reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Cześć dziewczyny ja dzisiaj troche wczesniej bo mam wyjazd do szpitala nie bedzie mnie pare dni wiec trzymajcie za mnie kciuki troche mnie przebadają i mam nadzieje wszystko bedzie dobrze:tak::tak::tak:

No a teraz gratulacje:
Ella 1 śliczna ta twoja córeczka taka wystrojona:-D:-D:-D

Sospettosa gratuluję syneczka i wolności teraz to juz tylko musi byc dobrze:-)

Tak na koniec tej wczorajszej burzy o piwo bezalkoholowe bo wczoraj wieczorkiem poszłam wczesniej spac i dopiero dzisiaj doczytałam dalszy ciąg dyskusji.
Mam małe pytanie do Aniołka:
Co może miec gorszy skutek dla dziecka świadome wypicie jednego piwa bezalkoholowego czy swiadome nie zrobienie sobie badania na obecność wirusa hiv wiedząc jaką sie miało przeszłość( o ile dobrze pamiętam sama o tym pisałaś)

Mam nadzieje ze nie wywołam kolejnej burzy.

Wiem jedno i potwierdził to dzisiaj rano mój mąż czytając to forum że jestesmy dziewczyny super mamami i super przyszłymi mamami.Gdyby wszystkie kobiety w ciązy tak troszczyły sie o swoje maleństwa:tak::tak::tak:
Jedno jest pewne juz zawsze bedziemy sie martwic o nasze pociechy bo takie jest życie matki najwazniejsze aby myslec pozytywnie i nie przyciagac złych mysli.

Uciekam kochane i trzymajcie kciuki i przesyłajcie dobre mysli.:-D:-D:-D

reklama
ale moje maleństwo się rozbrykało zjadłam talerz zupy i maluch od razu zaczął wariować chyba posmakowało heh fajne uczucie jak tak sobie kruszynka bryka:-):-):-):-):-):-):-) chyba powoli wracam do zdrowia bo już co raz odkaszlnie mi się i katar z nosa gęstszy a nie sama woda i maść mi pomogła bo już prawie nic nie boli.:-)

Mój synus parę razy dziennie daje mi solodnie popalic:-D, a jak wypiłam ostatnio czekoladę na zimno, to fikal aż milo.

A ja wręcz przeciwnie powiem, że jeśli masz wielka ochotę napić się piwka, bo masz smaka, to je po prostu wypij (bezalkoholowe oczywiście). To samo tyczy się słodyczy, fastfoodów itd. Jak to szło??? "Czasami człowiek musi... inaczej się udusi..." :-D

Doprawdy- myslę, że np. sterczenie na środku ruchliwego skrzyżowania we Wrocku jest dużo bardziej szkodliwe dla dziecka nić 1 piwo, bezalkoholowe do tego.

w 1000000% popieram:-D

Hej:-)Ja już po USG i będziemy mieli córeczkę:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Ja dalej nie mogę w to uwierzyc:-)Jak ja się ogromnie cieszę:-):-):-)
Cały czas czułam że będzie chłopak, nawet wszyscy mi tak mówili, a tu zrobiłam wszystkim niespodziankę:-D:-D:-D
Nie wiem kiedy dojdę do siebie:-)
A jeśli chodzi o samo usg to wszysko w jak najlepszym porządku:-)Córeczka waży już 330 g. Duża laseczka z niej:-)

Serdeczne gratulacje:tak:

nie chcę być uszczypliwa ale jakbyśmy się miały czepiać i doszukiwać to słodycze powodują wyższe ciśnienie tętnicze, a tatar i wędzone ryby( które lubisz i jak dobrze pamiętam jadłaś jestesaniolkiem) też nie są najzdrowsze więc nie wiem dlaczego by się przyczepiać tylko tego piwa skoro jest dużo rzeczy które jesz a również szkodzą. Trzeba być obiektywnym a nie tylko oceniać co robią inni! to taka moja mała dygresja bo nie na tym sztuka polega żeby skopiować jakiś artykuł z neta i go tu wkleić i udawać że jest się najmądrzejszym.
Sorki ale musiałam to powiedzieć

Popieram kochana, chciałam napisac cos podobnego, ale oddałaś moje mysli w 100%.

