reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

;-);-)Witam ^wieczornie , u mnie chumor do kitu , m mial przysc o 18 a go nie ma .jak sobie mysli , ze bedzie przychodzil do domu jak Nicol bedzie spac to ja biore rozwod, bo po co mi ktos na kim nie mozna polegac a ja mam mu jeszcze prasowac , pras i moze du...y dawac a co w zaian kurcze ja jestem w 30 tyg ciazy a zapierdzilam jagbym na jakims akordzie byla wszystkim dogodzic , a kto dogodzi mi.:-):-D

reklama
Ja też nie wiem ile powinno być tych ruchów ;-)swoją drogą nie chce mi się liczyć. Zdecydowanie są inne i wcześniej, jest ich mniej ale mocniejsze. Natomiast rabnięcie w pęcherz czuję wyłącznie jako natychmiastową ewakuację do toalety. Czasem czuję jakieś świderki, czasem pchnięcie, czasm bombnięcie ... :-D ale nazewnictwo.
labamba - ja też mysle, że z cynamonem to cynamonowe ciasteczka pyszne można zrobić a pierniki muszą mieć korzenne różne - kolendra, goździki, kminek, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, cynamon, gorczyca, liść laurowy, majeranek (no nie pomyślałabym) - możesz sobie umieszać - spisałam ci z przyprawy korzennej dr Oetkera ;-)
jola.24 nie schizuj ;-) co prawdfa ja też na widok myszy szału dostaje ale pamiętam w starym domu mieliśmy ich mega ilość i mama mi opowiadała, że jak była z moja siostrą w ciązy to z tatą wprowadzili się do mieszkania w którym małe myszki zdjemowala z okien tyle ich było - wrrrrrr :szok::shocked2: i jakoś siostra nie ma znamion - toż to bujda - spokojnie.
Wyślij kogoś do góry z łapką i siedź spokojnie aż się złapie :-D

no to nadrabiam to co nadrukowałyście ..... :)

Sylwia100 nie bój żaby....ja tez już dobijam do 14 kg na plusie ! wole nawet nie wchodzić na wage i się nie upewniać :-D
Co do twardnienia brzuszka to mi też czasami twardnieje jak się za dużo ruszam w ciągu dnia - myśle że na tym etapie ciąży to całkiem normalne, wkońcu nasz organizm musi się już szykować do porodu i macica się ćwiczy :) także jeśli nie jest to zaczęste to nie ma się o co bać :)

macy dzięki za porady co do karmienia - na pewno się przydadza bo ja jestem w tym temacie kompletnie zielonista :shocked2:

karoli4 - no więc u mnie różnie z tym - czasem chodze 2, 3 razy dzienni edo kibelka za potrzebą a czasami raz na dwa dni co jest męczące bo później wiadomo gdzie jestem całą obolała - myśle że duże ma znaczenie co jemy i w jakich ilościach. ale z reguły w ciąży ma się raczej problemy z wypróżnieniem zwłaszcza w ostatnim trymestrze gdzie dziecko naciska nam na wszystko a po drugie znacząco spowalnia się metabolizm aby jak najwięcej substancji odżywczych nasze dziecko zdążyło wchłonąć zanim je wydalimy :tak:

Dorcia ja ostatnio też czułam jakby mała mnie kopała w samej pochwie - tak na wierzchu hehehe - baaardzo głópie uczucie fuuuuuj

Beti81 nie przejmuj sie - widocznie Twoje maleństwo tez ma dzisiaj leniwca i dlatego isę mniej rusza - tak jak to i z nami jest - w jeden dzień power w drugi opipiała jestem :tak:

Joasia dobrze że dałaś jakiś znak życia bo już Cię dawno nie było ! obyś się lepiej czuła i mnie zamartwała ....

Golanda łącze się z Tobą w bólu ja ostatnio tez nie moge się wyspać, w nocy wszystko mnie boli, jak nie noga to biodro, jak nie biodro to plecy i tak w kółko - a przerzucanie się na drugi bok jest katorgą - czasem za szybko się zadam i wtedy bardzo brzuszek zaboli :-(

kacha_wawa wracaj nam szybko do zdrowia - dosyć tego kichania i prychania ! Oliś tez niech już zdrowieje :tak:

dormark nie denerwuj się - nier jesteś sama ! tak to z tymi facetami jest - ale pomyśl że gdyby nie Twój M to skąd byś brała pieniążki na wyprawkę dla bobasa...wkońcu to teraz oni nas utrzymują . my mamy syndrom wicia gniazda a faceci też mają taki syndrom i przez to pracuyją więcej żeby jak najlepszy byt zapewnić swojej rodzinie - powinniśmy to docenić :tak: wkońcu nikt dla przyjemności nie siedziw pracy ......

uuuuf udało mi się nadrobić większość :) za pominięcie jakiejś ważnej kwesti z góry przepraszam - ale mi to jakoś z każdym centymetrem w brzuchu ubywa w głowie hyhy i ciężko mi się skupić :)

lece się połozyć koło M i pooglądać tv bo biedulek tak sam leży :-)

Miłego wiczórka życzę :happy:

jeżeli chodzi o ruchy to ja u siebie zauważyłam pewną prawdłowość, pewnie zależy to od mojego trybu życia:-D
1, Rano- punktualnie o 6.00,:-D
2, po śniadanku,:-p
3, później w dzień różnie bywa- często jak jestem aktywna to do godz.15-16 nie czuje nic :shocked2:
4, następnie dzidzia daje znać o sobie koło 18 - ogląda ze mną brzydule:-D
5, potem odzywa się między 20 a 21.:-D po kolacji:rofl2:
6, a najbardzaiej rozrabia nocą:-D:rofl2:

