madziara-kr
Fanka BB :)
super masz ze Ci takie rzeczy nie smakujacoca-coli też nie lubięjestem zdecydowanie antyamerykańska
![]()
mi bardzo a wiem ze to tak iszit
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
super masz ze Ci takie rzeczy nie smakujacoca-coli też nie lubięjestem zdecydowanie antyamerykańska
![]()
osssszzzz Tyyyy! to ja tu się w dyskusje o suszi i makdonaldzie wdaję, a Ty ciasteczko zrobiłaś :] kurde mi się nawet dupy do cukierni nie chce ruszyć, ale może ruszę i zjem ciasto szybiej niż Ty![]()
Eliza, Marta, macie jakiś sprawdzony przepis jak przygotować dobre, domowe sushi??
ale moje raz dwa i zaraz będzie gotowe
Juz dawno wstawilam![]()
w ciąży nie wolno jesc surowej ryby ,tak jak zreszta miesa, jajek i innych......ale przeciez sushi nie jest tylko z surowa ryba...heheh ja też przed ciążą się brzydziłam makdonalda!ale czego się nie robi w tym stanie hehe, wszystko się zmienia :-)
niby ryba zdrowa, ale surowa może zaszkodzić, w ciąży wogóle raczej sie chyba nie powinno jeść nic surowego.
Tym bardziej ta cała ryba maślana - ta dopiero ludzi na kibel posadzić potrafilekarze nawet mówią żeby jej unikać bo ma jakieś dziwne związki w sobie, co powodują ogólny rozstrój organizmu.. a z maślanej też suszi robią.
ale Twoje musi ostygnąća jak ja kupie, to tylko łyżeczke wbijać i do buzii
sasassasassaaa i nie musze garów myć :-) hiihih
to super informacjedobra ja wrocilam do domku !!! zmeczona straszliwie ale w sumie zadowolonaale jak to bywa z "wizytowym" dniem nie obylo sie bez niespodzianek
![]()
1. przychodze pod gabinet o 12 z minutami a tu ZONK !! poczekalnia zamknieta !! maly tlumek juz pod dzwiami i oczywiscie nikt nie zadzwonil po klucze /bo nieby po co ??!!/ no to ja za tel i dzwonie do doktorka ze tu ludzie marzna, ciezarne kregoslupy morduja a dzwi zamkniete!! a on na oddziale jeszcze w rydach i nie ma szans zeby przed 14.00 wyjechal !! moja propozycja byla prosta "przyjezdzam po klucze bo my tu popadamy w te 2h!!!" no i sru po klucze do rydultow /ladnych kilka kilomertow tam jest wiec ze 40 min mi to zajelo ale przy tym i tak godzine czekania na dworze babeczkom oszczedzilam/ doktorek przyjechal po 14 i z mety zaordynowal ze ja i moja Dorotka wchodzimy jako drugie /pierwsza babka ktora strasznie bolaly plecy!!/ no i mnie dzis nie skasowal w ramach rekompensaty
![]()
2. co sie dowiedzialam ??? samych dobrych rzeczy![]()
- do szpitala nie ide bo grypa panuje i nie chca tam przyjmowac kobitek ktorych obecnosc w szpitalu nie jest bezwzglednie konieczna !! za to w poniedzialek mam sie do szpitalnego labo zglosic na komplet badan /mam tego z 5 na liscie napisane!!/ a potem na poloznictwo na KTGi na konsultacje !!
- mala znowu stanela na glowie !! monia chyba sie te nasze panienki jednak dogadaly !!! wazy teraz kolo 2700 i rozwija sie idealnieprzewidywana waga porodowa - 3400 !!
- szyjka trzyma idealnie !! jest twarda, zamknieta i nic jej nie przeszkadzaa łozysko II stopien wiec styczen jak najbardziej jest realny !! pobral mi tez wymaz na gbs ktory mam oddac pani w labo w poniedzialek !!
- zakazu seksu nie planujemy bo jak to gin okreslil "po co sie na zapas umartwiac"
- zalecone mam zwiekszenie ilosci pochlanianych bananow i pomidorow /zeby poziom potasu wyrownac bo magnez biore a potasu jest chyba troche malo/ no i zmniejszenie ilosci pochlannianego sodu ogolnie pojetego !!! NO I LEZENIE BYKIEM Z NOGAMI W GORZE !!!
to chyba na tylejak cos sobie