A TY nie masz stresu ciągle pisząc nam o problemach z facetem ?
Przeciez szkodzisz swojemu dziecku:szok::szok: jak tak można
A na jakiej wodzie gotujesz ? Wiesz że kranówka zwiększa o 50% ryzyko poronień ?
laska pytała o piwo bezalkoholowe czyli jak sama nazwa wskazuje bez alkoholu , a sa takie co go wógóle nie mają. Więc post umoralniajacy kolezankę chyba nie jest tu na miejscu:no::no:
A karmi piją laski po porodzch bo dobrze działa na laktacje w obecności lekarzy :tak:

Popieram, aj tez piłam karmi z córcią w ciąży i jest bardzo zdrową, mądrą dziewczynką. Teraz jak miałam ochotę też mi się zdarzyło chyba z dwa razy wypic karmi.

nie ma piw bezalkoholowych...
takie piwo ma 0,01 - 1% a niekiedy więcej!!
stresem powodujesz ze dziecko będzie mniej spało po porodzie czy będzie nadpobudliwe i rozdrażnione...
Ja koncze, bo widze ze niektorym nie da sie przemowic ze tak jak palenie tak picie alkoholu moze bardzo zaszkodzic dziecku....
Jak to sie mowi: madry polak po szkodzie..... :-)

Wiesz co z całym szacunkiem, ale ja to zaczynam dostrzegac, ze dla mnie bardziej niebezpieczne jest czytanie tych Twoich postów, bo mi sie od razu ciśnienie podnosi, niż wypicie karmi na poprawę humoru. Bzdury gadasz dziewczyno i tyle. Aha i o ile dobrze pamiętam to czy to nie Ty mialaś problemy z jedzeniem nabialu, bo nie trawisz ani mleka, ani przetworów??? Jezeli tak to nie rozumiem w czym problem, nie możesz się poświęcic dla własnego dziecka???

Na koniec proponuje juz naprawdę ostateczne zamknąc temat bo do niczego to nie prowadzi. Tak będzie lepiej:-D

Ja już po tej niespodziance "płciowej" doszłam do siebie. Odwiedziły mnie koleżanki to poplotkowałyśmy, wszystkie w szoku że dziewczynka bo jak twierdzą wyglądam na chłopczyka.
Moja siostra tez sie caly czas upiera, ze w brzusiu siedzi chlopak....

o losie Dziewczyny. Ale naprodukowałyście. Musiałam "czytać Was" na kilka razy :). Odkąd rano wstałam ciągle coś. Dopiero teraz mam chwilę i jestem na tyle tomna żeby tu posiedzieć.
Od początku :).
Rano wstałam, zjawiłam się w sądzie (w drodze do sądu miałam przygodę z krwotokiem z nosa, na ławce przed salą sądową prawie zemdłałam....szum w uszach, ciemno przed oczami, ale jakoś wzięłam się w garść i nie spadłam na podłogę).
Mój szanowny mężuś przyszedł na rozprawę z mamusią i jeszcze wielce zdziwiony, że mamusia na sale wejśc nie może...żenada :|.

Ogólnie cala rozprawa łącznie z zastanowieniem się sędziny z ławnikami co do wyroku i odczytaniem wyroku trwała 15 minut!! Zamknęłam ten rozdział mego życia!! :). Jestem już wolna od tego toksycznego człowieka!! :)

Wróciłam z sądu, pobiegłam do szpitala ze swoim moczem gdzie zostałam skrzyczana ze jest on za stary i mam przyjść jutro. Gryyyy ;/.

Pod wieczór byłam na USG i po sekundzie badania pan doktor już wiedział, że to....niestety zaburzę tą dziewczynkową passe, bo to CHŁOPIEC :).

Teraz padam na twarz, jestem tak zmęczona że aż z tego wszystkiego nie zasnę.
Super, super, i na sprawy osobiste, i przede wszystkim - ze Synus zdrowy i sliczny!!!!!!!!!!

