reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam wszystkie Panie :-):-)
ja przy porannej kawusi ;-) moje malenstwo dzisiaj od rana ma czkawke
i szaleje jak niewiem:-D
Abgar dasz rade dotrzymacie do konca :-)

reklama
Dzien dobry:-)
Wczoraj bylam u ginki.Hemoglobina lepsza,cisnienie jak zwykle niskie,maly przytyl w ciagu dwoch tygodni prawie 400g i teraz wazy ok. 2kg:-)Ja za to nie przybralam nic:szok:Malutki pobiera sobie wszystko ode mnie...Moj maly wampirek wysysa mnie;-):-D
Z wiesci mniej radosnych...Bole podbrzusza i krzyza mam bo maly jest baaarrrrdzo nisko,naciska glowka na szyjke macicy,ktora skrocila sie juz do 1,8mm,brzuch mi od jakichs 3 dni twardnieje,a boliiiii...na KTG skurcze jak malowane....Tak wiec mam zakaz przede wszystkim denerwowania sie,dzwigania rzeczy ciezszych niz kubek z napojem,spacerki ewentualnie w tempie zolwia i najlepiej nie sama,zadnego biegania a juz po schodach wcale....Chyba nie bede wychodzic z domu bo mam pare schodow do pokonania hihihi;-).Ogolnie najlepiej zebym lezala albo pollezala,unikac po prostu pionizacji,zeby maly na szyjke nie naciskal tak...No i ogolnie zaklinalysmy malego,zeby siedzial w cieplusim brzusiu,ze minimum dwa tygodnie musi jeszcze poczekac....Ja jestem zawzieta,bo juz tyle przezskod pokonalam od tego felernego 12tc...dam rade!!!Dotrwam do konca..Przy pomocy meza i lekarki-dotrwam.Postanowilam.HOWGH!

Wszystkim zycze milego dnia:-)
No i pięknie, jeszcze trochę się pobyczysz:-) Co do tego, że nie tyjesz, ja bym się cieszyła, najważniejsze że dzidzia zdrowa:tak: U mnie ciśnienie też niskie, powiedziała lekarka coś więcej na ten temat:confused:
Ja miałam ciężką noc Szymura wstał o 1 i do 4 nie mógł zasnąć:crazy: Do tego znowu zaczął kaszleć:wściekła/y: Ale tak sobie myślę, że tak też objawia się alergia:sorry: Bo on kaszle mokro, nie wygląda mi to na wirusa:sorry:

Witam w tak sloneczny dzien czujemy sie dobrze u nas wszystko dobrze tylko te lezenie juz mnie dobija i straszne sa te oplawy ktore mam.

W tym roku też coś upiekę ale jeszcze czas... babcinego przepisu nie stosuje.
Ta stronka jest cudowna Pierniki i pierniczki
Na pewno coś tu wyprobuję.
Ta strona rzeczywiście jest wspaniała. Coś z niej wyprodukuję, a do tego moje przepisy sprawdzone na ciasteczka różnorakie. Pyszności!!!
kurde jak was tak czytam to mysle ze musze sie wziac za siebie bo wy takie cuda wyczyniacie a ja ani piec ani gotowac zbyt nie potrafie:zawstydzona/y: U mnie T sie tym zajmuje teraz:sorry: a tu swieta za pasem:no:
Jola.24, głowa do góry. Z czasem samo przyjdzie.
Wczoraj bylam u ginki.Hemoglobina lepsza,cisnienie jak zwykle niskie,maly przytyl w ciagu dwoch tygodni prawie 400g i teraz wazy ok. 2kg:-)Ja za to nie przybralam nic:szok:Malutki pobiera sobie wszystko ode mnie...Moj maly wampirek wysysa mnie;-):-D
Z wiesci mniej radosnych...Bole podbrzusza i krzyza mam bo maly jest baaarrrrdzo nisko,naciska glowka na szyjke macicy,ktora skrocila sie juz do 1,8mm,brzuch mi od jakichs 3 dni twardnieje,a boliiiii...na KTG skurcze jak malowane....Tak wiec mam zakaz przede wszystkim denerwowania sie,dzwigania rzeczy ciezszych niz kubek z napojem,spacerki ewentualnie w tempie zolwia i najlepiej nie sama,zadnego biegania a juz po schodach wcale....Chyba nie bede wychodzic z domu bo mam pare schodow do pokonania hihihi;-).Ogolnie najlepiej zebym lezala albo pollezala,unikac po prostu pionizacji,zeby maly na szyjke nie naciskal tak...No i ogolnie zaklinalysmy malego,zeby siedzial w cieplusim brzusiu,ze minimum dwa tygodnie musi jeszcze poczekac....Ja jestem zawzieta,bo juz tyle przezskod pokonalam od tego felernego 12tc...dam rade!!!Dotrwam do konca..Przy pomocy meza i lekarki-dotrwam.Postanowilam.HOWGH!
Agbar, dasz radę. Jeszcze trochę. Mnie też brzuchon boli od rana i to bardzo, bardzo nieprzyjemne jest. Tyle, że ja nie wiem, co z moją szyjką, bo nikt jakoś oglądać się nie kwapi. Robić wszystko trzeba normalnie, bo małżon do pracy, a małym zająć się trzeba. Do tego w lodówce tylko luksus został - kokos, więc na śniadanie będzie światło i kokos. :eek: Nawet po zakupy nie mam ochotę jechać, bo przecież ciągle pada. No i jak tu nie zwariować?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I jeszcze mam uczucie, jakby biodra chciały się zupełnie rozjechać. Ja chyba już poproszę o poród...

