reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

WYNIKI Z LABOLA:
morfologia krwi
WBC-13,1
RBC-3,83
HGB-12,4
HCT-35,3
PLT-219

niewiem czy dobrze je pisze ale chyba tak

mocz:
barwa -słomka
przejrzystosc-zupelna
ciezar wlascicy-1,010 g /ml
lekuocyty 500 ......... negatywny
azotyny ........negatywny
odczyn ph 7,0
erytrocyty - 10 .........negatywny
białko glukoza ketony kwas askorobiowy /..........negatywny

osad moczu:
nabłonki =b.liczne
leukocyty 1-2-wpw
erytrocyty swieze /wylugowane 5-10
flora -b.liczne
pasmo-d liczne

COS CZAICIE Z TEGO ???????/ bo ja nic :sorry::eek:
chyba chcieli napisac ze jestes okazem zdrowia;-)
zazdroszcze morfologii:)

reklama
kurna o 15 mial dlo mnie przyjechac znajomy z pracy ... dzwonil pol godziny temu ze stoi w korku jakis kilometr odemnie i jeszcze go nie ma !!! masakra ... rybnik to mistrzostwo swiata w korkowaniu sie ulic !!!

a ja wytlumacze swoja nieobecnosc przez pol dnia..
sprzatalam, zrobilam dwie pralkie prania, poprasowalam do konca ubranka malego bo sie nazbieraly 3 pralki do prasowania..
spakowalam mu ubranka na wyjscie ze szpitala;-)
zjadlam obiados i teraz szukam autka zebym z synkiem mogla jezdzic do babci i dziadka;-)

Pisałyście kiedyś o goleniu przed porodem, a jak wygląda sprawa lewatywy?

U mnie raczej ja wykonuja ale ja sama nie mialam:no:i nic mi sie nie wydarzylo podczas skorczy:-Dale to pewnie dlatego ze nic od rana nie jadlam,tak gin kazal.

WŁASNIE WROCIŁAM Z USG :-) I ZANIM WAS NADROBIE napisze jak było : A WIEC USG :
-nasze kochanie wazy 2669 g ,(35 tydzien)
- wszystkie narządy w normie ,
-łożysko dojrzałe bez cech odklejania
-położenie głowkowe,
-jejeczka nie opadły zdanie ginki :" bez watpliwosci to chłopak " :-)
- akcja serca 147 /min
-ilosc wod plodowych w normie

biometria plodu odpowiada 35 tydzien i 4 dzien.....

i jak zwykle teremin z usg przeskoczył na 10 grudnia no ale liczy sie z OM
poztym wszystko wszystko w normie ....

CZy ktores z was wazyl podobnie i czy to duzo mało ????? a teraz zanim mi odpiszecie wkleje moje wyniki krew mocz i prosze o analize bo ja sie na tym kompletnie nie znam a wy ostatnio tak ładnie opisałyscie daffodil chyba ....to ja sie biore za pisanie ....... wynikow labola

Moim zdaniem to ladna waga:-)

WYNIKI Z LABOLA:
morfologia krwi
WBC-13,1
RBC-3,83
HGB-12,4
HCT-35,3
PLT-219

niewiem czy dobrze je pisze ale chyba tak

mocz:
barwa -słomka
przejrzystosc-zupelna
ciezar wlascicy-1,010 g /ml
lekuocyty 500 ......... negatywny
azotyny ........negatywny
odczyn ph 7,0
erytrocyty - 10 .........negatywny
białko glukoza ketony kwas askorobiowy /..........negatywny

osad moczu:
nabłonki =b.liczne
leukocyty 1-2-wpw
flora -b.liczne
pasmo-d liczne

COS CZAICIE Z TEGO ???????/ bo ja nic :sorry::eek:

Mi sie nie podoba mocz ale moze ja sie myle:eek:

a ja wytlumacze swoja nieobecnosc przez pol dnia..
sprzatalam, zrobilam dwie pralkie prania, poprasowalam do konca ubranka malego bo sie nazbieraly 3 pralki do prasowania..
spakowalam mu ubranka na wyjscie ze szpitala;-)
zjadlam obiados i teraz szukam autka zebym z synkiem mogla jezdzic do babci i dziadka;-)

a jakiego autka szukasz ??

osad moczu:
nabłonki =b.liczne
leukocyty 1-2-wpw
flora -b.liczne
pasmo-d liczne

To mi sie nie podoba ale moze sie myle:eek:moim zdaniem nie powinno byc nic takiego:no:

reklama
Czesc dziewczyny !