Hej dziewczynki,
bardzo się cieszę z dzisiejszego USG, bo okazało się, że dzidzia jest zdrowa, ale trochę się zawiodłam, bo bardzo niekorzystnie była ułożona i do tego zacisnęła nóżki i niewiele było widać jeśli chodzi o płeć.
Lekarz powiedział, ze coś jest między nogami i jakby miał strzelać, to że chłopak ale to nei wiadomo co to jest, bo nei widział konkretnei jajeczek :(
No to musicie jeszcze do kolejnego usg poczekac... Szkoda, bo pewnie ciekawosc juz na granicy wytrzymalosci!

a wlasnie teraz zauwazylam, dzisiaj mam dwudziestke!! teraz juz musi byc z gorki! gratulujcie mi kochane! brzuch mnie juz rzadziej boli, cos w tych 19-20 tygodniach jednak jest, bo juz mi mija super:-)
No to najlepszego pod ta 20stke!!!!!!!

Na koniec proponuje juz naprawdę ostateczne zamknąc temat bo do niczego to nie prowadzi. Tak będzie lepiej:-D
Podpisuje sie obiema rekami pod tym. Walkowanie tematu bez sensu!!!!!!!!!!!!

No nic, powoli trzeba sie zebrac do pracy............a tak mi sie nie chce!!!Niecierpie wstawac jak jest ciemno za oknem! Juz zapowiedzialam najwiekszemu domowemu spiochowi - psu - ze jutro spimy do 10tej! Tz na 7ma do pracy sie zmywa, i cale lozko dla mnie :-):-):-):-):-)

Sospettosa- no moje gratulacje. Podwójnie szczęśliwy dzień miałaś :-D
Justa- oby druga 20ka też tak szybko i bezproblemowo zleciała.

Kuba wstał dziś po 7:00 i z dzika radością przyleciał donieść sam na siebie, że jest łobuziak, co w jego wykonaniu brzmi: Mamusia Kubuś jest buziak :-) A szło o to, że pielucha przeciakła i się łóżko zmoczyło :tak: Ja mu cały czas klaruję, żeby trzymał do rana, ale on uparcie pompuje pielusię w nocy :-D

Pogoda spacerowa, 16 stopni ma byc dzisiaj, słońce od rana świeci pięknie i właśnie się zastanawiam, jak tu sie wcześniej zerwać z roboty...

witam kwietkkioweczki....

ja juz od rana na nogach bo spac cala noc nie moglam.... wczoraj wieczorem zauwazylam ze znow mamy jakies diabelstwo w kupce malego....:-:)-:)-:)-( to juz drugi raz i nie sa to owsiki :(
bidulek moj maly :( martwie sie o niego....
ostatnio u lekarza uslyszalam ze dziecko jest za ale na jakiekolwiek leczenie lekami i SAMO MINIE!!!! na szczescie mam zapas z PL lekarstw wiec mam nadzieje ze szybko sie tego pozbedziemy :-:)-:)-(

hej dziewczynki,
jak tak czytam wasze wczorajsze wypociny o piciu to az mi sie odpisywać nie chce...
nie napadajcie tak na tego aniołka, nie pijąc dziecku nie zaszkodzi, jesli chce sie poswięcac to popieram, ja tez nic nie pije w ciąży i zyje, tak łatwo jest wypatrywac czyjes błędy...

sospettosa super ze wszystkpo po Twojej mysli w sadzie no i że chłopak zdrowy:)

justa gratuluje 20-ki:)

aniez rewelacja z tym buziakiem

miłego słonecznego dzionka:-)

itsagirl03.gif

A jednak DZIEWCZYNKA !!!!!!!! :-D:-D:-D:-D
Gratuluję ślicznej córeczki:-D:tak::-).