Labamba, mam nadzieję, że Szym nie przywlókł czegoś nowego. Piotruś poszedł wczoraj po prawie dwutygodniowej przerwie i się okazało, że w przedszkolu zaraza jakaś panuje. Pięcioro dzieci.:confused2:

^Joasia^ głowa do góry

Ostatnia edycja:
macy prawdziwa londynska pogoda ;-)

U mnie ma padac przez jakis czas za jakies 1,5 tygodna :-(
Nie chce, bo bede chodzila nieprzytomna, tym bardziej, ze normalnej kawy nie pije na przebudzenie.

agbar, Karoli - ja też bym się cieszyła jakby chwilowo synek troszkę wziął ode mnie :-) Miałam trochę zapasów. :-)
Joasia - trzymaj się, najwaznijesze, że remont posuwa się do przodu, pomyśl jak potem będzie pieknie.
labamba - napisz co lekarka powiedziała na temat niskigo, ja mam tendencje do wyzszego cisnienia i się naczytałam, że to gorsza wersja
macy - zapraszamy do Polski ;-) słońce tak daje w okno, że nic w monitorze nie widzę ;-)

Witam porannie :) mmmm jaka śliczna pogoda, słoneczko świeci mi w okno - cieplutko do tego żyć nie umierać :)
Dzisiaj dodatkowo się ciesze bo wczoraj siorka z małym Antkiem wyszła ze szpitala i dzisiaj po południu jade sobie do niej posiedzieć i pooglądać małego z każdej strony juuuuhuuuu !
a najbardziej to juz bym chciałą tulić swoją Amelke - wczoraj jak dostałam pościel, rożki i inne pierdołki to już mam ochote wszystko rozłożyć i wsadzic małą hyhyhy - ale chyba jeszcze troszkę poczekam :-):-):-)

Wszystkim zycze milego dnia:-)

Agbar ja bym skakała ze szczęścia jakbym nic nie przytyła ! a tak w czwartek pewnie okaże się że kolejne 2 kg do przodka i puknie mi już 14 kg na + maaaaaaasakrator !!!
Najważniejsze że z Twoim bobasem wszystko dobrze, zdrowo rośnie a Ty się piekna oszczędzaj żeby maleństwo jeszcze mogło Cie troszkę po żebrach pokopoać :tak:

Co do pierniczków to moja mama już też w zeszłym tygodniu zarobiła wielką miche ciasta i 15 grudnia z siostrą jesteśmy umówione na wielkie pieczenie i malowanie pierniczków - mimo że stare baby z nas juz sa to bawimy się co roku przy tym jak dzieciaczki małe :-D

życze Dziewczyny pieknego poczatku weekendu :)
ja ide coś wszamac i ise poobijać troszkę :tak:

reklama
macy prawdziwa londynska pogoda ;-)

U mnie ma padac przez jakis czas za jakies 1,5 tygodna :-(
Nie chce, bo bede chodzila nieprzytomna, tym bardziej, ze normalnej kawy nie pije na przebudzenie.
macy - zapraszamy do Polski ;-) słońce tak daje w okno, że nic w monitorze nie widzę ;-)

No bardzo za wsparcie dziękuję!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tu prawie przez cały czas pada. Ponoć to norma, ale oszaleć można. Wiosna i lato były ciepłe i deszcz tylko sporadycznie. Chyba teraz nadrabia z nawiązką. Jak ja tęsknię za Polską!:-(

Do góry