G
Georgina
Gość
Ale ona pisała, że jedzie do szpitala..no to pisz kochana pisz !! a marta narzekala cos na skurcze ?? bo jakos nie kojarze !!! szok nastepna na oddziale ...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale ona pisała, że jedzie do szpitala..no to pisz kochana pisz !! a marta narzekala cos na skurcze ?? bo jakos nie kojarze !!! szok nastepna na oddziale ...
owszem zdazaja sie porody ekspresowe ale mimo ze to moja pierwsza ciaza nie wierze ze da sie przegapic....pierwsze moze tak ale potem jak sa co 5 min to chyba sie juz nie ds....no właśnie ja tego sie obawiam,ze przegapie moment skurczy,pomyle z czym innym i bedzie za poźno na dojazd do szpitala i że urodze w drodze![]()
Tak, info bardzo przydatne. A z tą krwią (grupa) to potrzebny świstek z lab i dodatkowo w karcie ciąży tak? Bo ja tak mam.Ja jestem zadowolona bo wiem co mnie czeka. Jeżeli komus też to pomoże to suuuuper![]()
no właśnie ja tego sie obawiam,ze przegapie moment skurczy,pomyle z czym innym i bedzie za poźno na dojazd do szpitala i że urodze w drodze![]()
Wiecie co, mi się wydaje że samo załapanie o co chodzi jest proste. Na zajęciach wszystkie Kobity załapały po chwilce. Najgorzej jest chyba z pamiętaniem w czasie skurczu żeby tak oddychać. Bo to nie chodzi żeby cały czas. Jak odpoczywamy od skurczu to oddychamy normalnie. Jak się brzuszkiem oddycha to dzidzia jest lepiej dotleniona a w czasie skurczu tego tlenu potrzeba bo nawet tętno maluszkom może spadać.
Położna powiedziała tak: wciągać powietrze nosem i próbować wypchnąć dzidzie brzuchem. Cycki, klatka, ramiona się mają nie ruszać - tylko brzuch ma rosnąć. Powietrze wypuszczamy buziakiem. Poćwiczcie z płcią przeciwną bo Oni własnie przeponą oddychają.
Tak, info bardzo przydatne. A z tą krwią (grupa) to potrzebny świstek z lab i dodatkowo w karcie ciąży tak? Bo ja tak mam.
no na końcu świata nie ale do szpitala w którym chcę rodzić to mam 40km bo nie chcę rodzić w pobliskim szpitalu.nie no chyba nie mieszkasz na koncu swiata !!!
Ja wezmę wszyściutkie wyniki badań z lab a karta ciąży swoją drogą.