Ogólnie cala rozprawa łącznie z zastanowieniem się sędziny z ławnikami co do wyroku i odczytaniem wyroku trwała 15 minut!! Zamknęłam ten rozdział mego życia!! :). Jestem już wolna od tego toksycznego człowieka!! :)
Pod wieczór byłam na USG i po sekundzie badania pan doktor już wiedział, że to....niestety zaburzę tą dziewczynkową passe, bo to CHŁOPIEC :).
Gratuluje chłopczyka jakaś równowaga musi być no i jest kolejny chłopczyk:tak:. No i cieszę się bardzo że jesteś już wolną kobietą, teraz już na pewno wszystko się Wam pięknie poukłada:-).

ja jutro ide do gina wiec trzymac kciuki prosze zeby moj dzieciaczek byl zdrowy no i zeby ujawnil co tam ma :-) gratulacje dla wszystkich dziewczyn ktore juz poznaly plec :tak:
Kciuki zaciśnięte, daj szybciutko znać jak po wizycie:-).

a wlasnie teraz zauwazylam, dzisiaj mam dwudziestke!! teraz juz musi byc z gorki! gratulujcie mi kochane! brzuch mnie juz rzadziej boli, cos w tych 19-20 tygodniach jednak jest, bo juz mi mija super:-)
Gratuluje, gratuluje:tak::-D:-).

Jak najbardziej popieram!!!!!!!!!

Ja siedzę dzisiaj w domku i się kuruje. Troszkę mi żal bo pogoda jest piękna i mała chętnie by sobie po dworze polatała ale niastety źle się czuję. Po południu jak M wróci z pracy to pójdą sobie na spacerek;-).

cześć dziewczynki!!!!!!:-):-):-)
u mnie dziś słoneczka trochę.biegnę z siuśkami do laboratorium:-) i wracam szybciutko do łóżka,bo pół nocy przekaszlałam i chyba trza mi w łóżku poleżeć...

dzień dobry:-)

Ella1 jakie ona ma sliczne oczka:-):-):-) pewnie po mamuni:tak::tak::tak:
gratulacje dla wszytkich mam, które poznaly swoich kochanych lokatorów:-):-)

u nas troche zamieszania, bo remontujemy kuchnie, poniej wymieniamy meble i przenosimy sie z naszej malej kochanej sypialni do wiekszego pokoju, a ten bedzie niuniusiowym pokoikiem:-):-):-) - widzialam w castoramie takie mega sliczne karnisze z kubusiem puchatkiem i kochanego meza na tynk strukturalny z błyszczem rózowym namawiam:-):-):-) ogólnie teraz to jestem jak radar na rózowe:-):-)nic sie przede mna nie ukryje:tak:

we wtorek jedziemy na połowkowe 3d i mam nadzieje, ze pani doktor potwierdzi nam - jak to mowi moj K. - zawartośc cipki w cipce:-) zwłaszcza, ze mezus sie przyznal, ze córcia to mu sie wysnila i jest taka wymarzona:-D:-D no ale to zobaczymy w przyszlym tyg. poki co nasza marolcia wiergoli sie w kazda strone i jest bardzo towarzyskim, kochanym i najsłodszym szkrabem na swiecie:-):-):-)

jesli chodzi o zachcianki, ograniczenia i to czego wolno a czego nie - to ja sobie dałam na luz. byl moment ze zaczelam sprawdzac sklady wszytkich zjadanych produktów i wychodzilo ze nic nie mozna, wiec powiedzialam ze piernicze. moje dziecko bedzie jadlo pozniej to samo bo nie zmienie sie z dnia na dzien w mormonke nawozaca kozimi kupami własnej plantacji pomidorów. mamy takie a nie inne czasy, a chcac dziecko uchronic przed wszystkimi "e", to pozniej bede tylko z alergiami walczyła... poza tym kazda robi to co uwaza za słuszne. dla mnie słuszne to sledz w smietanie, pajda chleba ze smalczykiem i ogorem kiszonym, micha bigosu i schabowy z kapustka zasmazana:-):-):-) i jak przystało na rasowa hipopotamiczke wszystko popijam herbatka z cukrem i cytryna na zmiane z ciasteczkami - i sobie obserwuje jak mi galotki w szwach na biodrach pekaja:-D:-D
{dobre amu +szczesliwa mama= zadowolony, bo niezanidbywany;-) tatuś}== najszczesliwsze na swiecie dziecko:-D:-D

no i ogolnie to Was jeszcze pozdrawiam, sciskam cieplo i tule dzidzie:-):-)

i oddalam siw w celu konsumpcji czegos co jeszcze spokojnie zalega na lodówkowych półkach:-D:-D:-D:-D

buziaki

reklama
Do góry