elva2
Początkująca w BB
Ja w tym roku na Mikołaja robię 8 paczek. Spotyka się cała rodzina i jest ktoś przebrany za Mikołaja. To jest przecież raz w roku, dzieci mają uciechę. Moje dzieci też mają cały pokój w zabawkach i co stego. Wcale nie trzeba wydawać 600 zł. na prezenty. Ja na wszystkie paczki wydaję 100 zl. Dzieci jak będą duże będą oglądać zdjęcia i wspominać. Jak ja byłam mała też był robiony Mikołaj i pamiętam to do dzisiaj.
rany
jak dziecko dostanie dwa prezenty od Mikołaja to juz nie będzie miało co wspominać??? i nie będzie pamiątki? musi być zawalone stosem prezentów to wtedy odczuje święta Twoim zdaniem ? uwierz mi że gdybym mogła zrobic 8 paczek za 100zl nawet by nie było tego tematu, tylko mnie po prostu by wyśmiano, bo u nas liczą się konkretne prezenty i o tym cały czas piszę i to mnie denerwuje...i to jest mój problem...
nie uważam że robię coś złego a wręcz przeciwnie chce czegoś nauczyc moje dziecko. Ty widzę że uważasz że robienie dzieciom mnóstwa drogich prezentów sprzyja wychowaniu dziecka... powodzenia, bo czuje że jak dziecko Ci podrośnie to zobaczysz plony swojego zachowania... a święta u mnie w domu zawsze były i będą łącznie z Mikołajem
tylko nie chce znosic przesady. Bo niedługo będę musiała brac pożyczkę żeby sprostac wymaganiom dzieci które napewno będą coraz większe... Gdyby u mnie w rodzinie robiło się symboliczne prezenty nie było by problemu! Problem jest taki jak byś nie zauważyła że mam zrobic 9 prezentów nie byle jakich bo takie się u nas robi( w tamtym roku wydałam prawie 600 zł)

Napisz mi czym sie teraz bawi Twoja corka? Cos fajnego z czego dziecko bedzie mocno zadowolone...to oczywiscie zabawka
zebym nie wyskoczyla ze zwykla lalka skoro Julka szaleje za jakas konkretna.To tylko przyklad;-)