Moje dziecię też najbardziej rozrabia nocą. A najbardziej mnie rąbie (przydatne słowo Kaja;-)), jak leżę na boku. Ja ruchów nie liczę, bo niezależnie czy 10 po jedzeniu, czy w ciągu trzech godzin, małą wyraźnie czuję. Ale jakoś chyba w górę powędrowała, bo w nocy już tak często nie wstaję, nawet po wypiciu wieczorem dwóch herbatek. A z ciasteczkami, to pewnie racja, że do pierniczków więcej trzeba wymieszać, ale czasami z braku laku, dobry kit.;-) Sama muszę sprawdzić, czy mam przyprawę korzenną

Obiecuje poprawę :-) No i wrzucę numer na prywatnym w razie "w" :-)

Nie powiem, że się nie martwię swoim stanem, bo z Oliwią tak się nie czułam... wiem każda ciąża jest inna, ale ja na prawdę czuję sie jak kaleka, nie mogę nic zrobic, każde schylenie sprawia mi ból. A przecież ciąża to nie choroba, Mąż niby rozumie ale ja wiem, że nie rozumie.... bo inne kobiety w ciąży tak nie mają...

jak widzisz nie kazda ciaza przebiega cudownie, nie patrz na INNE kobiety bo sa rozne przypadki a maz napewno Cie rozumie przeciez nie musisz skakac jak baletnica, wystopuj troszke nie przejmuj sie az tak bardzo!

Asiowo :no: to nie Paula:sorry:

Beti81 Gratuluje decyzji co do SN:tak:

kacha_wawa Walczcie wytrwale z ta choroba, trzymam kciuki:tak:

kacha_wawa to lez i wypoczywaj, ja tez sie glowie z laktatorem, moja pani doktor powiedziala zeby nie kupowac bo to nigdy nic nie wiadomo z tym karmieniem, wiec czekam:-)

agagsm Tak tak tak masz racje, dzieki:-)

Dziewczyny zlapala mnie schiza. Chyba mamy w domu mysz a ja slyszalam ze jak sie przestrasze to dziecie moze miec znamie w jakims miejscu, caly czas o tym mysle i sie stresuje. Czy wy tez to slyszalyscie???:sorry:

ach to takie zabobony ze niby jak sie zobaczy mysz i dotknie np za udo to dzidzia w tym miejscu bedzie miec tzw. "myszke" brednie ja tam bardziej boje sie pajakow kapec leci szybciutko jak tylko jakiegos znajde:-D kiedys mialam szczura domowego i mysz na mnie wrazenie nie robi;-)

Macy ja slyszalam ze 8-10 ruchow przez godzine po jedzeniu. ale mloda juz sie rusza nie kopie coprawda jakos super ale czuje jak tam sobie pelza:-D poza tym zjadlam wlasnw truskawki ktorych nie lubi wiec powinna sie odezwac;-)

no tez tak wlasnie slyszalam, pewnie jak ich nie lubi to zaraz Cie skopie bo zeberkach:-D napisz jak Cie beda bolec;-)

;-);-)Witam ^wieczornie , u mnie chumor do kitu , m mial przysc o 18 a go nie ma .jak sobie mysli , ze bedzie przychodzil do domu jak Nicol bedzie spac to ja biore rozwod, bo po co mi ktos na kim nie mozna polegac a ja mam mu jeszcze prasowac , pras i moze du...y dawac a co w zaian kurcze ja jestem w 30 tyg ciazy a zapierdzilam jagbym na jakims akordzie byla wszystkim dogodzic , a kto dogodzi mi.:-):-D

a po co tak zapierdzielasz wyluzuj troszke i nie dogadzaj wszystkim z jakiej racji a co Ty wol jestes?;-) raczki maja i wiedza jak ich urzyc!!!

no wkoncu uporalam sie z prasowaniem ciuszkow, szok moj maly ma tyle ciuchow, komode musimy kupic bo u nas w szafie sie nie miesi.
A z ta waga to nie wspominajcie juz, u mnie 13kg+ :szok: niedlugo jak tak pojdzie dobije 70kg. A tu diabetolog zaleca wiecej jesc zwarjuje :no:

a propo pierniczkow macie jakis dobry przepis jeszcze nigdy nie pieklam a ochota naszla wielka

Obyscie mialy racje ze to zabobon bo ja juz jak chodze to w dol nie patrze zeby jej nie zobaczyc:sorry:

Co do ruchow dzidzi to ja caly dzien czuje tzn nie non stop ale jak usiade to sie maly wypina z prawej strony szczegolnie i nozki w zebra wsadza:-D:-D ale mialam tez taki okres ze dwa dni rawie nic tylko takie lekkie muskanie nie czulam prawie nic tylko takie lekkie muskanie tez schizowalam wtedy:tak:

Kobitki Wy tak o tych piernikach, a za mna chodza takie pierniczki z cukierni,takie na wage kupowane, twarde:)mmmmm, dzis w mojej cukiernio-piekarni przyblokowej niestety nie było:( a dalej nie chciało mi sie chodzic:)

Pamiętam jak moja babcia zarabiala ciasto na pierniki właśnie miesiąc przed świętami. Wielka micha! Ciasto leżało w zimnym pokoju i czekało na wielki dzień wykrawania i pieczenia - wow - ale mi się dzieciństwo przypomniało.

Przepisów na pierniki jest mnóstwo, ja sama co roku piekę kilka wersji plus ciasteczka różne korzenne - lubię urodzaj na święta i obdarowuje wręcz rodzine takimi cudami.

W tym roku też coś upiekę ale jeszcze czas... babcinego przepisu nie stosuje.
Ta stronka jest cudowna Pierniki i pierniczki
Na pewno coś tu wyprobuję.

reklama
Do góry