reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Dokładnie, działa tutaj czysty marketing szpitala ....... każdy szpital ma obowiązek jeśli połoznica zażyczy sobie przy porodzie osobę bliską jej to życzenie spełnić, w wiekszości biedniejszych szpitali jest to za darmo wtedy kobieta rodzi na sali wieloosobowej a jest tylko osłonieta parawanem, natomiast te szpitale które zaopatrzyły się w pokoje indywidualne pobierają za nie opłaty, dlaczego ? dlatego, że: nie starczy tych pomieszczeń dla kazdej rodzącej, i opłata to róznicuje.
Pozostaje tylko dochodzić swoich praw- może to cos zmieni. A dla ciekawości- w Olsztynie nie ma sali do porodów wieloosobowej w zadnym szpitalu, wszystkie są pojedyńcze i nieodpłatne. Do tego doradca laktacyjny i porody w dowolnie wybanej pozycji. |Podobno... No ale Olsztyńskie szpitale zawsze były chwalone za realne wprowadzenie programu rodzić po ludzku. Ja zdecydowałam się na ten najgorszy bo do wojewódzkiego podobno babki z Wawy potrafia nawet przyjeżdżać więc boję się że mnie odeślą. Chociaż może to tylko plotki

reklama
Teoretycznie szpital nie może brać kasy za porody rodzinne. No ale wiadomo, zawsze mozna powiedziec ze pacjenyka placi za porod na specjalnej sali a nie porod rodzinny. Bo w teorii za obecność meża nie mają prawa bobierać opłaty, więc jak sie ktoś uprze.... Ostatnio mi szwagierka mówiła ze pacjentki złożyły skarge na szpital za niepodanie im zzo i szpital teraz placi potęzną karę- determinacja działa cuda
To prawda...niepłaci się za poród rodzinny tylko za oddzielną salę.

A moim szpitalu zoo- free,rodzinny- free, poród w wannie-free:-)

Pozostaje tylko dochodzić swoich praw- może to cos zmieni. A dla ciekawości- w Olsztynie nie ma sali do porodów wieloosobowej w zadnym szpitalu, wszystkie są pojedyńcze i nieodpłatne. Do tego doradca laktacyjny i porody w dowolnie wybanej pozycji. |Podobno... No ale Olsztyńskie szpitale zawsze były chwalone za realne wprowadzenie programu rodzić po ludzku. Ja zdecydowałam się na ten najgorszy bo do wojewódzkiego podobno babki z Wawy potrafia nawet przyjeżdżać więc boję się że mnie odeślą. Chociaż może to tylko plotki

jak ja wam niektorym tu zazdroszcze... maice takie wypasy a u mnie to wszystko jeszcze w epoce kamienia łupanego!!!

Ja tez jestem fanka Tygryska :-p:-p kupilam nawet wczoraj Igorkowi kamizelke z tygryskiem z kubusia puchatka :-) i na dniahc w kocu wstawie zdjecia rozne na cudenka ale nie moge sie zabrac do tego ....

moj maz jest wl;asnie taki "tygryskowy" a jego ulubione haslo to "NIE MOW DO MNIE MISIU!! MOW DO MNIE TYGRYSIE!!"

ja pierdykam.. u mnie za free-dzisiaj nawet odebrałam certyfikat o ukończeniu szkoły rodzenia :-D i położna mi powiedziała że jak bede chciała poród rodzinny to żeby to pokazać na porodówce i moge z mężem rodzić. Kurde, przecież mąż dużo pomaga wtedy, przypomina o oddychaniu, masuje, wyciera itp..więc jakby nie było-troche odciąża położne - wieć jakim prawem ma za to płacić :eek:

Bogu dzieki ze u nas nie wymagaja takich papierkow :) z reszta skad wziac tu wiecej niz 1-2 szkoly rodzenia w okolicy ...