NO to ja po wizycie :cool: u swego gina ! Ktory wypisal mi skierowanie do szpitala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Normlanie jestem tak zla ze szok!!!!
Ktg wyszlo nam idealnie ,ciesnienie TEZ 130 /80 ,ale ze przynioslam kolejne kilogramy to stwierdzil ze mam obrzeki i ze to juz ktorys raz z kolei przynosze za duza wage ! NO ja pier....ole ! Taz przytylam sumujac 22 kg !:zawstydzona/y: To az tak duzo chyba nie jest jak na koncowke ciazy ????? I cisnienie tez ladne w ostatnim czasie ! NO boziu ...myslalam ze zartuje ale on mi ciach w lapke skierwoanie bo pani mi tu z obrzekami przychodzi a ja sie boje ze to gestoza nam sie zaczela wkradac coraz bardziej .poloze pania i porobimy badania itp ~! NO wiecie co ? jak ja sie czuje bardzo dobrze ! w domu prawie nic nie robie ....no ZŁA jestem - bo do cholery te 3 dni bede musiala polezec co by kase dostali za mnie w szpitalu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!I pewnie nic im nie wykryje i mnie puszcza !
Bez meza ,bez Patryka ,bez netu no trafi mnie tam !!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y:
Wiec dzis wieczorem mam ladnie spakowac sie i przyjechac on bedzie na dyzurze i mnie przyjmnie !

Of kors popłakałąm sie mezowi ,Bo cala ciaze dalam rade a teraz bach na 3 tyg przed porodem beda mnie klasc bo im sie opuchlizna nie podoba ! Najlepsze jest to ze nikt u mnie obrzekow nie widzi !!! Tylko ten jeden lekarz !:wściekła/y:

nie dobrze ale trzymaj sie !!!!

ee tam z kims w pokoju bede wiec moze laptop nie dostanie nog !!! /mysle jeszcze nad pozyczeniem sobie takiego mikrusa - eeePC od przyjaciolki :)/

no wlasnie bedziesz z kimś.... niewiadomo z kim....

ja dopiero robie zakupy do torby :) ale narazie to co bede potzrebowala juz - kapcie koszule i takie tam :)

ja juz mam spakowana a tak w razie czego ........

Laski pomocy-co można brać na chore gardło????

tantum verde w tabletkach !!! ale tak bogiem a prawda teraz juz praktycznie wszystko :)

TAMTUM VERDE W TABLETKACH WCZORAJ WZIELAM I DZIS MNIE NIC NIE BOLI polecam super sprawa

chyba chcieli napisac ze jestes okazem zdrowia;-)
zazdroszcze morfologii:)

to dobrze :):-)

wika takie wyniki to marzenie 80% ciezarnych !!!

he to super :-)

U mnie raczej ja wykonuja ale ja sama nie mialam:no:i nic mi sie nie wydarzylo podczas skorczy:-Dale to pewnie dlatego ze nic od rana nie jadlam,tak gin kazal.

Moim zdaniem to ladna waga:-)

Mi sie nie podoba mocz ale moze ja sie myle:eek:

ehhh :-(a co z nim o nie to mnie zmartwilas :-(

osad moczu:
nabłonki =b.liczne
leukocyty 1-2-wpw
flora -b.liczne
pasmo-d liczne

To mi sie nie podoba ale moze sie myle:eek:moim zdaniem nie powinno byc nic takiego:no:

:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Do góry