reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Dzieki dziewczyny ! Jakos dam rade ! Wierze mocno ze po 3 dniach mnie wypuszcza do domku ! Bo innej opcji nie widze hahahah ! Jeszcze rodzic nie mam zamiaru ! A czuc sie czuje dobrze ,mam nadzieje ze białka w moczu nie bedzie i sruuuu do domku mnie puszcza !

Jarek mnie pociesza ze to chyba dobrze ze chca posparawdzac wsio przed porodem itp ! NO i nerwy powoli przeszly !

Spakowana czekam na 19 :sorry:.Bede pisac do ktorejs napewno :)

A teraz zanim jeszcze znikne na te kilka dni musze wam napsiac poki w domu jestem !

Sms. od marta100 " od wczoraj rana w szpitalu leze .skurcze lapia,dostaje kroplowki ale nie jest najgorzej.Pozdrawiam serdecznie .Buzka!"

Mam nadzieje ze maluszek marty jeszcze poczeka!!!!!!!

reklama
W ogóle to co jakiś czas mogę znikać bo u mnie dziś jakieś cyrki z prądem są i ciagle znika i sie pojawia i mi kompa wylacza... ehhh dranie jedne.. wystarczy ze troche popada i od razu nastaje ciemnosc...

o kurczę i znów się zaczyna... ledwo jesteśmy w komplecie i znów jakaś bidula wylądowała w szpitalu... oby tylko mocno zacisnela nozki i poczekala jeszcze....

Maggie opowiadaj co ciekawego dowiedziałaś się w szkole rodzenia:) I wreszcie jesteś.. Na prawdę się mocno martwiłyśmy o Ciebie!
;-) Biorę się za opisywanie, tym bardziej że dzisiejsze tematy z forum pokrywają się z tym co się dowiedziałam.
nooo nalezy ci sie ochrzan !!! pierwsze co grzecznie zrobisz to wpiszesz numer telefonu na zamknietym bo tu ludzie sie martwia a do ciebie zadnego namiaru !!!!! normalnie kobitki czasem na was tzreba troche pokrzyczec no !!
maggie a ty napisz co ciekawego na SR sie dowiedzialas :)

Wow, zaraz pisze numer. A za chwilke SR - tylko nie wiem czy tu czy na innym wątku - chyba był o SR. Eeee, najwyżej się przekleji.

Joanna - współczuję z tym szpitalem. Twój lekarz chyba dmucha na zimne. To w sumie lepiej niż jakby miał sie nie interesować. Głowa do góry.

U nas to wygląda tak choć to temat mało przyjemny.
1. stajesz w szerokim rozkroku
2. opierasz rece na łóżku
3. wypinasz jak najmocniej pupe
4. do odbytu wprowadza się rurke przez którą wpuszcza się płyn do lewatywy
5. zaciskasz pośladki i musisz wytrzymać tyle ile możesz
6. oddajesz stolec sama w toalecie lub na leżąco do basenu

oczytałaś się bzdur w Internecie :tak: teraz są specjalne zestawy na zasadzie "zrób to sam" i taką lewatywę możesz sama wykonać.

WŁASNIE WROCIŁAM Z USG :-) I ZANIM WAS NADROBIE napisze jak było : A WIEC USG :
-nasze kochanie wazy 2669 g ,(35 tydzien)
- wszystkie narządy w normie ,
-łożysko dojrzałe bez cech odklejania
-położenie głowkowe,
-jejeczka nie opadły zdanie ginki :" bez watpliwosci to chłopak " :-)
- akcja serca 147 /min
-ilosc wod plodowych w normie

biometria plodu odpowiada 35 tydzien i 4 dzien.....

i jak zwykle teremin z usg przeskoczył na 10 grudnia no ale liczy sie z OM
poztym wszystko wszystko w normie ....

CZy ktores z was wazyl podobnie i czy to duzo mało ????? a teraz zanim mi odpiszecie wkleje moje wyniki krew mocz i prosze o analize bo ja sie na tym kompletnie nie znam a wy ostatnio tak ładnie opisałyscie daffodil chyba ....to ja sie biore za pisanie ....... wynikow labola

bardzo nas cieszą takie informacje :tak: super, że Igorek tak ładnie rośnie!

WYNIKI Z LABOLA:
morfologia krwi
WBC-13,1
RBC-3,83
HGB-12,4
HCT-35,3
PLT-219

niewiem czy dobrze je pisze ale chyba tak

mocz:
barwa -słomka
przejrzystosc-zupelna
ciezar wlascicy-1,010 g /ml
lekuocyty 500 ......... negatywny
azotyny ........negatywny
odczyn ph 7,0
erytrocyty - 10 .........negatywny
białko glukoza ketony kwas askorobiowy /..........negatywny

osad moczu:
nabłonki =b.liczne
leukocyty 1-2-wpw
erytrocyty swieze /wylugowane 5-10
flora -b.liczne
pasmo-d liczne

COS CZAICIE Z TEGO ???????/ bo ja nic :sorry::eek:

bardzo dobre wyniki :tak:

osad moczu:
nabłonki =b.liczne
leukocyty 1-2-wpw
erytrocyty swieze /wylugowane 5-10
flora -b.liczne
pasmo-d liczne

To mi sie nie podoba ale moze sie myle:eek:moim zdaniem nie powinno byc nic takiego:no:

często się tak zdarza, nie ten strumień moczu, złe podmycie... stąd te dość liczne bakterie.
także wika nie panikuj bo jest dobrze...

Ostatnia edycja:
Asia, trzymaj się, będzie dobrze :tak: lepiej niech popatrzą na te obrzęki, ja się boję o swoje, bo poważnie coraz gorzej z moimi nogami.

reklama
aaa, przyszły dziś te dekoracje ścienne - no pięknie to wygląda, kubusiowo-puchatkowy pokoik :tak: wróci do mnie aparat to porobię zdjęcia.

znikam zaraz się poddepilować bo jutro wizyta - się wszystko rozstrzygnie, czy cesarka i kiedy...

Do góry