Ta Twoja żaba jest bombowa:-) jak na nia patrze to humor sie poprawia i problemy znikaja... ma coś w sobie skubana:-)

ma ma ... zwlaszcza jak budzisz sie rano i dwa takie wielkie zezowate oczyska sie w ciebie wpatruja :) Mariusz mowi ze teraz zaba sie w nas wpatruje a potem Matylda i Agatka razem !! tylko ze Matylda jest cicho :)

Obudziłam się i ja w końcu. Mam problemy z zaśnięciem wieczorem, w nocy budzę się często z różnych niewygodnych głównie powodów. A spać w dzień nie bardzo potrafię. Normalnie mam wyrzuty sumienia, że marnuję czas.
Planuję się zaraz opluskać, zjeść, szoruję po wypis ze szpitala, zamierzam złożyć zażalenie na poczcie, a po południu mamy spotkanie z panią architekt. Już nie mogę się doczekać projektowania wymarzonego domku.

W Warszawie w szpitalu na ul.Żelaznej poród rodzinny kosztuje 1000zł :szok: Ale ponoć na ul.Karowej jest za darmo.

Katarzynom życzę spełnienia marzeń i lekkich porodów.

ja juz mniej wiecej wiem jak ten moj domek mialby wygladac :) jak chcesz to ci na PW wysle wzory projektow :)

a o zelaznaj juz tu kiedys czytalam ... najbardziej rozwalil mnie tekst z pania polozna Żanett Kaleta !! 3tys kosztuje!!! zgroza !!

u mnie nie ma zzo:-(
poród za free i jest tylko 1 sala porodowa hehehe
natomiast dobrze ze chociaz jest sala rodzinna po porodzie na ktorej lezy sie do konca pobytu w szpitalu i tam maz ma dla siebie kanape i moze z toba byc caly czas!!! kosztuje to 60zł.. ale sa tylko 2 takie sale wiec kto 1szy ten lepszy.
porod istnieje tylko na tym ich nowym lozku.. nie ma zadnych w wodzie czy na kucaka.... u nas nie decyduje kobieta rodzaca jak jej lepiej tylko lekarze bo im wygodniej odbierac porod na lezaco!!!!

u nas zzo jest za free ale jak to powiedziala polozna "jak sobie znajdziesz anestezjologa co ci je poda :)"

Teoretycznie szpital nie może brać kasy za porody rodzinne. No ale wiadomo, zawsze mozna powiedziec ze pacjenyka placi za porod na specjalnej sali a nie porod rodzinny. Bo w teorii za obecność meża nie mają prawa bobierać opłaty, więc jak sie ktoś uprze.... Ostatnio mi szwagierka mówiła ze pacjentki złożyły skarge na szpital za niepodanie im zzo i szpital teraz placi potęzną karę- determinacja działa cuda

hmmm kuszace :) ja sie o swoje lubie bic :)

Będzie lekki:-)
My wszystkie bedziemy mialy lekki poród i juz:-):tak:

I TO JEST WLASCIWE PODEJSCIE DO SPRAWY !!

u mnie nawet odplatnie nie ma takiej mozliwosci hihi
miedzyrzeccy rzeznicy uwielbiaja patrzec jak kobiety cierpia i wyją z bólu:-)
ale ja się nie dam pokaże im ze jestem silna tylko czekam kiedy bede mogla sie wykazac:-)

....kurze starte ....podlogi odkurzone i umyte lazienka i kuchnia sie blyszczy hmm pozostalo wyprasowac obrusy i zmienic a tak całe mieszkanko sprzatniete wrazie jakby jakis niespodziewany gosc wpadl hehe ale nikogo nie zaprasza,łam zeby sobie klopotu nie robic :-) za rok sie zrobi imieninki :-p

ale nie zgrzalam ajjj ....chwila odpoczynku... naszczecie kotlety mam zrobione tylko odgrzac ... obrac ziemniaczki i naszlo mnie na suróweczke z pora:-) zrobic i mozna sie obijac caly dzien :-)

reklama
Do góry