Witajcie Kobitki, ja wstalam wyszlam z piesem, zjadlam jajecznice, wzielam sie za odkurzanie, wstawienie prania, pozmywałam, zdjełam pranie z wczoraj i uprasowałam
teraz mam czas relaksu z bb.
Dormark tez by mnie trafił szlak, ale nie martw sie zobaczy jak to jest jak pujdziesz do szpitala, dopiero stwierdzi ze kawal ciezkiej pracy robisz!
Agbar super dzidzia rosnie a kilogramy nie, pozazdroscic!ja mam +9,5 a wizyte za tydzien, wiec pewnie do 10 dobije. A jesli szyjka sie skraca, to lez kobitko i wypoczywaj a na pewno spokojnie doczekasz do konca, albo przynajmniej do konca 36tyg. Bedzie dobrze!Grunt to pozytywne nastawienie!Popieram!
Karoli ja tez sobie zakładam ze urodze najwszesniej w 39 tyg, zeby miec 38 skonczony,ale to akurat zachacza o wigilie i swieta, wiec chyba zmienie załozenie na skonczony 39ty tydzien
A jesli mialas niedowage przed ciaza to zycze Ci zebys przytyla tule ile tylko chcesz! Moge sie z Toba podzielic kilogramami
Paula tam, gdzie ja chce rodzic to nie golą, ale ja wole byc i tak wygolona
Szkoda tylko ze moj maz sie zbuntował bo sie boi ze zrobi krwawą rzeź.
Karoli u mnie na szkole rodzenia tez tak mowili ze lepszy t-shert a po porodzie do smieci z nim. A co do pozycji to mozna rodzic tez jak sie chce
Roxeen nie martw sie, my mieszkamy na 39m z 2 kociakami i psem i zaraz bedzie dzidzius i jakos trzeba sie pomiescic. Zrobilismy pare przemeblowan i jakos sie miesci i wozek i łózeczko, a komoda na ubranka była tylko musiałam zrobic selekcje swoich ubran, ale czego sie nie robi zeby dzidzia miał miejsce
Aga 23, jeszcze dzidzia ma czas zeby sie ustawic główką na swiat. Ale jesli miałas skurcze to mogliby Ci chcociaz ktg zrobic.
Jola 24 ale ta Twoja bestia ma pomysły
Czesc dziewczyny ,chumor do bani, myslalam, ze sie chociaz raz wyspie, ze m dzisiaj w domu to da mi sie wyspac , ale to on musi sie wyspac. Jak wczoraj mowilam mu zeby maloa szla juz spac bo ja jutro niw wstane to tej sie ze mna droczyl,mala poszla o 22.30 ssac potem sie obudzila o 3 w nocy z placzem i musialam znowu ja wstac i ja uspokajac , chociaz M nie spal, to swoich 4 liter nie ruszyl.Jak mu powiedzialam zeby wstal , bo ja juz ani nerwowo , ani fizycznie , nie wytrzymuje , to wiecie co mi powiedzial , ty sie popoludniu wyspisz i dodal a idz do piekarni po mleko wiec trafil nie szlak.Jestem ciekawa jak on sobie poradzi jak ja pojde rodzic no nic , wypijam kawe i ide do dziecka .Zycze wam milego dnia..
Dormark tez by mnie trafił szlak, ale nie martw sie zobaczy jak to jest jak pujdziesz do szpitala, dopiero stwierdzi ze kawal ciezkiej pracy robisz!
Dzien dobry:-)
Wczoraj bylam u ginki.Hemoglobina lepsza,cisnienie jak zwykle niskie,maly przytyl w ciagu dwoch tygodni prawie 400g i teraz wazy ok. 2kg:-)Ja za to nie przybralam nicMalutki pobiera sobie wszystko ode mnie...Moj maly wampirek wysysa mnie;-)
Z wiesci mniej radosnych...Bole podbrzusza i krzyza mam bo maly jest baaarrrrdzo nisko,naciska glowka na szyjke macicy,ktora skrocila sie juz do 1,8mm,brzuch mi od jakichs 3 dni twardnieje,a boliiiii...na KTG skurcze jak malowane....Tak wiec mam zakaz przede wszystkim denerwowania sie,dzwigania rzeczy ciezszych niz kubek z napojem,spacerki ewentualnie w tempie zolwia i najlepiej nie sama,zadnego biegania a juz po schodach wcale....Chyba nie bede wychodzic z domu bo mam pare schodow do pokonania hihihi;-).Ogolnie najlepiej zebym lezala albo pollezala,unikac po prostu pionizacji,zeby maly na szyjke nie naciskal tak...No i ogolnie zaklinalysmy malego,zeby siedzial w cieplusim brzusiu,ze minimum dwa tygodnie musi jeszcze poczekac....Ja jestem zawzieta,bo juz tyle przezskod pokonalam od tego felernego 12tc...dam rade!!!Dotrwam do konca..Przy pomocy meza i lekarki-dotrwam.Postanowilam.HOWGH!
