reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

no dobrze,ale gdzie zglasza jak kazdy z nas ma inny meldunek:confused: a mieszkamy i bedziemy mieszkac u mojego ?no i nie mamy ślubu w dodatku ! ehhhh wiedzialam ,ze bez tego papierka to same problemy beda w zalatwianiu czegokolwiek:crazy:

ja musialam podac przychodnie do ktorej dziecko zapisze ... jak nie to wysylaja info tam gdzie mama ma lekarza rodzinnego !!

no własnie i tu kolejny znak zapytania ,bo dziecko podobno z automatu melduja przy matce, a skoro nie jestesmy małżenstwem to chyba nie mozemy zameldowac dzieciaczka przy ojcu:wściekła/y: echhhhhh te formalności..:wściekła/y:

kiedys juz to przerabialismy i chyba mozna zameldowac dziecko w miejscu zameldowania taty ale maam musi podpisac zgode !!

Już po wizycie, kolejna za 2 tygodnie 8.12

Waga małego 2450 g :eek:
Jeszcze tydzień do 36 tygodnia mam brać cordafen ,potem odstawić i ''wola Panie Twoja'' Szyjka krótka, główka małego wyczuwalna palcem :eek: na następną wizyte mam zrobić HBS, WR, i posiew na paciorkowce

waga juz calkiem fajna :) za chwile ciaza juz bedzie donoszona :) uciekniesz z sylwestra co ??

reklama
za mna chodzi "motylem jestem" z reklamy wedla i pieskow
czesto podspiewuje tylko maz sie dziwnie patrzy
doda mnie irytuje, doda i lady gaga
Mnie strasznie denerwuje jej sposób mówienia, wypowiadania się, styl ubierania też - kojarzy mi się z .. no nieważne:-p:-p haha. A jeszcze jak czasem sobie kokardę dupnie na głowie to w ogóle kaczka dziwaczka:-):-)

Już po wizycie, kolejna za 2 tygodnie 8.12

Waga małego 2450 g :eek:
Jeszcze tydzień do 36 tygodnia mam brać cordafen ,potem odstawić i ''wola Panie Twoja'' Szyjka krótka, główka małego wyczuwalna palcem :eek: na następną wizyte mam zrobić HBS, WR, i posiew na paciorkowce
no to super ! u mnie tez pewnie taka waga bedzie-w czwartek mam wizyte to zobaczymy:tak: Takie drobiutkie te nasze Dzieciaczki beda ,ale jak to moj doktor mówi- 'po kim maja być wieksze'- jak zarowno ja ,jak i mój takie chudzielce jestesmy.. Zreszta w normie sie miesci spokojnie ,wiec jest ok:tak:
Ciekawe czy mój dr tez planu nie zmieni i po 36tc kaze odstawiac wszytsko, bo podobno mozna nawet do 37-38tc z tymi lekami ciągnąć...
Fajnie,że pomimo tych naszych problemów udalo nam się dotrwać choćby do teraz:tak:

ja musialam podac przychodnie do ktorej dziecko zapisze ... jak nie to wysylaja info tam gdzie mama ma lekarza rodzinnego !!

kiedys juz to przerabialismy i chyba mozna zameldowac dziecko w miejscu zameldowania taty ale maam musi podpisac zgode !!

waga juz calkiem fajna :) za chwile ciaza juz bedzie donoszona :) uciekniesz z sylwestra co ??

Możliwe, że nawet przed Świętami :tak:

Mnie strasznie denerwuje jej sposób mówienia, wypowiadania się, styl ubierania też - kojarzy mi się z .. no nieważne:-p:-p haha. A jeszcze jak czasem sobie kokardę dupnie na głowie to w ogóle kaczka dziwaczka:-):-)
ja mam takie same wrazenia i skojarzenia :) ale widzisz to sie sprzedaje no i jestesmy na nia skazane, pzoa tym slyszalam, ze bardzo duzo dzieciakow jej slucha

Czesc dziewczynki.
ja tak na troszke.
U nas dzisiaj cala budzetowka strajkuje wiec chlopaki d szkoly nie musieli isc.
Mamy wiec niedziele we wtorek :). I jest nawet bardzoej niedzielnie niz we wtorki bo w niedziele dzieciaki maja zajecia dodatkowe a dzisiaj nic. Kompletne lenistwo rodzinne :).
Widzialam ,ze Lenka sie wreszcie zdecydowala :). Super .
Ktora nastepna?

georgina a ja za dwa dni koncze 38 tydz. To dopiero donoszana :). Az sie boje :)

:-D
znam dziewczyny, którym niestety ten etap nie przeszedł...:no:

kochana no wyjątek potwierdza regułę, ja zawsze marzyłam o dużej rodzinie i poród ani nic nie jest mnie w stanie zniechęcić :tak:;-)

Wszystko zależy od tej grypy, przypisują kulminacje na styczeń -marzec więc może byc problem z odwołaniem zakazu :/

A weźcie wy mnie dobijcie i będzie najlepiej :-:)-:)-(

Reszty nie nadganiam bo się nie da. Teściowa u mnie była i z wrażenia skórczybyków takich dostałam, że A chciał mnie do szpitala odwieżć :szok:

Jutro albo po jutrze KTG ale już jest lepiej :-D

Nio cóż byle do stycznia, co nie MEA?

reklama
A ja zaczynam się rajcować, że już tak daleko jestem;D Śmieszne te etapy. Wpierw wielka chęć by był grudzień, potem lęki i przerażenia odnośnie porodu, potem oswajanie myśli, że porodu nie przeskoczę a teraz znowu wielka chęć aby już był grudzień i Mała na świecie. Teoretycznie już mogę rodzić jak to dziś powiedziała moja przyjaciółka:)

Do góry