reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
A ja właśnie trochę podczytałąm listopadówki, które są już sporo po terminie i nieurodziły. Też się martwią. My chcemy dotrwać do 40 tygodnia, a one nie które biedne kilkanaście dni po terminie i też nierozpakowane. A i nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale jedna z listopadówek miała mieć córeczkę a urodziła chłopca:)

Witam i ja!

Moni - ja też bym poszla to skonsultować. Zresztą z tego co mówisz to ten lekarz jakiś dziwny się wydaje. Nie denerwuj się na zapas, bo potem się okaże, ze to głupi błąd, a Dzidzi Twoje nerwy szkodzą. Wiem, że łatwo mi mówić, ale ja jakoś jestem dobrej myśli i wiem, że wszystko będzie dobrze.

Też czekam na znak, co z Rybką.

U mnie nadal bóle, ale chyba lepiej troszkę. Pewnie dlatego, ze praktycznie cały czas leże lub siedze (jak znajdę dogodną pozycję). Moja szwagierka uważa, że wymyślam sobie, bo ja cokolwiek boleć zaczęło dopiero w 9 miesiącu, więc mnie tez nie może nic boleć :eek: A najlepsze jest to, ze ja zawsze miałam dużą tolerancję na ból. I dlatego teraz poriszanie się jak kaleka doprowadza mnie do szału. Miałam dziś isć do sklepu za tym ramiączkiem od stanika, ale chyba sobie odpuszczę. Za mocno wieje, żebym ja się jeszcze kulała moimi drobnymi kroczkami i kaczym chodem. Muszę komicznie wyglądać (zwłaszcza, że jak mam łapki w kieszeniach to nie widac, ze jestem w ciąży), ale jak tak chodze to najmniej mnie boli :-D

obejrzalam te filmiki Zawitkowskiego i kurcze... az mama stresa.. ze ja nie potrafie podnosic tak dziecka.
Ja zawsze wsuwalam jedna reke pod plecki i głowke, a druga pod pupke.. i juz.
Kurde ..:eek:

mag349-
ja też miałam zawsze wysoką tolerancje bólu, a teraz nie wiem czemu strasznie przeżywam każde zakucie itp, w nocy jak mnie bolał brzunio to aż się popłakałam, ale nie wiem czy to z samego bólu czy z bezsilności, czy z niewyspania , czy przez hormony, a może wszystko razem:eek:

Cześć :-)

Ojj ale się wyspalam dzisiaj!!! Mmmmm M przyszedł koło 7:00 i dopiero wtedy poszłam do wc. Troszke biodra mnie podobewały w nocy ale cóz...uroki ciąży hihi
Mieszkanko już posprzatałam, zjadłam śniadanko...mmm kanapeczki z nutellą i Franek szaleje. Kurcze teraz te jego ruchy są takie wyraźne. Takie aaaaaa wzruszam się nie raz ;-)
Brzuch już w nocy mi się tak nie stawi ai nawet nie twardnieje. Już nie jem Duphastonu a nospe tylko doraźnie w razie bólu. Tylko magnez wcinam 3 razy dziennie. Zauwazylam wczoraj rano lekki ból przy oddawaniu moczu i w ogole malutko sikałam. Jak wypiłam wczoraj koło 2,5 litra wody z sokiem żurawinowym już nic nie bolało!! Kurcze jednak za mało pije hihi więc dzisiaj znowu buleteczki z woda niegazowana i pijemy :-D i lejemy hehehehe :-D

mag007 tak ja pracuje w szpitalu. I jestem tam dosyć często bo badam do pracy magisterskiej pacjentów mojego oddziału i muszę załatwiać papierki w dyrekcji. Teraz do niego pchać się nie bede bo bakteii dużo itd. Jak już trafi na normalny oddział to do niego zajze;-)

U mnie mycie okien itd. to moje obowiązki. Ja mojego M nie winie za to że tego nie robi. On nigdy nie był nauczony jakichkolwiek obowiązków domowych. Przez 4 lata, które spędził w seminarium wszystko miał podane pod nos i tak samo w domu. Ale widze ogromne postępy!! Jak się tutaj wprowadziliśmy rok temu dokładnie było zupelnie inaczej a teraz jest na prawde dobrze :)

Dzisiaj rano też myslalam o Rybce. Ehh oby wszystko było ok!

Moni27 najlepiej idz do innego specjalisty z dobrym sprzetem. Niech popatrzy i zbada. Może się okazać że niczego tam nie ma!! Lepiej się skonsultować!! I bądz dobrej myśli choć wiem że pewnie jest to bardzo trudne! Trzymam kciuki:)

Ale się rozpisałam. Ide do sklepu teraz i poczytam gazetke:) Jak ja już chce święta!! Ale już od niedzieli adwent mmm najcudowniejszy czas w roku;-)

miłego i spokojnego dnia. Buziaki:)

reklama
Do góry