Agbar super dzidzia rosnie a kilogramy nie, pozazdroscic!ja mam +9,5 a wizyte za tydzien, wiec pewnie do 10 dobije. A jesli szyjka sie skraca, to lez kobitko i wypoczywaj a na pewno spokojnie doczekasz do konca, albo przynajmniej do konca 36tyg. Bedzie dobrze!Grunt to pozytywne nastawienie!Popieram!
Ja tak samo postanowilam, ze najwczesniej moge rodzic 2 tygodnie przed terminem, tyle, ze moja szyjka ma ponad 4 cm i mam nadzieje, ze nie przenosze ciazy. Ale dlugosc chyba nie ma wplywu na termin porodu?
Co do tycia, to ja wlasnie tez nic nie utylam od miesiaca, a maly przybral i stad moje zmartwienie, ze mnie zjada:-( oby mi zabkow nie pozarl, bo ja mam fisia na ich punkcie. Dwa miesiace u dentysty nie miala zadnej dziury spowodowanej ciaza, oby tak do konca bylo;-)
Karoli ja tez sobie zakładam ze urodze najwszesniej w 39 tyg, zeby miec 38 skonczony,ale to akurat zachacza o wigilie i swieta, wiec chyba zmienie załozenie na skonczony 39ty tydzien
A jesli mialas niedowage przed ciaza to zycze Ci zebys przytyla tule ile tylko chcesz! Moge sie z Toba podzielic kilogramami
dziewczyny,moze ja jakas głupia jestem,ale strasznie nie chce,zeby mnie położna goliłato konieczne? wolałabym sama to zrobić w domu, skoro jest tyle czasu między pierwszym skurczem,a wyjazdem do szpitala..
Paula tam, gdzie ja chce rodzic to nie golą, ale ja wole byc i tak wygolona
Szkoda tylko ze moj maz sie zbuntował bo sie boi ze zrobi krwawą rzeź.
Co do koszul to wczoraj rowniez w szkole rodzenia mowiono, zeby na sam porod wziac T-shirt XXXL, a dopiero na po porodzie jakas koszule nocna.
Mile bylo to, ze polozna mowila, ze rodzi sie jak sie chce, jesli chodzi o pozycje. Mozna na lezaco, na kucki, na narciarza, jak kto woli i jaka bedzie mial fantazje i jak mu bedzie najlatwiej i najwygodniej.
Podczas oczekiwania na porod rowniez mozna przyjmowac pozycje zgodnie z fantazja, a nawet jak komus wygodnie to mozna na kibelku siedziec
![]()
Karoli u mnie na szkole rodzenia tez tak mowili ze lepszy t-shert a po porodzie do smieci z nim. A co do pozycji to mozna rodzic tez jak sie chce
moze Wam się to zabawne wyda ale mieszkamy na 38m2 i przez te lata co jestesmy razem to nam bylo dobrze na takim malym mieskzanku - wszystko bylo na styk ale było ...
teraz jestem załamana![]()
Roxeen nie martw sie, my mieszkamy na 39m z 2 kociakami i psem i zaraz bedzie dzidzius i jakos trzeba sie pomiescic. Zrobilismy pare przemeblowan i jakos sie miesci i wozek i łózeczko, a komoda na ubranka była tylko musiałam zrobic selekcje swoich ubran, ale czego sie nie robi zeby dzidzia miał miejsce
Wczoraj mnie dopadły pierwsze skurczeKurde ja niemyślałam ze to tak boli trzymało mnie chyba z 20 minut brzuch twardy a bolal jak diabli ale po tabletce przeszło.
A dziś już po wizycie Maluszka niewidziałam ale słyszałam:-):-) Serduszko super bije, moje wyniki super,mam juz +16 kg!!! i maluszek ani myśli o tym aby ułożyć się główką w dół.Jedyne zalecenia lekarza to kupić tran i pić codziennie + kwas foliowy brać dalej. Myślałam ze jak mu powiem o tych skurczach wczorajszych wyśle mnie na KTG albo choć wcześniej zleci USG. Ale gdzie tam nawet nie pisnoł słowa skubany. A jak zapytaliśmy o USG to dopiero w 37 tyg tuż przed samym porodemKolejna wizyta 15 i 29 grudnia.
Aga 23, jeszcze dzidzia ma czas zeby sie ustawic główką na swiat. Ale jesli miałas skurcze to mogliby Ci chcociaz ktg zrobic.
Jola 24 ale ta Twoja bestia ma pomysły
Ostatnia edycja: