszej wygladalam tragicznie:wściekła/y:opuchnieta jak balon,plamy i wogole:tak:az patrzec nie moglam na siebie a teraz jest nawet ok:tak:wiec u mnie sie ta teoria sprawdzila.

ja mialam to znacznie dluzej ale ciesze sie ze juz jest ok... kto przez to przechodzil wie jak to jest tak sie meczyc... dlatego caly czas chce juz urodzic i byc po bo wkurza mnnie ze 1sza ciaza jest dla mnie taka nie mila. ciagle cos jak nie te zle samopoczucie do 5 mca to pozniej chodzic nie moglam bo w plecy cos weszlo, juz najwieksze przeboje mialam z tym wyrwanym zebem i 3 tyg dochodzenia do siebie bo tak bolał i na koniec silne zapalenie gardla. juz nie mowiac o tej opuchliznie i bolacym kroczu. mozna sie zniechcecic. dlatego na drugie dziecko sie tak szybko nie zdecyduje.
My na pewno nie predko tym bardziej ze od przyszlego roku zaczynamy sie budowac..
to jakos nei w glowie mi bedzie chodzenie w ciąży po raz drugi..:no::no:

daffodill uwierz ze jest...
nie mialam robionych zdjec od sierpnia...
a od tamtego czasu duzooo sie zmienilo..zwlaszcza jak leze i flaczeje:-D

Daffodill ale ja np pierwszą ciążę miałam cudowną...oprócz niekończącej się zgagi;-) A teraz???????? 10000x gorzej:no:
Więc ty możesz mieć odwrotnie:-)

Mi też ostatnio mężuś powiedział że chłopaki jednak dodają urody bo w ciąży z Hanią byłam dużo brzydsza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dobrze że mi to dopiero teraz powiedział:-)
A co do kształtu brzuszka to u mnie niby też to się sprawdziło...z Hanią był bardziej na boki a teraz jest spiczasty...ale ja w to za bardzo nie wierzę:no: Przecież to wszystko zależy jak dzidzia jest ułożona:-)

daffodill uwierz ze jest...
nie mialam robionych zdjec od sierpnia...
a od tamtego czasu duzooo sie zmienilo..zwlaszcza jak leze i flaczeje:-D

ja zflaczałam już dawno hehehe. no coz taka nasza uroda w ciazy i tyle... boje sie o kg no ale maz powiedzial ze bede mogla sobie pobiegac bo bardzo lubie a on z mala bedzie zostawal... a wieczorem bede jechac brzuszki takze zobaczymy czy moj wysilek pojdzie namarne. a po samym porodzie bede sie sciagac pasem. tylko nie wiem czy to cos akurat da.

ja zflaczałam już dawno hehehe. no coz taka nasza uroda w ciazy i tyle... boje sie o kg no ale maz powiedzial ze bede mogla sobie pobiegac bo bardzo lubie a on z mala bedzie zostawal... a wieczorem bede jechac brzuszki takze zobaczymy czy moj wysilek pojdzie namarne. a po samym porodzie bede sie sciagac pasem. tylko nie wiem czy to cos akurat da.
mam ten sam plan.. :) oczywiscie wszystko po połogu zaczne wdrażać w życie.. :)
tylko nie wiem czy tak zdrowo bedzie biegac jak karmic bedziemy?

Juz wrocilam z labolatorium jeju ale mnie kujneła az do tej pory czuje czasem sie postaraja i luzik jak tylko sie wyjdzie a ta jakos sie nie starała i tylko reka boli no nic ide sie polozyc na troche bo jeszcze chora :( :-( ale pani w szatni powiedziala mi ze ale ładnie pani wyglada kiedy pani rodzi mowie jej ze w grudniu 17 a ona juz w grudniu ? jej ale dobrze pani wyglada i pewnie chlopczyk ,.. ? ja mowie ze tak chlopczyk a ona no widac z daleka :-D hehe z kad one to widza ?? hehe

a ja robie mezowi kanapki wieczorkiem do lodowki i mam z glowy ;)n hehe

obstawiam ze pani w szatni miala 50% szans na trafienie :)

a co do kanapek to ja tez wstaje ... zawsze to mezowi razniej jak wstane i mu zrobie kanapki :)

no to przyjade do was rodzic:-D
kurde mam jeszcze tyle dylematow i w sumie tak malo czasu juz 9 listopad i za 16 dni sciagaja mi fenka...
nie wiem co zrobic z krwia pepowinowa...czy pobrac czy nie..
nie wiem czy sn czy cc i nie wiem w jakim szpitalu...
i nie wiem czy maz ma byc ze mna czy nie....
doffodill wybierasz sie z mezem??

kasiek co do twoich dylematow ... ja bym na twoim miejscu pobrala krew pempowinowa ... wiesz co przezylas ... a mozesz dziecku ulatwic zycie w razie powtorki z rozrywki - czego z calego serca ci nie zycze !!!!!!! poza tym dowiedz sie czy tobie nie przysluguje to za darmo !!
co do meza - dobrze zeby on sie okreslil !!
a CC czy SN to zadecyduja za ciebie :)

widzą to po wygladzie. kobiety spodziewajace sie chlopca przewaznie choc nie zawsze wygladaja na bardziej wypoczete ładne kolorki na twarzy, nieskazitelna skora i ogolnie bije od niej zycie. u mnie od razu wszyscy wiedzieli ze bedzie dziewczynka... jakos super ciemnej karnacji nie mam ale na poczatku wygladalam jak trupek taka biala i jakies czerwone plamki na twarzy teraz juz troche lepiej nie jestem taka blada, mnostwo wypryskow mi wyskakiwalo i ogolnie bylo widac zmeczenie i to jak mala kradnie mi urode. do tego tez inaczej tyje sie. No ale jak juz pisalam nie w kazdym przypadku sie to sprawdza.

to jest mit !!!moja najstarsza siostra przy synku wygladala jak pozal sie boze smierc na urlopie na poratowanie zdrowia !! a niby dobrze sie czula i wogole ... dla odmiany przy Ani wygladala rewelacyjnie !!! a druga siostra odwrotnie ...

reklama
Do góry